Sivut

torstai 3. marraskuuta 2022

Koiranpentusimulaattori


Oletko lääpälläsi söpöihin pentukuviin? Saavatko luppakorvaiset, pörröiset, nappisilmäiset höpöliinit sydämesi läpättämään? Oletko sairastunut pentukuumeeseen?

Ennen kuin ryntäät pentukaupoille, tässä sinulle ohje, kuinka rakennat kotiisi koiranpentusimulaattorin, jonka avulla voit tarkistaa, haluatko todella koiranpennun vai onko elämäsi sittenkin oikeastaan aika mukavaa nykyisellään.


1. Maksa jollekin tuntemattomalle tai puolitutulle 1000-2000 euroa karvaisesta pallosta.

2. Kotiin päästyäsi kiinnitä pallo nilkkaasi. Anna sen raahautua mukaasi kaikkialle (myös vessaan ja suihkuun), mutta älä koskaan astu sen päälle.

3. Levitä lattialle laatikollinen vinkuleluja. Säikähdä joka kerta lelun päälle astuessasi, oliko kyseessä kallisarvoinen karvapallosi.

4. Kaada lattioille pieniä vesilätäköitä ja yritä väistellä niitä pimeässä. Kastele sukkasi aika ajoin ja käy vaihtamassa ne kuiviin. Toista tämä aina juuri ennen töihin lähtöä. Jos et kerää mattoja pois lattioilta, kaada nestettä myös matoille.

5. Piilota asuntoosi pieniä ulostekikkareita. Voit myös pyytää kumppaniasi tai lapsiasi piilottamaan kikkareet puolestasi ja yritä löytää ja siivota ne pois aamulla ennen töihin lähtöä ja heti töistä palattuasi. Etsi kikkareita varmuuden vuoksi aina, kun palaat jostain harrastuksesta kotiin.

6. Ai niin luovu kaikista harrastuksistasi ja vietä vähintään neljä ensimmäistä viikkoa kaikki illat yhdessä karvapallosi kanssa. Harrastusten sijaan käytä karvapalloasi mahdollisimman monissa erilaisissa paikoissa: autoajeluilla, kylässä ystäviesi luona, eläinlääkärissä, metsässä, kaupungilla, ostoskeskuksissa... Lähesty paikkoja pysähdellen ja kiinnittäen huomiosi tavallisiin asioihin, kuten rapisevaan roskaan kadulla, yli lentävään lintuun, sämpylän puolikkaaseen katuojassa... 

7. Älä ole poissa kotoa viittä, maksimissaan kuutta tuntia pidempään kerrallaan tai järjestä joku käymään kotonasi puolestasi vähintään vartin verran, jos et itse ehdi. Tunne jatkuvasti huonoa omaatuntoa siitä, ettet ole kotona karvapallosi luona. 

8. Aina avatessasi jääkaapin oven laita väliin iso kivi. Työnnä kivi pois oven välistä joka kerta, kun haluat sulkea oven. Lisää kivet myös muille asunnon oville, niin sisä- kuin ulko-oville ja toista tämä kiven työntely joka ovella.

9. Käy tunnin välein seisomassa ulkona. Mieluiten sisävaatteissasi. Tee myös yöharjoituksia, jolloin seisot pimeässä vesisateessa pyjamassasi.

10. Vaihda viestiäänesi pennun kiljahteluun ja vinkumiseen tai soita satunnaisia vinkumisääniä kovalla volyymilla taustalla, kun yrität keskittyä johonkin tärkeään tekemiseen.

11. Revi lempikenkäsi. Jos pentukuumeesi on oikein pahanlaatuinen, voit repiä varmuuden vuoksi useammatkin kengät, joitakin vaatteita ja raadella kotitaloutesi kalleimman huonekalun.

12. Anna kuukausittain muutama sata euroa lahjoituksena löytöeläinkodeille koiranruokaa, eläinlääkärikustannuksia ja muita tarvikkeita varten.

13. Postaa karvapallostasi jatkuvasti kuvia sosiaalisen median tileillesi ja hämmästele, kun ihmiset eivät vaivaudu tykkäämään sankoin joukoin jokaisesta tärkeästä, hauskasta, hellyttävästä etc. päivityksestäsi.


