Sivut

perjantai 12. toukokuuta 2017

Uintiretki


Minusta tässä on jotain väärin.
Missä?
Vuodenajassa. Minusta tästä on nyt jäänyt joku vuodenaika välistä.
Kuinka niin? Eivätkös ne vuodenajat ole syksy, talvi, kevät, syksy, talvi, kevät...
Kun minä muistelisin lyhyen elämänkokemukseni valossa, että tässä piti olla joku sellainen lämmin ja ihana vuodenaika välissä, ennen kuin ilmat taas viilenevät ja sataa lunta.
Niinkö... Eikös tästä vain aleta pikku hiljaa laskeutua kohti joulunaikaa ja odottelemaan joululomaa?


Onneksi latua ei ollut vielä ajettu, niin ei tallottu latusta ja häiritty hiihtäjiä eilisellä juoksulenkillä!
 Tänään saatiin kuitenkin maistaa  trooppisempaa ilmastoa, kun Emäntä oli  järjestänyt meille allasbileet ja hyvä ystävämme Snoopy oli kutsuttu myös mukaan!Mokomatkin "bileet"... Minä olisin voinut ihan hyvin notkua vain siinä altaan reunalla Emännän ja Snoopyn ihmisen kanssa. Meillä oli altaassa uittaja mukana ja hän pakotti minutkin uimaan. Kyllähän minä sitten Emännän kutsumana kävin muutaman lenkin uimassa, mutta jos saan sanoa, niin en nauttinut siitä hetkeäkään.


 Minä nautin! Tai minulle ominaiseen tapaani tunnetila oli jollain tavalla kauhun ja riemun sekainen. Toisaalta kiljuin ja kiukkusin, jos jouduin odottamaan vuoroani, mutta lopulta en oikein jaksanut enää lähteäkään lelujen perään, vaikka ensin uin mielelläni. Emäntä ihmetteli, että olenko muka sittenkin niin huonossa kunnossa, mutta itse väittäisin, että tällä viikolla on vain ollut niin kova treeniputki, että ei enää yty riittänyt koko ajaksi.Snoopy osasi mitoittaa treeninsä oikein. Hän lähti aluksi hieman varovasti liikkeelle, mutta jaksoi hakea palloa altaasta loppuun asti. Kun pallo lopulta otettiin pois ja laitettiin lelukoriin, jäi hän vielä kaihoisasti katselemaan pallon perään. Näytti, että hänelläkin oli mukavaa!Viimeinen pallolla on mätämuna!
Puolituntinen sujahti lopulta hyvin äkkiä ja oli kuivattelun aika. Emäntien mielestä kuivaaja oli kovaääninen ja muistutti liikaa imuria, jota me kaikki pelätään, joten kävimme kaikki vain pyyhekuivauksen läpi, kun oli lämmin ilma (eli ei pakkasta) ja liikuttiin autolla.

Pihalle päästyämme Emäntä oli tyytyväinen, ettei ollut tuhlannut aikaansa sampoopesuun, kun me jatkettiin oma-aloitteisesti kuivattelua nurmikkoon.


Koirauimalasta tuli ulos iloisenriehakasta koiraväkeä ja meinattiin pistää pihalla ihan ranttaliksi. Olisi ollut niin hauska painia, kun selvittiin pois uimasta. Emännästä me mäyräkoirat oli jo kuitenkin aiheutettu kylliksi pahennusta uimalassa mm. haukkumalla seuraavalle asiakkaalle, että oli aika pakata mäykyt autoon ja ajaa kotiin.


Autossa alkoi sitten silmä luppasta...

12 kommenttia:

 1. Voi että, kivalta toi uimiskelu näyttääkin, mehän ei uida, vaik on koristelampi pihassa. Tottakai pitää kiäriä nurtsilla... ööö... tai siis tolla ruskehtavalla alustalla... ja ilman muuta piänet haukut on paikallaan, tilanteessa ku tilanteessa. Joo. Hauskaa ja ilosta viikon loppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei meistäkään kaikki ihan suosiolla uinut. :D Ihmiset ei osaa kuivata oikealla tavalla, niin pakko se on aina itse viimeistellä matolla tai muilla käytettävissä olevilla luonnonmateriaaleilla. ;)

   Poista
 2. Arvatkaa vaan miten pitkään Palvelijatar on unelmoinut minun uittamisestani. Olen ihan rauhallisella mielellä, ei Se uimalaan saa lähdettyä,kun ei meillä ole autoakaan enää.
  Aika vivahteikasta koiranelämää vietätte, kaikenlaista aktiviteettia riittää. Olette onnekkaita,kun teillä on noin hurjan energinen ja liikunnallinen palveluskunta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä uimareissussa oli vähän onnenkantamoinenkin taustalla, kun Emäntä sattui voittamaan lahjakortin uimalaan arpajaisissa ja pakkohan se oli käyttää ennen määräajan umpeutumista. :) Ei tuota ehkä muuten olisi tullut lähdettyä yli 80 km päähän uimaan... Auto on yksi koiraharrastajan tärkeimmistä välineistä. Muuten on ainakin täällä periferiassa mahdotonta tehdä mitään.

   Poista
 3. Mahtava uintipäivä teillä on ollut, hauskuuden lisäksi tekee myös hyvää lihaksille.
  Toivotaan aurinkoisia ja vähälumisia kevätpäiviä jatkossa :)

  VastaaPoista
 4. Tuo on kuulema selälle parasta liikuntata. Äet jo rupes miettimmään että missee oes lähin koerauimala. Ku mulla on muka jottae pientä siätövikkoo selässä. Ja hyppiminennii kielletty.
  Toevottavasti se ee löövvä semmosta. Kyllä en minä tykkee kastumisesta. Voepikoon sitä uijja iha kastumata? Kysyittäkö sielä käävvessä keltää? :) On teellä mukavata kyllä ku on jokapäevä jottae haaskoo toemintoo. Nenähommat ja näätelmät, rallit ja tokot ja muut. Virkee emäntä teellä :)
  Ilosta viikojjatkoo sinne teelle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uittajasetällä oli sellainen puku päällä, ettei kastunut, mutta koirien kokoja ei tainnut olla...
   Ja joo kyllähän tämä elo menettelee... ;)

   Poista
 5. Meidänkin emäntä on puhunut uintireissusta. Näyttää tosi kivalta (emännän mielestä...). Teidän turkki on vähän pitempi ku mulla, mulle riittää kuivaukseksi minuutin paikoillaan olo. Nuo kuivaavat imurit on kauheita.

  Terv. Hugo

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sori Hugo, että vastaamisessa vähän kesti! Olisi varmaan hienoa olla kuiva samantien! Me joudutaan piehtaroimaan minuutti tolkulla hiekassa ja heinikossa, ennen kuin ollaan kuivaustulokseen tyytyväisiä. :)

   Poista
 6. Olipas teillä aikamoinen retki. Tuo kuivaus ulkona taisi olla retken paras anti. Minä kuulun tuohon samaan kastiin Iivarin kanssa. Turkki ei saa kastua! t. Eka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sori Eka, että vastaus vähän viipyi! Lucy-neiti on myös tätä "koira on paras kuivana" -kerhoa, mutta Emäntä ei aina kysele mielipiteitä, kun jonkun idean keksii, jos siitä muuten on koiralle (muka) hyötyä...

   Poista