perjantai 10. kesäkuuta 2016

Lucy-neidin jalka pipinä

Minä olen tänään vähän ontunut toista etutassuani. Emäntä on käännellyt ja väännellyt (kohtuuden rajoissa), puristellut ja nypeltänyt, hieronut ja käännellyt karvoja koko tassun matkalta. Mitään ei näy, millekään liikkeelle en vinkaise tai osoita muuten mitään tuntemuksia. Olen iloinen ja leikkisä. En varo rapuissa kulkemista tai sohvalta hyppäämistä, mutta kävellessä onnun vähän edestä. Emäntä ei tiedä, mitä on tapahtunut ja minä en ole viitsinyt selittää tai osannut oikein itsekään pukea sanoiksi, että mitä tapahtui ja miltä tuntuu. Eilen käytiin kyllä pitkällä lenkillä ja sitten peuhattiin Mustan alamaisen kanssa, että ehkä se on jossain vähän nitkahtanut. Tänään jouduin jäämään kotiin, enkä päässyt lenkille. Juuri kun minusta olisi tuntunut, että olisin HALUNNUT lenkille...

Meillä oli Emännän kanssa PARAS lenkki IKINÄ!

Joopa joo...

Me mentiin kerrankin vauhdilla, kun ei tarvinnut odotella Lucy-neitiä ja Emäntäkin juoksi välillä. Kun joku tuli vastaan, niin tehtiin ohitusharjoituksia ja sitten tehtiin vähän rallytokoa matkalla. Sitten meillä oli näyttelytreenit.

Niin meillä ei ole trimmauspöytää, kuten huomaatte.

Meillä on vatsalihaspenkki metsässä ja pyykkikone harjoitusalustana kotona.

Niin ja minua ei ole harjattu kuvauksia varten. Kävin sen sijaan uimassa. 
Mutta eihän sitä harjoituksissa tarvitse niin viimeisen päälle ollakaan.
Eilisellä lenkillä meillä oli sellainen työnjako lammen rannassa, että Laku (labradori) kävi uimalla hakemassa kepin ja minä olin rannalla odottamassa ja ottamassa kepin vastaan. Otin sen rannassa Lakun suusta, että hänen oli sitten helpompi nousta jyrkkärantaisesta suolammesta. Tänään minun täytyi käydä itse hakemassa Emännän heittämä keppi. 

Ai niin ja lenkin loppupuolella Emäntä heitteli minulle pientä keppiä myös maalla ja minä juoksin kepin perässä ja etsin sitä välillä haistelemalla heinikosta!

Äkkiseltään kuulostaa siltä kuin sinä olisit käynyt vähintään huvipuistossa, etkä vain kiertämässä pururataa Emännän kanssa...

Meillä oli NIIN HAUSKAA!

Sain minäkin sentään vähän hauskuutta osakseni kotona. Me on kokeiltu sellaista uutta juttua kuin hajutunnistus tai laji taitaa kulkea myös vierasperäisellä nimellä nose work. Millään oikealla kurssilla ei olla käyty, eikä internetistä oikein meinaa löytyä ohjeita harrastuksen aloittamiseen, kun koirakoulut tietenkin toivovat, että koirakot hakeutuisivat maksullisille kursseille, mutta Mäyräkoiramme-lehdessä oli juttu, jonka pohjalta on lähdetty kokeilemaan.
    Meillä on siis puhtaita vauvanruokapurkkeja, joista yhdessä on hajuna kanelia. Jottei mauste tupsahtaisi kirsuun niin helposti, on sen päällä vähän surtussa talouspaperia ja hämäyksen vuoksi myös tyhjissä purkeissa on paperia. Kanelilta tuoksuvaa purkkia tökätessä saa palkan. Tätä on harjoiteltu vasta muutaman kerran, mutta neljäs harjoituskerta näytti tältä:


No tähän ehkä leikkaantuivat vähän ne parhaat palat... Kerran minä mm. kannoin Emännälle koko lasipurkin suussani, kun tämä leikki muistuttaa mielestäni niin paljon sitä leikkiä, jossa haetaan jonkun tietyn niminen lelu. Lasipurkin nimi voisi olla Kaneli...

Toivottavasti jalka paranisi huomiseksi, että minäkin pääsisin taas lenkille hidastelemaan ja osoittamaan mieltäni.

