sunnuntai 18. huhtikuuta 2021

Piha-asioita

 Lucy: Saatiin viime viikolla pihallemme käytetty koirankoppi. Kopin edelliset asukkaat olivat vain säkäkorkeudeltaan jonkun verran korkeampia, joten meitä mäykkyjä varten Emäntä joutui nikkaroimaan koppiin portaat. Onneksi tontilta sattui löytymään valmiiksi maalattua jätelautaa, niin rappusprojekti eteni joutuisasti.


Roni: Ihan toimivat sisätilat, mutta tämä kulkuaukko on vähän ylhäällä...


Lucy: Minä voin auttaa rakennusprojektissa makaamalla täällä vähän matkan päässä auringossa...


Lucy: Kyllähän tästä nyt jo mäyräkoira kulkee...

Lucy: Narsissit pitivät vähän jännityksessä, mutta alkoivat sitten lopulta kukkia.


Lucy: Ostokukkien lisäksi on jo muutama luonnonkukkakin nostanut päätään kuivasta heinästä.

Lucy: Oma piha on innoittanut meitä kaivelemaan iloksemme. Joitakin myyriä on näet rällännyt pihanurmen alla talven aikana ja mikäs sen hauskempaa kuin kaivaa nämä tunnelit auki!Vanhempi johtava myyräkoira-asiantuntija

Nuorempi avustava myyräkoira-asiantuntijaKaivamisvideo


Lucy: Iivari-mäyräkoiran innoittamana on kokeiltu myös rappuskahveja kevään tullen. Erittäin toimiva konsepti, suosittelemme!


Lucy: Näytäpäs tänne päin sitä keksipussia...

Lucy: Iivari saa kuulemma kahvitilkankin, niin eihän tässä voi jäädä huonommaksi.


Lucy: Tänään oltiin avustamassa kompostorin paikalleen asentamisessa. Ensin vähän hirvitti, ettei kai tämä vain ole joku mäyräkoirien uima-allas, mutta ei sentään. 

Lucy: Välillä on pidetty pieniä noutotreenejä linnulla. Minulle tämä on ihan helppoa. En ymmärrä, miksi Ronin on niin vaikea palauttaa lintu Emännälle. Kyllä minä ennemmin otan jauhelihaköntin kuin tämän ällön, jäisen linnun. Ronin pitää aina vain jäädä pohtimaan, että pitäisikö linnun vai veisikö sen Emännälle kuitenkin jauhelihaa vastaan. Kyllä vai ei?


Lucy noutaa

14 kommenttia:

 1. Hieno ja puuhakas päivä teillä on ollutkin! Wau, rappuskahvejakin maistelitte. Mulla ei ole mitään tietoa miltä kahvi maistuu. Pitääkin vaatia maistiaiset huomenna parvekekahveilla. Saitte hienon kopin ja portaatkin. Meinaatteko ottaa käyttöön? Myyräkolojen kaivelu on mahtavan kivaa puuhaa. Meikäläiselle turhan harvoin tarjolla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Roni ei halunnut mitään koiranherkkujen lisäksi, mutta Lucy on avoin kaikille uusille makuelämyksille.

   Meilläkin oli ennen harvoin tilaisuuksia kaivella myyrien perässä. Nyt täytyy ottaa vahinko takaisin monen vuoden ajalta! :)

   Poista
 2. Johan on noheva emäntä sielä ku on nuivvuan rapuset tekassunna koppiin! Seon kyllä se vasaran käättötaeto tarpeen omakotiasujille, sano äet :) Ja koppihan on kerrassaan hyvä.
  Eekö vuan oohhii rappuskahvit kerrassaan mukava homma! Vähä keksijä ja lipasu kupposesta ni jopa on hyvä päevä :) Enempee ee tarvihe ku yks lipasu,eekä välttämätä aena sitäkkää jos on hyvvee keksijä tarjolla.
  Mukavija kahvihetkiä teelle, ja niitä myyränkolojen kaevuja kansa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo kahvia ei kyllä paljoa saanut, kun Emäntä on yksi litrahuuli ja tuonkin tilkan jakaminen teki tiukkaa. Omia koiranherkkuja on onneksi saatu mukaan, niin niitä ei Emäntä ole koko ajan itselleen omimassa. :)

