torstai 11. helmikuuta 2016

Tuhoa ja taistelua

MITÄH?! Roni! Mitä sinä olet nyt tehnyt?Se oli... vahinko... Tai oikeastaan se oli Lucy-neidin vika!

(Haukotus) Mikä on minun vikani? Minä olen nukkunut siitä asti, kun Mestari lähti kotoa!

Sinähän tiedät sen hyllyn makuuhuoneessa, jossa on kaikkia pieniä esineitä...? No minäkin tiedän sen. Olen todella... todella.... TODELLA pahoillani...

Tämän jälkeen kävimme koirapuistossa syvän hiljaisuuden vallitessa. Minun omatuntoni on puhdas, joten en ymmärrä, miksi Parempi Mestari mökötti myös minulle mokoman tyhjän videokasetin vuoksi, joka kuuluu videokameraan, joka ei edes enää toimi! Mutta kyllä hän sitten leipäpalan ja kahvimukillisen jälkeen jo alkoi leppyä.

Iltalenkillä käytiin taas Paremman Mestarin kanssa väittelyä siitä, tarvitseeko mäyräkoira liikuntoa pimeän aikaan märällä kelillä. Argumentteja lensi puolesta ja vastaan, mutta voi olla, että Parempi Mestari otti lopulta minusta niskalenkin eikä pelkästään vain henkistä ja kuvainnollista. Jouduin näet seuraamaan hänen perässään lopulta koko lenkin, jonka hän oli suunnitellutkin kävelevänsä, mutta harasin vastaan joka askeleella osoittaakseni, etten nauti siitä hetkeäkään.

Minua eivät märkä ja pienet kivet haitanneet tippaakaan. Oli mukava lenkkeillä, kun minun ja Paremman Mestarin välit olivat taas lämmenneet. Yritin olla parhaani mukaan vetämättä hihnassa, enkä jäänyt muutenkaan kuppailemaan tien pientareille, vaan kiiruhdin eteenpäin jo ensimmäisestä nykäyksestä.Lenkin jälkeen kisailtiin siitä, kumpi ehtii ensin suihkuun.

("Mene sinä ensin."
"Ei kun mene sinä vain ensin."
"Minä voin kyllä odottaa."
"Ei minullakaan tässä mikään kiire ole. Mene vain ensin, kun olet varmaan likaisempi.")

Niin ja meillä on tämmöinen uusi lelu! Tai "uusi" voi olla hieman harhaanjohtava adjektiivi tämän lelun kohdalla, mutta meille ennennäkemätön lelu kuitenkin. Paremman Mestarin vanha nalle nimeltä Pätsy.
Saa nähdä, kuinka kauan Pätsy kestää mäykkymeininkiä!

10 kommenttia:

 1. Voi noita viattomia mäykynnaamoja =D
  Kamalia tollaset lenkit, jotka tehdään jääkauden vallitessa... niistä on kokemusta täälläkin.
  Onpa teillä innokas jono suihkuun ;) Mutta eiköhän ton kokoinen nalle lievitä jo monta murhetta, oikea mäyräkoiran unelmalelu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suihkun kanssa ei kannata hötkyillä. Eihän sitä koskaan tiedä, jos Emäntä kuitenkin antaisikin periksi ja toteaisi, että ei tällä kertaa tarvitsekaan mennä suihkuun. Pätsy on kyllä hyvänkokoinen painikaveri!

   Poista
 2. Olette te tosi kohteliaita tuossa suihkuun menossa....minäkin aina peruutan suihkuhuoneen ovelta kiireesti poispäin, ettei vaan kotiväki luule mun tahtovan pesulle.
  Mutta kyllä sulla Roni on taas ollut hiukan liikaa omaa aikaa touhuta juttuja. Olisit ennemmin herättänyt sen Lucyn ja pistänyt hänen kanssaan ranttaliksi. Toivottavasti Pätsy kestää teidän käsittelyänne. t. Eka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä se on joskus olla kohteliaskin. Usein tulee oltua sellaisella "minä ensin" -asenteella liikkeellä.
   Näillä päivän aikana tehdyillä pikku jäynillä olen ainakin saanut Emännän pohtimaan päänsä puhki, kuinka purkaisi minusta ylimääräisen energian ja saisi minut pysymään rauhallisena päivän ajan. Ehkä pääsen pian taas aamuisin pitkille lenkeille, kuten joskus viime keväänä! (Lucy-neiti tosin arvelee, että joudun pian päiväksi häkkiin... toivottavasti ei sentään!)

   Poista
 3. Hmmm...enerkija on tarkotettu purettavaks.Siitä vuan myö koerat ollaan immeesten kansa erjmieltä että mitenkä sitä puretaan.
  Luulis enimmät enerkijat tuo nallen kansa tulovan puretuks:)
  Oon muuten kuomat sitämieltä että määräkoera EE tarvihe liikuntoo märällä eekä varsinkaa pimmeellä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Iivari! Tällä äänellähän saadaankin jo enemmistö: mäyräkoirat 2 Emäntä 1. (Ronilla ei ole vielä äänioikeutta.) Emäntä voi rauhassa retuuttaa Ronia pitkin kyliä aamusta iltaan energiaa purkamassa, mutta tällaiset arvokkaat, aiukuiset mäyräkoirat on syytä jättää rauhaan!

   Poista
 4. O-ou...mikähän vieras ulkoavaruudesta on teillä käynyt tekemässä pikku tuhoja...:)
  Ja toinen O-ou Pätsylle, tuossa toiseksi viimeisessä kuvassa voi pikkasen kirpaista..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joku ovela elämänmuoto se on. Joskus Emäntä valvoi meitä skypen välityksellä, mutta silloin mitään vastaavaa ei tapahtunut. Ronin syyllisyyttä on siis mahdoton aukottomasti todistaa. Ainut paikalla ollut mahdollinen silminnäkijä vetoaa aina siihen, että on nukkunut koko ajan.

   Poista
 5. Pitkät aamulenkit kuulostaa tosi paljon mukavammalta ku häkki... Vieläks Pätsy on voimissaan? Kivan kokonen nallukka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihme kyllä, nalle on vielä yhtenä kappaleena. Vanhat saumat natisevat toisinaan uhkaavasti, kun mäykkytaistelijat käyvät hyökkäykseen. :)
   Ihan tarkkaan ei tiedetä, mikä se sellainen 'häkki' on, mutta ei se kovin kivankuuloinen ole. Toistaiseksi jouduimme luopumaan etuoikeudestamme viettää päiviä makuuhuoneessa.

   Poista