torstai 5. syyskuuta 2024

Synttäriviikon yllätyksiä

Roni: Emäntä oli kerrankin panostanut tähän synttäreideni ympärillä olevaan viikkoon.


1.9.2024 Roni 10 vuotta

Jo torstaina menimme Moonan ja Ninnin luo. Me pääsimme Demon kanssa torstai-iltana rally-tokotreeneihin. Toisella treenikierroksella saavutimme loppuradasta jopa satumaisen flow-tilan eli treenikuplan, jossa rata eteni sujuvasti yhdessä kuin tanssi. Rally-tokoa parhaimmillaan!

Perjantaina lenkkeiltiin omalla porukalla. 

Lauantaina kävin kaverikoirakeikalla lasten tapahtumassa ja myös hyvä ystäväni ja collegani Snoopy oli mukana. Meitä oli yhteensä neljä kaverikoiraa ja paljon iloisia rapsuttelijoita. Koska toiset koirat, Make ja Lyyti, olivat isompia (kettuterrieri ja kultainennoutaja) ja minäkin olen mustana oman rotuni kookkaana edustajana ihan kelpokokoinen koira, niin Snoopy (valkoinen pieni jackrusselinterrierinarttu) näytti äkkiä lasten silmissä pennulta iloisesti kieppuvine häntineen. Hänen emäntäänsä nauratti, että Snoopy on 9-vuotias pentu.


Sunnuntaina oli varsinainen synttäripäiväni. Emännän kummit oli kutsuttu synttärikahveilleni ja oli minun vuoroni päästä pöydän ääreen syömään kakkua. Emäntä laittoi minun kakkupalalleni varmuuden vuoksi kinkkusiivun, kun ajatteli, että en välttämättä perusta makeista herkuista. Söin kuitenkin kakkupalani ja pyysin sitten lupaa saada palata takaisin lattialle. Oli vähän erikoista istua ihmisten tuolilla. Meille koirille oli myös omat lihaista kakut. Synttärilahjaksi sain tietenkin frisbeen, koska ne vain ovat maailman parhaita leluja!





Maanantaina käytiin metsässä treenaamassa verijälkiä. Emäntä on ottanut treeneissä askelen taakse päin ja Demon motivoimiseksi on tehty muutaman kerran lyhyitä tuoreita jälkiä. Me odotamme, hän tekee pienet jäljet ja sitten haistelemme jäljet saman tien. Minä sain vähän ekstratreeniä, kun Emäntä päästi minut irti siirtymien ajaksi, joten käväisin sitten haistelemassa kaikki Demonkin jäljet ennen kuin siirryimme seuraavaan paikkaan odottamaan seuraavia jälkiä.


Minun puolestani yllätykset olisivat voineet päättyä tähän. Kävi kuitenkin ilmi, että Emäntä oli vielä varannut meille molemmille hammaslääkäriajan keskiviikoksi! Olen käynyt kaksi vuotta sitten (juuri päivä sen jälkeen, kun Demo syntyi) viimeeksi hammaskivenpoistossa ja Emännästä tuntui, että nyt olisi taas aika käydä. Demonkin hampaat ovat ottaneet vuosien varrella tummaa itseensä, joten hän ajatteli kerrankin olla vähän etunojassa tässä hammashommassa.

Jaahas tämä on taas tätä. Minä voisinkin tästä poistua samantien...

On ne vahvoja mömmöjä. Vaikka kuinka yritän vastustella, niin lopulta tuuperruin taas. Minun lääkelistassani oli kyllä yksi aine enemmän kuin Demolla, että ehkä juniori on tipahtanut vähän vähemmällä kuin minä.


Hammashoito sinänsä meni ihan hyvin. Kummaltakaan ei tarvinnut poistaa yhtään hammasta, joskin minun isot poskihampaani ovat vähän vaarassa syventyneiden ientaskujen vuoksi. Yksi iso hammashan on jo poistettu eli voin syödä puruluita vain toisella puolella ja jos toiseltakin puolelta poistetaan isoja hampaita, niin sitten ovat luunsyömispäiväni luetut. Kuitenkin elämää on varmasti ilman luitakin, kunhan hampaat ovat terveet! Demolla oli onneksi terveet hampaat.


En tiedä, mikä minuun iski. Tutkiskelin iloisesti eläinlääkärin huonetta ja yhtäkkiä jalat pettivät altani. Seuraavaksi huomasin olevani suu hellänä vieraassa häkissä. Onneksi Emäntä tuli pian hakemaan ja pääsin kotiin jatkamaan unia.

Eilinen oli meillä molemmilla aika krapulainen päivä. Lojuimma tahoillamme ja ulkonakin vain istua törötimme höhlinä keskellä pihaa. Tänään Demo lähti jo lenkille, mutta minusta tuntuikin ulkona siltä, että on niin kuuma, etten mitenkään viitsi lähteä kävelylle. Niinpä olen ottanut lepoa tämänkin päivän. Jospa sitten huomenna tai viimeistään lauantaina, kun ilma oletettavasti vähän viilenee, niin olisin taas mukana lenkkeilyvahvuudessa.


Luuletko isi, että pennut ovat muuttamassa pois? Katso, eikö näytä siltä, että tässä ovat kaikki niiden tavarat? Joko ne ovat tulleet luovutusikään?
Luulenpa, että tuossa ovat vain niiden pieneksi jääneet tavarat lähdössä kierrätykseen. Eivätköhän ne ole tulleet ihan jäädäkseen.
Pieneksi jääneet tavarat?! Kuinka isoja niistä oikein tulee? Nehän painavat pian jo enemmän kuin sinä!
Jaa-a... Voi niistä varmaan tulla minua isompia...

2 kommenttia:

  1. No nyt siellä on ollut oikein kunnon synttäribileet, kun ihan meni tajukin! Onnea vaan jatkoonkin. Mietin tässä, että jos olisin nuorempi, taatusti ujuttautuisin teidän jengiin ja jäisin taloksi. Siellä tuntuu olevan oikea meininki, mahdollisuus viettää aitoa mäyräkoiran elämää hyvässä seurassa. Täällä minä homehdun ja harmaannun kilpaa tuon ihmiseni kanssa. Sentään kaikki lenkit köpötellään ja yrittäähän tuo mummeli välillä vähän leikkiäkin minun kanssani.
    Nyt kuulkaa, otetaan kaikki irti tästä leudosta ja lumettomasta ajasta. Yritetään pysyä terveinä ja pidetään häntä pystyssä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Paljon on toki meilläkin sellaista joutilasta aikaa. :D Toisinaan lenkin lisäksi päivän kohokohta on hammaspesu.

      Toivotaan leutoa syksyä, että tekin pääsisitte turvallisesti liukastelematta lenkkeilemään mahdollisimman pitkään! :)

      Poista