maanantai 20. helmikuuta 2023

Unelmapäivä rally-tokossa

Ystävänpäiväpotretti 14.2.2023Demo: Isi isi!!! Missä sinä olet ollut??! Minä olen ollut täällä IHAN YKSIN!!

Roni: Rauhoitu pentu... ethän sinä ole missään yksin ollut. Lucy-neitihän on ollut koko ajan kanssasi?

Demo: Mutta hän on niin vanha! Entä jos hän olisi yhtäkkiä KUOLLUT?! Sitten minä olisin ollut ihan ypöyksin!

Lucy: En minä nyt tässä ihan heti ole kuolemassa. Haluatko tuntea, kuinka elossa minä olen...?!

Roni: No niin no niin... rauhoittukaas. Minä kävin vain rally-tokokisoissa Moonan ja Ninnin kanssa ja oli siellä tietenkin Emäntä mukana myös ja Moonan ja Ninnin isäntä, mutta heidän emäntänsä oli täällä teidän kanssanne koko ajan, joten eihän teilläkään ole ollut mitään hätää...

Lucy: Jaa vai kisaamassa... Mitenkäs teillä meni? Saitko taas nollan, kuten viime vuonna jokaisesta kisasta?

Roni: Kiitos luottamuksesta! Mutta itseasiassa en saanut nollaa, vaan hyväksytyn tuloksen! Sain 72/100 pistettä. Ehtihän siinä taas tapahtua kaikenlaista, mutta nenäni kävi maassa vain kerran! Ja sitten nuuskaisin erikoisia merkkitötteröitä kahdesti, mutta muuten hillitsin nenäni ilmiömäisesti! Ja meillä oli kivaa radalla Emännän kanssa ja minä tein hyvällä itseluottamuksella koko radan. Todella mukava päivä!


Minulle isyysloma on sitä, kun saa pitää lomaa isyydestä...Lucy: Mites muille kävi?

Roni: Ninni suoritti tasaisen varmaan tyyliinsä. Tämä oli hänen 17. kisansa ja 17. hyväksytty tuloksensa: 83/100 pistettä. Minä olen muuten kisannut nyt 35 kertaa ja Emäntä yhteensä neljällä koiralla 92 starttia. Ei ihme, ettei häntäkään enää pahasti jännittänyt radalle meno.Ninnin rata on nopeutettu tuplanopeudelle, jotta se olisi katselijaystävällisempi. 
Hän on radalla hy-vin hi-das...

Lucy: Entäs Moona? Saiko hän koulutustunnuksensa?
Roni: Sai! Tämä oli hänen kolmas kisansa mestariluokassa ja hän sai RTK4-koularin pisteillä *rumpujen pärinää* 96/100! Hän sai siis ensimmäisen kiinnityksen jopa valioitumiseen! Jos hän saa vielä kahdesti 95 pistettä tai yli MES-luokassa, niin hän saattaisi olla jonakin päivänä rally-tokovalio! Kisapäivä oli siis kaikkinensa todella onnistunut. Moona teki oikeastaan radalla vain yhden virheen: hän ei istunut liikkeestä ja Emäntä uusi tehtävän. Siitä tuli -3 pistettä. Yksi miinuspiste tuli vähennyksenä yleisvaikutelmasta, kun Moona vinkui niin monella kyltillä, mutta hänen kohdallaan ei voi puhua virheestä vaan parannuksesta, kun hän ei sentään hauku enää joka kyltillä!

Moona 4,5 vuotta RTK1, RTK2, RTK3 ja RTK4

Demoa lukuunottamatta näillä kaikilla sylikoirilla on nyt suoritettuna kaikki koulutustunnukset rally-tokossa.

Saavutuksia juhlittiin luonnollisesti asiaan kuuluvin menoin.
Lihapateeta koirille...

...ja suklaakakkua ihmisille!
Ninnin ja Moonan emäntä on pääasiassa treenannut ja kouluttanut lapinkoirat, mutta meidän Emäntä tekee välillä ratatreenejä niiden kanssa ja käyttää kisoissa. Tämä yhteistyö on toiminut jo 6 vuotta!


11 kommenttia:

 1. Megalomaaniset onnittelut joka kuonolle! Kyllä on upeita suorituksia. Siinä on jengi joka putsaa vielä kaikki pöydät pokaaleista.

  VastaaPoista
 2. Kyllä kaet tuommoset suavutukset on juhlimisen arvosija! :) Viksut koerat ja viksut emännät ni tietäähän sen. Isot onnittelut koko sakille! :)

  VastaaPoista
 3. No vautsi vau, mikä päivä, paljon onnea hienoista suorituksista! Ja mikä määrä kisasuorituksia emännällä, siinä on kyllä kivasti kokemusta tosiaan, toisin kuin minulla, joka sen vuoksi on epävarma ja jännittää ihan hulluna. :O

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Välillä on kiva saada kunnon onnistumisiakin, kun valta osa noista Emännän starteista on päättynyt jonkin asteiseen pettymykseen. Mäyräkoira ei ole ihan palkitsevin rotu harrastaa tottelevaisuuslajia. :D Lapinkoirien kanssa onnistumisia on ollut sentään enemmän. :)

   Poista
 4. Mahtavia saavutuksia! Isot onnittelut hienoista tuloksista! Moonan uutiset näinkin jo Facen Harrastavat lappalaiskoirat -palstalla jokunen päivä sitten. Ihan huippua! Paljon onnea🥳 !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Moonan emäntä taisi tosiaan laittaa kuvan sinnekin. Hauskaa, että tunnistit samaksi koiraksi. :D

   Poista
  2. No niinpä. Ensin herätti huomiota Moona koiran nimenä, ja sitten tunnistin koiran naaman :) . Lappalaiset on kasvoista usein niin helppo tunnistaa, kun ovat kovasti omannäköisiään. Hankalampaa olisi jos olisi kyse vaikka kultaisista noutajista :) .

   Poista
 5. Olette kyllä pätevää porukkaa! Demokin pistelee juhlapateeta tosi taitavasti ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Demo on päässyt suoraan maistelemaan menestyksen kultareunaa ilman vaativaa omaa panostusta. :D

   Poista