Sivut

keskiviikko 23. maaliskuuta 2022

Ihkaoikea lukukoira

 Roni: Nyt se lukukoiran homma on sitten virallisesti alkanut. Iltapäivällä Emäntä tuli hakemaan kotoa vain minut eikä Lucy-neitiä ollenkaan. Paikka oli sikäli tuttu, että olen käynyt samassa paikassa kaverikoiravierailuilla, koirakerhossa ja koulukoirana. Jotenkin siinä aulassa jännitys ja uuden asian into purkautui kuitenkin joinakin haukahduksina. Sillä seurauksella, että kaikista ovista (ja melkein ikkunoistakin) alkoi tulvia käytävälle lapsia tervehtimään minua. Sanoivat lukukoirakurssilla, että haukkumista pitäisi karsia, mutta oliko se nyt niin huonosti toimittu, että ilmoitin tulostani ja sain heti palkinnoksi lukuisia erihajuisia pieniä faneja ympärilleni.

Lukuhetkien aikana olin tietenkin hiljaa. Vähän siinä täytyi aluksi hakea hyvää asentoa ja etsiä huoneen parasta akustiikkaa kuuntelun kannalta, mutta lukijat olivat ymmärtäväisiä. Olivathan hekin ensikertalaisia lukukoiralle lukemisessa, joten uuden edessä siinä oltiin kaikki. Sattui vielä niin somasti, että tällä kertaa paikalla oli vain poikaporukka minulle lukemassa, että hyvinhän me aapista tavattiin poikain kesken! Sain jopa suurimman osan houkuteltua lukemaan vähän enemmän, kuin he olivat alunperin ajatelleet...


Roni: Alku oli siis oikein lupaava, joten eiköhän näitä lukukoirakeikkoja ole tiedossa jatkossa lisää.

Tänään tehtiinkin jo aamulla vähän pidempi lenkki, koska Lucy-neiti ei muuten olisi oikein ehtinyt lenkille. Aamulla seitsemältä oli pellolla hankikanto ja kävimme nuuskimassa jäniksenjälkiä. Emännällä oli lumikengät ja niillä hän on polkenut pienen polun peltoaukean ympäri. Tänä aamuna hanki kantoi kyllä muuallakin kuin vain polulla.


Vähän meinasi tulla välillä siimasoppaa flexi-hihnoista, mutta yllättävän hyvin pärjättiin lopulta kaikista pajukoistakin läpi.


Roni: Lukukoirakeikan jälkeen minä pääsin Emännän ja hänen työkavereidensa kanssa kävelylle vanhoihin lenkkimaastoihin. Oli aika polleaa kävellä viiden naisen kanssa! Heistä oli hurmaavaa, että aluksi kävin tervehtimässä kaikki ja lopuksi en suostunut menemään autoon ennen kuin olin taas käynyt hyvästelemässä kaikki yksitellen. Se on sellainen minun oma juttuni tarkistaa, että porukka on pysynyt kasassa ja kaikki ovat turvassa.

Kaiken tämän jälkeen voi todeta, että tässä lepää aika sippi jätkä. Oli melkein viikon aktiviteetit yhdessä päivässä!15 kommenttia:

 1. Hyvä päivä kuuluu olleen Ronilla. :)

  VastaaPoista
 2. Hieno homma että piäsit viimennii oekeesiin lukukoerahommiin! Näätät oekeen tyylikkäälle ja viralliselle tuon huivin kansa. On varmaan emäntäs ollunna ylypee sinusta.
  Vuan kyllä nyt oon vähä katteellinen ku sielä on hanget kestännä. Meellä ee semmosta illoo taenna tulla tänä kevväänä. Ja sehän on semmonen yks kevvään kohokohta piästä hangille hilipettelemmään :)
  Kyllä sitä tuommosen vaahikkaan päevän jäläkeen takkuulla uuvahtaa joka määrämies!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Emäntäkin oli tyytyväinen, että pääsi taas osaltaan innostamaan lapsia lukemaan. :)
   Onpa harmi, ettei teillä ole hankikelejä... Meidän Emännällä on nuo lumikengät, niin ei haittaa, vaikkei hanki ihan kantaisi häntä, koska lumikengillä pääsee, joten riittää, että hanki kantaa meitä. Tällä viikolla on käyty melkein joka päivä pellolla kävelemässä. :)

   Poista
 3. Onneksi olkoon ja innostavia lukuhetkiä uudelle kollegalle!

  VastaaPoista
 4. Hienoa! Onnea vaan lukukoiralle sitten ihan virallisestikin. Kirjojen lukeminen on myös minun lempipuuhaa! Kuulostaa mukavalta päivältä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lapset arvailivat ennen lukukoiran luo tulemista, että lukeeko koira heille vai pitääkö heidän lukea koiralle. :D Täytyi tunnustaa, että Ronin lukutaito on huomattavasti kuuntelutaitoa heikompi, niin tehtiin sitten niin, että lapset lukivat ja koira kuunteli. :D

   Poista
  2. Totta, ei se välttämättä ihan selvää ole, kenen siinä olisi määrä lukea :D.

   Poista
 5. Onnea vaativaan virkaan, upea lukukoira!

  VastaaPoista
 6. Onnittelut lukukoiralle! Tärkeä ja varmasti antoisa tehtävä! Sinulla on riittänyt todella aktiviteettia, nyt unet maistuu! Mukavaa viikonjatkoa♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :)
   Lukukoiran homma vaikuttaa oikein mukavalta. Yllättävän uuvuttavaa kuitenkin kuunteleminen ja paikallaan makaaminen, että unethan siihen on päälle otettava. :D

   Poista
 7. Mahtavaa Roni, siitä se lukukoiran ura jatkuu. Ja starttihan kuulosti menneen oikein mallikkaasti. Ei se ihan helppoa hommaa nimittäin ole eikä kaikista siihen ole. Sanoo Hippu.

  Hipun ja Mytön emäntä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On mukavaa, että täälläkin pikku paikkakunnalla on taas lukukoira. :)

   Poista