sunnuntai 20. toukokuuta 2018

Sporttinen ja älykkö

Ensin Parempi Mestari oli kiireinen ja sittemmin kuumeinen, joten kaikki elintärkeä mäyräkoiran aktivointi on jäänyt heitteille. Lisäksi Lucy-neiti on edelleen lenkkeilykiellossa, mikä tosin on lisännyt hänen lenkkeilymotivaatiotaan sataprosenttisesti. Ilmeiseti paras tapa innostaa koiraa liikkumaan on kieltää se. Lucy-neiti lähtee pihasta iloisesti, mutta kun heti kohta käännyttään takaisin päin, hän onkin aivan mahdoton herja ja kiskoo kaikkiin muihin ilmansuuntiin paitsi kotiin. Minä sentään olen päässyt asianmukaisille lenkeille. Siis pääsin niin kauan ennen kuin kuume iski.


Tiistaina kävin vähän iltauinnillakin. Meillä oli noutodummyt mukana (sentään jotain pientä ekstraa yhtenä iltana). Parempi Mestari ei edes heittänyt niitä veteen, kun ajatteli veden olevan vielä niin kylmää, mutta minä kävin vedessä joka tapauksessa. Dummyilla ollaan yritetty harjoitella noutamista, että voisin ehkä joskus osallistua mäyräkoirien vesiriistakokeeseen. Ei se kovin todennäköiseltä vielä näytä. Noudan kyllä leluja mielelläni ja tuon niitä Paremmalle Mestarille käteenkin, mutta vähän sillä tavalla oman harkintani mukaan, jos ja kun huvittaa. Nämä dummyt ovat aivan ykkösiä ja ne haluaisin mieluiten viedä jonnekin sivummalle kaluttavaksi. Paremman Mestarin mielestä ne taas pitäisi AINA EHDOTTOMASTI tuoda suorinta tietä hänelle. Itsekäs rontti.

Nyt haisee vahvaati kesälle. Mennäänpä vielä vähän tuohon suuntaan varmistamaan asia!

Torstaina Parempi Mestari toi tietotekniikan valinnaisryhmän ulkoiluttamaan minua, koska suurin osa ryhmästä oli poissa, eikä viimeisellä kerralla kannattanut enää aloittaa mitään. Lapset taluttivat minua vuorotellen ja olivat haltioissaan hyvästä käytöksestäni ja söpöydestäni. Enkä halua nyt mitenkään kehuskella, mutta olivat kuulemma lopuksi todenneet, että tämä oli paras tietotekniikan tunti! Mäyräkoirat 1 - tietotekniikka 0!

Tänään Parempi Mestari on noussut sairasvuoteeltaan sen verran, että pelattiin pitkästä aikaa älypelejä. Niitä lähinnä pelataan vain sairaslomilla. Sitten hän päätti, että olisi hauskaa kisata Dog Treat Fighterilla kumpi meistä on nopeampi. 

Ensimmäisellä kierroksella pelissä olivat vain peruspalikat. Lucy-neiti 27 s, Roni-boy 1 min 4 s.

Toisella kierroksella olivat mukana isot lisäpalikat. Lucy-neiti 32 s, Roni-boy 1 min 5 s.

Kolmannella kierroksella mukana olivat myös pienet stopparitikut, jotka estivät muutaman palikan nostamisen, jollei tikkuja nosta pois edestä. Lucy-neiti 2 min 42 s, Roni-boy luovutus ajassa 2 min 18 s. Jonkin aikaa Parempi Mestari yritti neuvoa tikkujen poistamista ja hän auttoi toisen pois. Toisen kohdalla hän luovuttaa, kun aivoni ovat nyrjähtää ajattelusta. Samalla kuuluu ROUSK-ääni. Lucy-neiti on tehnyt ratkaisunsa toisen ärsyttävän stopparitikun kanssa. "Miksi Lucy?" vaikeroi Parempi Mestari, mutta Lucy-neidin omahyväinen ilme tuntuu sanovan: "No miksiköhän..." Joskus Lucy-neiti on tosi reilu.