BONUS: Jos sinulla on jo muita aikuisia koiria, tee niille kiusaa ja häiriköi niitä niin kauan, että ne siirtyvät mieluummin viettämään aikaansa eri huoneessa kuin sinä. Käytä aikuiset koirasi lenkillä siten, että sidot omat jalkasi narulla polvien kohdalta yhteen.


Jos viiden kuukauden simulaattoriharjoituksen jälkeen et ole kertaakaan astunut karvapallosi päälle tai suutuspäissäsi silponut sitä kappaleiksi ja sinusta edelleen tuntuu, että olet valmis tähän kaikkeen myös oikean elävän olennon kanssa, ala tutustua sopiviin koirarotuihin! Kennelliiton hankikoira.fi -sivustolta löydät tietoa eri roduista ja voit testata sinulle sopivan koiraystävän rodun. Sitten vain etsimään sopivaa kasvattajaa ja tekemään varausta tulevasta pennusta!

10 kommenttia:

 1. Loistava simulaattori. Pentukuume on sitkeämpi kuin mikään pandemia. Palvelijatar sanoo ettei mikään pystynyt estämään häntä hankkimasta mäyräkoiraa. Nyt se suree korkeaa ikäänsä. Se onkin ainoa syy miksi meille ei tule toista koiraa. Onneksi minä kuulemma vastaan tusinaa pentua )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pentukuume on kyllä hullaannuttava ja silloin on äärimmäisen vaikea ajatella rationaalisesti. Kuitenkin elävää, tuntevaa otusta hankkiessa on nimenomaan osattava harkita, sopiiko se omaan elämäntilanteeseen ja sopiiko se siihen seuraavat ehkä 14 vuotta tai enemmän.

   Toivotaan sinulle oikein pitkää ikää, että Palvelijattaresi saa olla koiranomistaja mahdollisimman kauan! :)

   Poista
 2. Kiitos upeista postauksista! Tulee haikea, mutta onnellinen olo muistellessa pentuaikoja. Demo on suloisista suloisin vesseli!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Pentuaika on kyllä raivostuttavuudessaan hyvin arvokasta, ainutlaatuista ja suloista aikaa. Ja onneksi se kestää kuitenkin melko vähän aikaa. :D

   Poista
 3. Tuo tulj justiisa oekeeseen aekaan tuo teejjän juttu :D Äet jo haekeena kahtelj mitenkä soma tuo Demo on...ja voe että oes se pentu sittä haaska. Vaekka aena on vannonna ettee meelle ennee meekäläesen jäläkeen koeroo talloon. Immeenen ee meenanna heretä naaramasta tuolle teejjän jutulle,kerrassa hyvästi kirjotettu :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Pentukuvat ovat petollisen söpöjä. Niiden takana on aina kasa kastuneita sukkia ja pureskeltuja kenkiä. :D

   Toivotaan sinullekin, kuten Parekille, oikein pitkää ikää, että teidän talossanne on koira mahdollisimman kauan, jos kerran niin on uhattu, että olet lajisi viimeinen!

   Poista
 4. Meijän äippä repes riamusta! Juu, kuulema ei ikinä enää YHTÄÄN (mäyrä)koiraa eikä muutakaan karvaista tai karvatonta lemmikkiä. Eli ollaan niin valioyksilöitä ettei ikuna löytys korvaavia tassuttelijoita meijän tilalle. Joo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei... Nytkö kukaan ei aio enää ottaa ikinä uutta koiraa. Ei tämä pentuaika nyt niiiin kamalaa ole. :D Toivottavasti tekin olette todella pitkäikäisiä, ettei tassujen rapse hiljene teidän torpassa vielä pitkään aikaan! :)

   Poista
 5. Tämä oli kyllä niin osuva kirjoitus! Mihin kaikkeen onkin syytä varautua, kun ihana vauvakoira saapuu kotiin. Ja kasvaa aikuiseksi. Ei pidä näyttää tätä isännälle, sillä hän on sanonut, että meille ei tule enää uusia koiria, kun Hilpusta ja Mytöstä aikaa jättää...

  Hipun ja Mytön emäntä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo parempi maalailla mahdollisimman ruusuinen kuva pentuarjesta, jos vielä haluat uusia koiria ottaa, eikä olla näin raadollisen rehellinen. :D

   Poista