12 kommenttia:

 1. No voi kurjuus, olisko siinä tassussa vaikka anturassa tai varpaiden välissä joku pikku piikki tai hiertymä? Minun tassuani on tutkittu suurennuslasin ja lampun kanssa, ja niinpä vain varpaiden välistä löytyi hyvin pieni punainen patti. Joku oli pistänyt. Puhdistettiin haavasuihkeella ja pistettiin kääre estämään nuoleminen. Aamulla oli rauhoittunut ja nyt ei näy enää jälkeäkään.
  Onpas teillä hienot aktiviteetit! Paranemista tassulle ja hauskaa lauantaita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suurennuslasin kanssa jalkaa ei vielä katsottukaan. Ehkä täytyy vielä ottaa käpälä uuteen syyniin. En ole tosin yhtään nuollut jalkaani, että ehkä yrittäisin parantaa sitä itse, jos siinä olisi jokin iho-ongelma. Tänäaamuna ontuminen oli ehkä pienempää, mutta täysin kunnossa ei jalka vielä ollut.
   Hauskaa lauantaita teillekin! :)

   Poista
 2. Lucy-neidille paranemistoivotuksia muiskujen kera. Komeesti posetat, Roni ja toi Lucy-neidin nenätyäskentely on kokeilemisen arvosta. Joo. Teil on kyl kaikenlaista puuhaa, ku pääsette uimaan ja vaikka mitä. Ou jee!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos toivotuksista! Tavallisesta lenkistäkin saa puuhakkaan kuuloisen, kun päästää Ronin kertomaan. :)
   Hajuaisti on meidän lemppariaisti, niin sitä Emäntä yrittää sitten aina välillä aktivoida ja laittaa meidän aivonystyröitä hommiin. Rallytokossa ja näyttelyissä ahkerasta nenästä on vähän haittaakin, kun ei saisi jäädä haistelemaan, mutta onneksi on sitten näitä harrasteita, joissa saa luvan kanssa haistella, kuten vaikka mejä.

   Poista
 3. Ei ole kuin kuukausi aikaa niin Nerolla oli 3-4 päivää etutassu kipeänä, käytiin lenkillä mutta ontui aina välillä. Juuri kun meinasin tilata lääkärin niin sitten se menikin onneksi ohi :) Olisiko ollut venähdys tms. Pikaista paranemista ! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi parani! Täällä on vielä jalka kipeä. Ei siis lenkkeilyä tänäänkään...

   Poista
 4. Teillä on ollu tosi kivat aktiviteetit :) Mietin just, mistä löytyisi lähin tollanen vatsapenkki! Eihän siinä mäyräkoiralle ole mitään haastetta, mutta sais kivampia kuvia lenkillä ;)

  Nyrjähtänyt varvas tai piilossa oleva ruusunpiikki. Olipa mikä vaan, tassuvaivat on viheliäisiä. Toivottavasti toivut pian!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuolla penkillä on jokusen kerran kuvattu mäyräkoiria!
   Jalka ei vaivaa koko ajan, mutta tänäänkin kun vähän aikaa oli käpytelty pihalla, niin ontuminen jatkui. Ei siis pitkää lenkkiä tänäänkään.

   Poista
 5. Nosework vaikuttaa hauskalta puuhalta :) Ja toivottavasti tassu paranee pikaisesti, että pääsee taas lenkeille jarruttelemaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaneli ei ehkä ole sieltä hyödyllisimmästä päästä tunnistettavia hajuja, mutta sitä oli helpommin saatavilla kuin homeita tai huumeita. Mutta jos koskaan korvapuustit tai joulupuuro ovat vaarassa jäädä ilman kanelia, niin kanelikoirat ovat valmiita auttamaan! :D

   Poista
 6. Voe harmi tuon kippeen käpsän kansa! Liekkö jo yhtää parempi? Toevottavasti paranoo äkkijä. Ee oo muihen lenkit oekeeta jos et oo matkassa vaahtija miäreemässä :) Hienot on nuo Ronin posseeraakset. En malttas minä nuin yhessäkohen olla. Ja tuo nenähommahan on ihan huippuhienoo. Oppiskohan tuoho meekäläenennii...? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Välillä on jalka jo parempi, mutta sitten jos kopsahtaa johonkin, niin saattaa sattua uudestaan.
   Varmasti oppisit nenähommia! Haistelun taitohan löytyy jo. Enää tarvitsee oppia etsimään tiettyä hajua. :)

   Poista