keskiviikko 12. heinäkuuta 2017

Pitkäselkäisiä puolisukeltajia

Lucyn uimakoulu: Kahlaa rantaveteen ja kuljeskele siinä. Voit ajella aaltoja suu auki, mutta älä missään tapauksessa menetä tassukosketusta pohjaan! Varo, ettei vettä joudu korviisi!

Eikö tämä ole vähän tylsää näin?
 Ronin uimakoulu: Ryntää täysillä veteen heitetyn lelun perään. Ui sen luo ja tee jyrkkä 180 asteen käännös. Häntä toimii tässä nopeassa, lähes paikallaan tapahtuvassa kääntöliikkeessä hyvänä peräsimenä. Ui takaisin rantaan. Tee kuivattelukierros hietikolla ja heinikoissa. Toista. 
Jos vettä joutuu suuhun, niele, jos nenään, pärski, jos korviin, ravistele. Älä anna periksi, vaikka lelu kelluisi juuri ja juuri pinnan tuntumassa. Mäyräkoira voi myös sukeltaa tarvittaessa!

Emäntä pakkasi minulle pelastusliivit mukaan, mutta ei taida muistaa, että oli aikonut uittaa minut, kun sattuikin tapaamaan tutun rannalla.

Ei haittaa yhtään. Minä voin kuluttaa aikaani nyhtämällä näitä kasvien juuria.

Minullekin oli frisbee mukana, mutta nyt naiset vain juoruilevat, eikä kukaan muista, miksi tänne tultiin.

Vai sanoiko joku juuri "frisbee"?

Heittäisiköhän tuo Emännän kaveri, jos pyytäisin häneltä?

Nyt hän taitaa tarttuakin leluun.

Jes! Vihdoin!

Frisbee suuhun ja äkkikäännös.


Hyvä Roni! Sinä sait sen!

Anna se nyt minulle!

No pidä sen aikaa, kun minä kuivattelen.


Hyi Roni, sinä roiskit kamalasti! Minäkin kastun!

8 kommenttia:

 1. No ohoh! Ompa sielä rohkee uimamies :) Minä kyllä tyytysin mieluummin nuihin kasviinhoetohommiin Lucy-neetin kansa ennemmin ku vetteen mänisin. Ku sielä kastuu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ronilla on tämmöinen erikoistaito kuin vapaaehtoisesti uiminen. :D Lucy-neidin mielestä tolkun mäyräkoira ei antaudu aaltojen armoille!

   Poista
 2. Teillä on siis uimari ja kuivan maan koira :D Meillä asustaa sellainen "mustavalkoinen" (tässäkin asiassa), rutikuiva koira, joka on kerran elämässään innostunut sukeltelemaan pallojen perässä, kun ilmeisesti mieluinen ihminen ja toinen koira innostivat huomaamatta mukaan vesileikkiin. Normaalisti juomakupissakin on liian kova aallokko, jos sen huolimattomasti herran kuonon eteen laskee ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me olisi kuviteltu, että lyhytkarvaiset uisivat vielä mieluummin, kun ei ole turkkia haittaamassa. :) Toisaalta ehkä tämä kuontalo suojaa vähän veden kylmyydeltä. Täällä Suomessa kun harvoin on järvessä mitään kylpyvettä...

   Poista
 3. Erilaisia koulukuntia tuossa uimisessa, toiset tykkää mennä rauhallisesti tassut pohjassa ja toiset rynnätä pää edellä laineisiin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikki nauttivat kesästä ja uimarannoista tavallaan. :)

   Poista
 4. Minä olen Lucyn ajatusten kannalla. Uiminen on yliarvostettua. Palvelijatar haluaisi minun olevan miehekäs kuin Roni. Saahan sitä haluta, mutta kaikkea ei voi saada :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Emännän mielestä uiminen on hyvää liikuntaa: hän voi seistä rannalla paikallaan, kun koira liikkuu. :D

   Poista