   Poista
 3. Onnea vaan uuteen kotiin! Omakotitalonne on komea, vaikka oviaukko tosiaan olikin oudon korkealla. Mites muuten tuo sisäpuoli, putoaako sinne, vai tarvitaanko sielläkin rappuut. Taitava emäntä teillä, kun nuo rappuut nikkaroi. Tulipa pari ideaa mieleen...tuonne katolle aitaus kurkisteluraolla ja talon taakse toiset rappuset, niin pääsette terassille (sieltähän näkeekin kauemmas), vaikkapa juomaan terassikaffeet. -Elli-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä idea! Ehkä seuraavaksi tosiaan pitää pyytää Emäntää rakentamaan toiset rappuset ja kaide terassille. Ehkä joku pieni sohva sinne, että on pehmoinen loikoilu paikka? Kopin sisälle ei onneksi tarvitse portaita, mutta jotain pehmikkeitä sinnekin olisi tarkoitus laittaa. :)

   Poista
 4. Onpa teillä nyt kesäksi hieno huvila. Portaat näyttää melkein terassilta, hyviä rakentajia nuo teidän ihmiset ovat.
  Rappuskahveja tarjoillaan varmaan vain tuollaisille hyvätapaisille koirille, jotka eivät sinkoa kesken kahvittelun häätämään hurjalla äänellään ohikulkijoita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voit olla oikeassa ohikulkija-asiassa. Tosin hyvätapaisuudella ei ehkä ole niinkään tekemistä asian kanssa, vaan meidän, kuten ei kai Iivarinkaan, kodin ohi kulje juuri koskaan ketään. Ei siis ole ketään, jonka perään singota! :D Meidän talomme on tämän tien ainoa talo, joten harvoin kenelläkään on asiaa tästä ohi kulkea. :)

   Poista
 5. On varmaan mahtavaa, kun on ihan oma piha! Me kerrostaloasukit tyydymme mökkipihaan, mutta onneksi siellä etenkin kesällä saa oleilla... Pysyttekö muuten kuuliaisesti pihalla vai joko on aita pystytetty?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oma piha on kyllä kiva! Tosin ei me ilman ihmisiä viihdytä pihalla eli periaatteessa pysytään pihalla ilman aitaakin, kun ei haluta olla edes keskenään. Toisaalta taas useimmiten ulkoillaan ihmisen kanssa juuri siksi, kun aitaa ei vielä ole. Kyllä sekin vielä tulee. Lucy-neiti on pari kertaa poistunut omille reissuilleen, ei mitenkään kauas eikä pitkäksi aikaa, mutta kuitenkin sen verran, että aidan tarpeellisuus on käynyt selväksi. :)

   Poista
 6. Voi kun teillä on kiva piha ja nyt on varmaan hauskaa seurata mitä kaikkea sieltä oman pihan maasta näin keväällä tunkee esiin :) !
  Hienon oman talon saivat koirulitkin. Siellä voi vetää nokoset kunhan piha alkaa tuntua sellaiselta, että siellä olisi kiva kelliä joskus itsekseenkin, varmaan viimeistään kesähelteillä :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jännityksellä odotetaan, mitä kevät nostaa maasta! Raparperi on todennäköisesti jo löytynyt. :)

   Nähtäväksi jää, tuleeko näistä sisäelämään tottuneista mäykyistä enää koppikoiria, mutta ehkä joku tuleva koira voi oppia käyttämään koirankoppi, jos ja kun perheeseen varmaankin joskus vielä tulee uusia koirajäseniä. :)

   Poista
 7. Tuo koppihan on vallan mainio! Ja teidän emäntä on kyllä tosi näppärä käsistään. Ei onnistuisi minulta tuollaiset nikkaroinnit. Meillä isäntä saa siis hoitaa kaiken sellaisen. Rappuskahvitteluja odotellaan. Me tehdään niitä mökillä. Täällä kotona ei viitsi tuohon kerrostalon rapun eteen mennä parille sementtiportaalle istumaan.

  Hipun ja Mytön emäntä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin isäntä on yleensä hoitanut nikkarointipuuhat, mutta Emäntä lähti ennakkoluulottomasti kokeilemaan ja hyvinhän siinä kävi. :)
   Rappuskahvit maistuvat varmasti oman mökin rauhassa paremmilta kuin kerrostalon portaalla. :D

   Poista