tiistai 8. helmikuuta 2022

Hirveä peura, supien joukkovoima ja temppuilevat mäyräkoirat


Lucy: Aluksi pakollinen lumitiedote: Lunta on. Alkaisi riittää niin ihmisille, mäyräkoirille kuin autoillekin.

Roni: Loppuviikosta joku turkasen hirviö alkoi elämöidä yötä-päivää lähimetsässä. Siellä se möyrysi aamulla ensimmäisenä ja illalla viimeeksi.

Roni: Supeja epäiltiin, kun niitä näkyi jo kolmekin kerrallaan pihalla kaikista hätistelyistä huolimatta. Mutta olisivatko supit voimiaan yhdistäessäänkään kyenneet sellaiseen ärjymiseen, piippaamiseen ja kirkkaisiin valoihin?

Roni: Viikonloppuna möyryäminen taukosi ja hiljentynyt hirviö vietti hiljaiseloa kotitiemme varressa. Kyseessä olikin John Deere.

Oh dear... totesi Emäntä ja oli huolissaan lähimetsämme mejä-harjoitusmahdollisuuksista, kunhan lopullinen tuho keväällä lumien sulettua paljastuu.

Video:

Lucy: Viikonloppuna löydettiin myös onneksemme jonkun innokkaan mökkiläisen aurauttama tie ja otettiin ilo irti lenkkimaaston vaihtelusta. Minua siinä rupesi jo oikein leikityttämään, mutta Roni oli kiinnostunut vai jostain hirvenjäljistä...

Roni: Liekö säikähtäneet hirvetkin Johnnyn riehumista, mutta melkoinen lauma, tai yksi hyvin sekavassa mielentilassa siksakkia teutaroinut hirvi, oli kulkenut monesta kohtaa tien yli. Puoli metriä hankea oli minusta vain hidaste eikä este, mutta kuulemma hirvestyskausi oli jo päättynyt, eikä reipasta hirvikoiraa enää tarvittu.

Lopuksi pieniä videopätkiä, joista ei ole varmuutta, näkyvätkö edes kunnolla. Toivottavasti edes selainversiossa.

Ensimmäisessä videossa Emäntä väärinkäyttää niin mäyräkoiraa kuin ruokaakin. Minua alkoi tämän videon jälkeen nolottaa, niin etten meinannut kehdata katsoa Emäntää päinkään. Laittaa nyt ruokaa mäyräkoiran päähän...


Roni: Tämä takapalkkatreeni ei nolottanut lainkaan. Päinvastoin olin aivan liekeissä, kun TIESIN, että palkka odottaa ja täytyi vain kuunnella, milloin sen luo sai rynnätä:


Roni: Lucy-neiti olisi valmis myymään sielunsa ruokanappulasta, jos koiralla sellainen olisi. Hän olisi istunut koko illan nappula otsallaan, kunhan vain sai syödäkseen. Lopulta Emäntä joutui jo toteamaan, että nyt ei enää laiteta Ronin ruokaa Lucyn päähän. Kädenulottuvilla olevat nappulat sattuivat nimittäin olemaan MINUN ruokakupissani!


Roni: Mihinhän sirkukseen tässä vielä joutuu...

10 kommenttia:

 1. Hienosti malttaa Lucy-neiti istua nami päänsä päällä! Olen kokeillut samaa sekä Wiiman että Tihkun kanssa, mutta ei päälaelle vaan nenän päälle, mutta heidän mielestään nami nenällä on suuri loukkaus. Ehkäpä tuo päälaki ei olisi heidän mielestään niin tuhmaa, täytyypä kokeilla :)

  John Deeret lähimetsissä ovat harmittavaisia vieraita! Kannattaa koitaa häätää ne tiehensä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kokeilen hivuttaa namia päälaelta kohti kuonoa. Kuono saattaa vielä niin herkästi kallistua alaspäin, että nami putoaa lattialle ennen aikojaan. Päälaella jo kestää. :D

   Valitettavasti ei ole näkynyt valkoselkätikkoja eikä liito-oravia, jotka varmimmin ilmeisesti häätäisivät Deeret tiehensä. :'D

   Poista
  2. Just meinattiin mekin mainita valkoselkätikat ja liito-oravat Deerien karkoittajina ;) Vallan mainiot videot!

   Poista
  3. On näkynyt vain tavallisia tikkoja ja oravia... Niitä varten ei taideta metsiä säilyttää... :/ Näiltä erin Deere on kai mennyt jo menojaan ja ihme kyllä metsä ei äkkiseltään näytä kauheasti muuttuneen. Ilmeisesti jonkinlainen harvennus siellä on vain tehty.

   Poista
 2. Jokapaekasta ne sitä mehtee kuataa. Meelläe on kuajettu kaekki hyvät metät missee oes ollunna heleppo käävvä haestelemassa. Nyt ee oo ku semmosta ryttöö vuan jälellä. Toevottavasti teelle jäe vielä jottae mukavija kulukupaekkoja.
  Onse vähä ee-niinkää-mukavata istuva nami otalla...jonniaekoo männöö vuan sittä ee huvita :) Hienosti Lucy kyllä siitä tempusta suoriutu! Ja Roni nuista omistaan kansa.
  Lunta taetaa olla jokapaekassa riittävästi jo. Meellä aenahhii liikoo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan, ettei koko kylän metsiä viedä rekalla tehtaalle heti vuoden jälkeen, kun juuri on tutustuttu paikkoihin ja löydetty lenkkireittejä!
   Lunta on paljon! Mäyräkoiralla ei ole juuri asiaa auratun alueen ulkopuolelle.

   Poista
 3. Kih hih, kyä ootte ihan valmiita sirkuskoiria, Lucy ja Roni. Taitavia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Sillä ehdolla lähdetään, että Emäntäkin tulee mukaan. Mihinkään kiertävään sirkukseen meitä ei noin vain myydä mukaan. ;)

   Poista
 4. Lucy on upean kärsivällinen. Ei onnistuisi meidän likoilta, että nappuloita istutettaisiin niiden pään päällä. Tylsää tuo metsien kaataminen. Ne kun ovat parhaita reissu- ja lenkkipaikkoja. Toivottavasti teidän kotinurkilla jotakin kuitenkin säästetään.

  Hipun ja Mytön emäntä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eniten jännittää tuon parhaan marjapaikan kohtalo, mutta se näyttäisi tällä kertaa säästyneen koskemattomana. :)

   Poista