Lucy (in memoriam)

Lucy, virallisesti Taxmania Ingenious, laatuarvostelultaan erinomainen, on väriltään punainen, normaalikokoinen, pitkäkarvainen mielensäpahoittaja. Vuonna 2013 rekisteröitiin Lucy ja 160 muuta pitkäkarvaista.
Koirasta oli ollut puhetta jo aiemmin, mutta lopullinen päätös syntyi, kun Isäntä ilmoitti hankkivansa moottoripyörän (auton vaihdon ja crossipyörän jälkeen). Emäntä ilmoitti hankkivansa siinä tapauksessa koiran. Rotuvaihtoehtojen jälkeen onnenpyörä pysähtyi mäyräkoiran kohdalle. Pienen kodin vuoksi koiran pieni koko oli tärkeä valintakriteeri, vaikka muuten Emäntä olikin aina kuvitellut itsensä ison koiran kanssa. Pian saimme kuitenkin huomata, että pienikin koira on aivan yhtä koira, kuin suurikin koira. Tärkeää oli myös, että koira olisi koiramainen eikä vain jalostettu sohvatyyny. Monesti olen saanut huvittuneena korjata otaksumaa, että tuota ei varmaan tarvitse ulkoiluttaa paljoa, kun sillä on niin lyhyet jalat. Vielä koskaan ei ole käynyt niin, että lyhyistä jaloista olisi yty loppunut ennen kuin pitkistä jaloista.

Kun sopiva pentue löytyi, saimme valita kahdesta samannäköisestä punertavasta patukasta omamme. Pyörittelimme pentuja käsissämme, emmekä osanneet sanoa, oliko niissä mitään eroa toisiinsa nähden. Kun laskimme pennut käsistämme, toinen kipitti sisarustensa luo emmekä  enää tienneet, mikä se niistä oli. Toinen oli kuitenkin hitaampi ja jäi himmailemaan lähellemme. Päätimme valita sen.

Ennen pennun hakemista olimme päättäneet Yhteiset Säännöt. Koira ei tulisi makuuhuoneeseen, parvekkeelle eikä sohvalle. Kun tulimme pennun kanssa kotiin ja tovin ihmettelyn jälkeen istahdimme sohvalle, Lucy tuli sohvan viereen ja vinkui sydäntä särkevästi. Katsoimme Isännän kanssa toisiamme. Totesin: "Jos nyt otat sen sohvalle, se on aina sohvalla." Ja näin 20 sekuntia myöhemmin Lucysta tuli sohvakoira. Parvekkeelle pääsemisessä kesti kesään asti  ja sänkyyn se pääsi vasta noin vuoden jälkeen. Olemme olleet siis hyvin tiukkoja ja johdonmukaisia säännöissä. Lucy on vain ollut vielä tiukempi, johdonmukaisempi ja söpömpi.

Ensimmäinen näyttely, 9kk

Asioita, joista Lucy pitää: sängyssä nukkuminen, sohvalla nukkuminen, verijäljet, jänikset, makkara, juusto, koiranruoka, kuivalla säällä lenkkeily etenkin metsässä, kaivaminen, aktivointipelit, uusien temppujen opettelu, vanhojen temppujen toistaminen (Lucy tuntee nimeltä n. 10 lelua), sauna, muut lämpimät paikat esim. takan edusta, milloin sellainen on tarjolla, sylissä oleminen, ojassa tai järvessä kahlaaminen lämpimällä ilmalla, purussa kieriminen ja Ronin kanssa leikkiminen (yleensä).

Asioita, joista Lucy ei pidä: sade, märkä asfaltti, vesilätäköt, märkä jää, räntä, tihku, loska, kylmä ainakin yhdistettynä märkään, suihkussa käyminen, korvien puhdistus, kynsien leikkaus, korvien ja hännän harjaus, iltaunilta iltapissalle herääminen, niin kiire lenkillä, ettei ehdi haistella ja merkata kaikkia hajuja, puruluu toisen koiran suussa, toinen koira pääsee verijäljelle, mutta Lucy ei, hihna, joka estää jänisten ajamisen ja ylipäätään se, että Lucy ei saa päättää, kuinka asiat tehdään.

Lucyn tärkeimmät velvollisuudet (Hänen  ylhäisyytensä omasta mielestä): Mestareiden nenien puhtaanapito, tarvittaessa myös muiden ihmisten nenätarkastukset, hien nuoleminen saunan jälkeen Mestareiden jaloista, tunkeilijoista ilmoittaminen (toisinaan ilmoittaminen tapahtuu omassa koiransängyssä kyljellään, kun arvon vahti ei jaksa nousta edes ovelle asti), lattialle pudonneiden ruokamurusten talteenotto, jääkaapinovenavauksen virallinen valvoja ja Mustan alamaisen kurissapito.Queen Lucy I: 2 vuotta ja 5 kuukautta


Lucy 3 vuotta ja 10 kuukautta

5 vuotta 9 kuukautta, RTK3

6 vuotta 5 kuukautta, FI JVA


Näyttelyt: ERI SA
Mejä: FI JVA, NO JVA, SE JVA, POHJ JVA
Rally-toko: RTK1, RTK2, RTK3, RTK4 


10 vuotta 2 kuukautta 4.3.2023Kuollut: 14.4.2023 (10 vuotta 3 kuukautta)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti