sunnuntai 18. syyskuuta 2016

Kaikenkokoisia mäykkyherroja

Minä kävin Emännän kanssa viikonloppureissussa. Vierailtiin kahden mäykyn ja heidän emäntänsä luona.

Emäntä hei, mitä pikkujätkiä nämä ovat? Mikseivät ne leiki kanssani?
Freddie ja Urho ovat aikamiehiä, vaikka näyttävätkin rinnallani pieniltä kuin pennut.


Punainen Urho on meistä vanhin, 5 vuotta, ja kääpiömäyräkoira. Musta Freddie on 4 ja kaniinimäyräkoira. Ja minä olen sitten minä, normaalikokoinen ja 2 vuotta.

Lauantaina käytiin kävelyllä ja nähtiin matkalla vaaleanpunainen, virkattu talo! Siinä riittii Emännälle ihmettelemistä.


Tuolla se on aidan takana. Onpa omituinen... Entä jos joku koira keksisi ruveta repimään sitä nurkasta? Mennäänkö Emäntä katsomaan vähän lähempää?


Talo pysyi paikallaan ja sen sai helposti vangittua kuvaksi yhdellä laukaisulla. Meidän sielujen vangitseminen kuvausapparaattiin vaati vähän useampia sarjatulia ja silti ei oltu koskaan kaikki yhtä aikaa paikallaan. Freddietä vähän pelotti julkisella paikalla käpsyttely. Urho rakasti kaikkea ja kaikkia niin intensiivisesti, ettei ehtinyt jäädä yhteen kohtaan osoittamaan rakkauttaan kovin pitkäksi aikaa ja minä olin muuten vain pyörällä päästäni uudessa paikassa uusien kavereiden kanssa.


Seuraavaan kuvaan voisi keksiä niin lukemattomasti kuvatekstejä, että on mahdotonta tyytyä vain yhteen!


Ihan hyvin meillä meni poikien kanssa. Kun emännät katosivat illalla omille teilleen, jäimme viettämään iltaa yhdessä äijien kanssa ja yöllä nukuin oman sänkyni sijaan toisessa poikien sängyistä. He kun mahtuivat kätevästi yhdessä toiseen. Ulkona kuljettiin sulassa sovussa rinnakkain, mutta leikkimään nämä kaverit eivät suostuneet kanssani, vaikka kuinka osoitin kaikki kohteliaimmat leikkiinkutsuni.


Hyvä on Freddie-herra! Ei ole pakko leikkiä. Minä vain ajattelin, että tässä aikamme kuluksi, kun emäntiä ei kuulu eikä näy.


Ethän ole enää vihainen? Haukutaanko sen sijaan pyykkikoneen linkoukselle? Minä aloitan, niin tulkaa te kolmannella mukaan: hau Hau HAU!

Urho on kuin pienoismalli Lucy-neidistä
ja Freddie kuin pienoismalli minusta. Tai sitten me olemme heidän suurennoksensa.
Sunnuntaina kävin myös ohimennen näyttelyssä. Matkalla näyttelyyn Emäntä näki tien varressa jo kauempaa, kuinka jotain koiraa vedettiin hihnassa väkisin lenkille. Röhönauruhan siinä pääsi, kun kohdalla kävi ilmi, että karkeakarvaista mäyräkoiraahan siinä ulkoilutettiin. 

No näyttelystä sen verran, että olin ensimmäistä kertaa käyttöluokassa, tulin uroksista toiseksi ja sain vara-sertin. Emäntä oli hyvillään, minä en ole ihan varma, onko tämä suunta, johon haluan jatkaa. Vaikuttaa siltä, että saatan joutua näyttelyihin vielä jokusen kerran tällä menolla.

ERI SA KÄK2 PU2 VASERT

10 kommenttia:

 1. Kyllä tuolla porukalla varmaan hauskaa riittää ja varsinkin silloin kun ei ihmisiä kotosalla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Naapurit yksin tietävät, kuinka paljon me ehdimme illalla keskenämme elämöimään...

   Poista
 2. Párek ja Palvelijatar19. syyskuuta 2016 klo 12.08

  Onnea varasertistä! Onpas ollu hieno jengi mäyräkoiria saman katon alla. Vähänkö me Palvelijattaren kanssa naurettiin sille karkkarin ulkoilutusjutulle. Kovasti tutulta vaikutti tarina.
  Mutta MIKÄ kumma talo se pitsitalo oikein on???

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!
   Keravalaiset ovat jostain syystä halunneet virkata pinkin talon. Ei menty niin lähelle, että asia olisi kunnolla valjennut meille.
   Ilmeisesti mäyräkoiria ulkoilutetaan samalla tavalla vähän ympäri Suomea. Ehkä maailmaakin...? :D

   Poista
 3. Olipas sinulla Roni mukava viikonloppu ja upea tuo virkattu talo. Meinaan meidän äipän mielestä. Minä olisin myös voinut vähän nurkasta kiskaista. t. Eka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu oli mukava tutustua uusiin mäyräkoiraherroihin. Meidänkin Emännän mielestä talo oli hieno, joskin ehkä hieman epäkäytännöllinen...

   Poista
 4. Suurennoksia elikkäs ei, niin hianosti menestyit näytelmissä, Roni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Menestys yllätti meidät täysin. Kunhan ei vain nousisi päähän... ;)

   Poista
 5. Onnee näätelmämänestyksestä, hieno homma! Kylläpä äetille naarun kirvotti tuo vastaanhankoova karkeekarvanen :D Paetsi ettee sitä lenkillä sittä tosjpaekassa naarata. Ihme huumorintaju silläe.
  Sopusija kaverija ootta ku kolomelleen ootta pärjännä nuin hienosti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidänkin Emäntää ehkä eniten nauratti se, että on kohtalontovereita muuallakin. Etempää näytti arveluttavalta, että miten tuo koiranulkoiluttaja tuolla tavalla koiraansa vetää perässä, mutta rotu paljasti, että ihan tavallisesta päiväkävelystähän siinä varmaan oli kyse eikä eläinrääkkäyksestä. :D

   Poista