keskiviikko 6. joulukuuta 2017

Itsenäisyyspäivä suomalaisessa luonnossa


Meilläkin oli eilen etkot, kuten tähän suureen juhlapäivään ilmeisesti kuuluu. Koska Emännällä oli poikkeuksellisesti niin kutsuttu iltavuoro, niin käytettiin tilaisuus hyväksemme ja ulkoiltiin kerrankin päivänvalossa. Mikäpä olisi parempi tapa juhlistaa 100-vuotiasta Suomea, kuin kulkea kauniissa metsäluonnossa!

Minusta juhlapäivissä on myös huonot puolensa. Tänään varsinaisena juhlapäivänä Emännän herääminen vain kesti ja kesti. Lopulta hän sentään nousi ylös, mutta jumittui seuraavaksi aamukahvipöytään. Urahtelin ja kurisin tyytymättömänä omassa pedissäni ja Emäntä löysi minut viimein näin:Aamuruuan jälkeen elämä näytti jo valoisampaa puoltaan. Juhlistimme Emännän kanssa myös varsinaista juhlapäivää pitkällä metsäkävelyllä.Samaan aikaan kotona:


Niin, minä pelkäsin tulevani ylikuntoon, joten kaarsin aamulenkin pihan ympäri takaisin sisälle ja sänkyyn. Juhlapäivä on kulunut oikein mukavasti tässä kerällä.

Tai olihan meillä pieni kuvaussessio tuossa pihalla.

Hyvältä näyttää vielä tässä vaiheessa. 


 Öö... olikohan siihen lippuun tarkoitus koskea?
Minä vien tämän nyt Emännälle.

Nosta ylemmäs, Lucy-neiti!
Minä yritän, mutta kun sinä painat sitä alaspäin...

 Ehkä tätä on helpompi kannatella ilman tätä ylimääräistä tikkua.
Ei Roni! Irti!

Ei sitten. Ehkä kannattaisi harjoitella nuo lipunkannattelutemput ensin, ennen kuin alkaa kuvata niitä... No tarjoapa nyt kuitenkin tänne päin vielä sitä kuvauspalkkiota!

14 kommenttia:

 1. Joo-o, mukavia noi mettälenkurat, mut samaa miältä noista kuvausjutskista, ihan turhia, paitti jos palkinnot on ruhtinaallisia. Kuvasarjan nimi vois olla Lipunkantajat. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kalkkunaa oli tällä kertaa palkkana, että ihan kelpo palkka. ;)

   Poista
 2. Mikäs sen parempi tapa viettää Itsenäisyyspäivää kun samoilla luonnossa ja kannatella Suomilippua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nimenomaan! Tuntui juhlavalta. Muut voivat kulkea tanssiaisissa ja linnanjuhlissa ja kohotella maljojaan! :)

   Poista
 3. Te olette kyllä mainio parivaljakko, kummallakin ihan oma käsityksensä hauskanpidosta. Silti näyttää homma toimivan. En minä mitään vikaa tuossa lipun käsittelyssä huomaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö sitä sanota, että vastakohdat täydentävät toisiaan... Siksi kai sovitaan niin hyvin yhteen, kun toinen tykkää toiminnasta ja toinen rauhasta: kun toinen on toimittamassa, niin kotona on auvoisa rauha. ;)

   Poista
 4. Minullakin oli suunnitelmissa tuo lippu suussa -teema, mutta hylkäsin sen. Ei riittänyt piuhat kuvaajalla. :D Onpas teillä ollut mukava päivä ulkoiluinenne! Toivottavasti saitte myös kunnon herkkuja juhlan kunniaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viime vuonna lipun kannattelu sattumalta onnistui. Esineiden kantaminen on hallussa, mutta esine suussa paikallaan oleminen onkin sitten ihan eri temppu... Onneksi noistakin yritelmistä oli kalkkunaa palkkana. :)

   Poista
 5. Voe teetä! :D Äet ee meenanna heretä naaramasta ollenkaa tuolle lipunkannolle. Näätti kuulema niin hupasalta. Ja sano että voepi vuan kuvitella miltee on teejjän emännästä tuntunna tuo kuvvuuhomma :) Vuan hienostihhan työ nuissa kuvissa ootta, toemen iärellä niinku tolokun määräkoeran pittäähhii.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin kyllä mäyräkoira on parhaan näköinen jotain puuhatessaan. Toki kaunis katsoa patsastellessaankin, mutta jotain siitä sielusta jää piiloon pönötyksen taa. :D

   Poista
 6. Meillä meni itsenäisyyspäivä eläinlääkäripäivystyksessä tikkaamassa haavaa umpeen. On teillä vähän mukavammat keimit olleet.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Auts... Voi ei. Tuliko paha haava? Eläinlääkäripäivystys on kyllä ikävä paikka viettää aikaa. Tai hyvä, että niitä on olemassa, mutta ikävää, koska aina on sattunut jotain kurjaa, jos sinne päätyy...

   Poista
  2. Repesi vanha haava, onneksi vain parin tikin verran, vaikka kalliiksi sekin tuli. :D Vaan olinpa iloinen, että oli päivystys, jonne mennä ja saatiin haava hoidettua, joten hyvillä mielin pulitin rahat klinikalle. :)

   Poista
  3. Hyvä, että tuli kuntoon! On nämä otukset sen verran tärkeitä, että niiden hoidossa ei tule rahan takia kitsasteltua.

   Poista