 Bongaa mäyräkoirat!
Älypelinöyryytyksen jälkeen menimme koirapuistoon. Parempi Mestari raahautui penkille varjoon istumaan ja sain hakea tai olla hakematta leluja mieleni mukaan.

 

 Jostain syystä keltainen on parempi lelu kuin violetti...

 Oi tästä mun sieluni pitää!

Aikuisyleisö viihtyi paremmin penkillä katsomassa nuorison kaahotusta.

12 kommenttia:

 1. Toivottavasti kaikki sairaudet on jo selätetty (vähän huano sanavalinta tosin), ja pääsette koko lauma reippailemaan. Tommoset älypelit vaatii hyviä hoksottimia, kuten Lucy-neiti osoitti. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pikku hiljaa huilaillen täällä toivutaan... Vasta luettiin Koiramme-lehdestä, että koirien älypeleistäkin järjestetään SM-kilpailut! Ehkä Lucy-neidin pitäisi aloittaa treenikausi ensi vuoden kisoja varten ja pyrkiä mukaan. ;)

   Poista
 2. Hupsun ehdoton suosikkilelu on jäniksenkarvadummy. Tuttavallisesti jänes. Sillä reuhataan vain ihmisen kanssa, eikä sitä jätetä Hupsulle hetkeksikään. Muuten se olisi hyvin entinen sikakallisjänes.
  Ihmisväen saikutus on varmasti ikävää kaikille puuhakkaille koirille. Onneksi teillä on edes jotain aktiviteettia ollut. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä oli kerran hetken aikaa jäniksenkäpälät. Ne oli tosi kivat. Nimenomaan oli... ;)

   Poista
 3. Toivottavasti keljut sairastelut on nyt historiaa. Juu, ehdottomasti Lucy-neito älypelikisaan nappaamaan mestaruus. Ja Ronihan tietty ottaa näppärästi nopeaa. Jee!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti näin. Paremmasta Mestarista ei niin väliä, hän osaa voivottaa ja auttaa itseään, mutta Lucy-neidin hiljaisuutta on niin hankala tulkita, että koskeeko vai eikö.
   Roni tekee kiltisti sen, minkä on oppinut, mutta luova ongelmanratkaisu on enemmän Lucyn heiniä. :)

   Poista
 4. Kivat ja haastavat pelit teillä siellä. Viisaasti aikuisyleisö otti rauhallisemmin näin kesäkuumalla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tulee vielä lämpöhalvaus, jos hulluna riehuu!
   Sopivan harvoin kun pelataan, niin on kuin olisi aina uudet pelit. ;)

   Poista
 5. Toivottavasti taudit ovat heittäneet ja potilaat parantuneet. On kyllä mainio ilme tuossa viimeisessä kuvassa... niin se on, että antaa nuorison riehua meidän vanhempien ihmetellessä moista menoa. Typykin ajattelisi juuri noin.

  Typyn ja Hipun emäntä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pikku hiljaa täällä mennään parempaan päin.
   Harvat asiat saavat Lucya ottamaan juoksuaskeleita. Rusakot ehkä lähinnä. :)

   Poista
 6. Kesäset taavvit on keljuja piettäviä. Jos nyt ee herkkuva oo muullonkaa. Toevottavasti sielä paremmin jo jaksellaan!
  Parempi seon vuan Lucy-neetin katastella reohoomista ni ee vaeviuvvu selekä. Melekosta onnii tuo Ronin vaahti, siinä jo kyllä suattasj meekäläenennii jiähä vuan kahtelupuolelle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paremmin jo jaksellaan. :) Ronin vauhdissa ei jaksa moni muukaan pieni koira pysyä. Varsinkin, kun Ronilla on tapa juosta leikkikaveria päin. Tähän mennessä Ninni on ollut iskunkestävin leikkikaveri. Mutta viihtyisit varmasti hyvin Lucy-neidin seurassa keskustelemassa maailman menosta. ;)

   Poista