sunnuntai 5. maaliskuuta 2023

Nyt on kuulumisissa kirittävää...

4.3.2023 Demo 6 kk, Roni 8 v ja Lucy 10 v


 Lucy: Nyt olisi jo varmaan aika tilittää päällimmäiset tästä mielen päältä, ettei kaikki unohdu. Aloitetaan vaikka tärkeimmästä eli minusta. Olen edelleen hengissä. Vatsa reistailee valitettavasti jatkuvasti, mutta on sitten pirteitä ja reippaitakin päiviä. Lauantaina esimerkiksi yllätin taas kaikki lähtemällä lenkille mukaan. On myös löytynyt raakaruoka, joka on maistunut jo monen pötkön ajan eli syömättömyys ei ole nyt vaivannut, kuten välillä muulloin. Keskiviikkona käydään taas verinäytekontrollissa tarkistamassa elämännesteen tila.

Roni: Moonaa ja Ninniä on myös nähty uudestaan. 

Emäntä huomasi ajattelevansa vaarallisesti, että näköjään sitä pystyisi lenkkeilyttämään neljääkin koiraa yhtä aikaa...!

Moonalla oli valeraskaus päällä, kun he vierailivat meillä. Se, mikä näytti aluksi söpöltä yhteiseltä yöunille vetäytymiseltä...

...paljastuikin panttivankitilanteeksi, jossa pentu ei uskaltanut enää hievahtaakaan kipakan adoptioemonsa vierestä. Emäntä ihmetteli, kun Demo ei tullutkaan sänkyyn nukkumaan tapansa mukaan ja ajatteli vähän kateellisenakin, että siellä sitä vain Moonan kyljessä nyhjätään samassa häkissä, kunnes pennun surkea itku pimeässä paljasti, että pentu haluaisikin omalle paikalleen sänkyyn, muttei uskalla liikahtaa häkissä. Emäntä pelasti Demon häkistä päätyoven kautta.

Roni: Viikko sitten he olivat meillä pari yötä hoidossa, kun Emäntä aloitti lomansa rally-tokokisoilla. Ihan samanlaista tähtisadetta ei ollut nyt, mutta henkilökohtaisesti paransin 9 pisteellä, että mäyräkoiramaailmassa se on suuri saavutus! Tulokseni oli siis 81/100 p. Moona sai tuloksen 94/100p, joka tarkoittaa, että hän jäi pisteen päähän kullanarvoisista valioitumispisteistä. Emäntä harmitteli, ettei pisteitä voi laskea keskiarvona, kun edellisestä kisasta tuli se 96 pistettä eli keskimäärin Moona on saanut kahdesta edellisestä kokeesta 95 p....


Kolmikko kohteessa

Ninni oli tällä kertaa porukan yllättäjä: Kun on niin kovasti hehkutettu sitä, ettei Ninni ole saanut vielä kertaakaan nollatulosta, niin nyt se tapahtui! Kaikki meni vain jotenkin alusta asti pieleen. Ninni aloitti koko kisan. Emäntä teki ensimmäisellä kyltillä varmuuden vuoksi turhan uusinnan, kun ei nähnyt, tekikö Ninni virheen vai ei. Sen jälkeen halliin tuli haukkuva koira, jolloin Ninni ei kuullut seuraavan kyltin ohjetta. Sitten edessä oli putki, jonka suuntaan Ninni hiukan karkasi. Yhdessä käännöksessä Ninni istahti vahingossa ja sitten oli jo sekoiltu niin paljon, ettei hyväksyttyyn tulokseen ollut enää pisteitä.

Lucy: Viikonlopun jälkeen oltiin joitakin päiviä kotosalla mestareiden kanssa. Eräänä hitaana loma-aamuna Demo kunnostautui rikkomalla muruiksi ensimmäistä kertaa kokonaisen lelun. Roni ärähti ensimmäisen kerran Demolle tosissaan hirvennahkapuruluusta. Demo katseli hetken Ronia aivan uutta kunnioitusta katseessaan ja puruluita Roni on saanut syödä Demolta rauhassa siitä lähtien.

Harvinaista kuvamateriaalia tilanteesta, jossa Roni syö luuta ja muut nukkuvat.

Roni: Demo aloitti myös uimariuransa putoamalla jäiden läpi suo-ojaan. Onneksi pirpana pääsi ylös omin jaloin, eikä näyttänyt menevän erityisesti paniikkiin. Sillä kertaa käännyttiin sitten vain saman tien takaisin. Tänään käytiin sillä suunnalla uudestaan katselemassa harvennettua metsää.

Demon ensimmäinen uimapaikka

Hanki ei kantanut, mutta metsäkoneen urassa pääsi tutkimaan metsää keskellä talvea.

Lucy: Loppuviikosta käytiin yksi yö Moonan ja Ninnin luona. Isolla laumalla oleminen on sitä oikeaa elämää. Demo varsinkin nauttii täysin siemauksin, kun on monta leikkikaveria ympärillä ja me Ronin kanssa nautimme, kun Demo ei ole pelkästään meidän kimpussamme. Tai siis Ronin kimpussa. Minun kimpussani pirpana ei uskalla olla juuri koskaan hyvin pätevästä syystä.

Roni: Moonalle ja Ninnille on ajettu kelkalla oma koiralatu, jota pitkin oli huisin hauskaa pistellä menemään. Ihmiset menivät suksilla ja me koirat samaa vauhtia juosten. Sellainen kahden kilometrin juoksupaini purkaa kivasti energiaa tuollaisesta puolivuotiaasta pallerosta!


Vieläköhän kotitarha pitää, jos hankikelit alkavat...?

Lucy: Eilen Emäntä kaivoi pitkästä aikaa järjestelmäkameran laukustaan. Tarkoitus oli kai ikuistaa edes jotain Demon pentuvuodesta oikeallakin kameralla, mutta tietenkin me muutkin änkeydyimme paikalle. Valokuvamallina oleminen on edelleen yksi suosikkiharrastuksistani, kunhan namit virtaavat tasaisesti!


The Originals

Lucy-neiti

Roni-isi

Poseerauksen ammattilaiset

Demon, the son of Ronin

Isi ja poika pihavahteina


Roni: Voi milloin Moona ja Ninni tulevat taas leikittämään pentua...


Vauhtiviikari


Roni: Mihin tässä vielä tuon ipanan kanssa joutuu...

TutkimusmatkailijaKompostorin päältä saattaisi maailma aueta...Mutta eihän kiltit pojat karkaile!


8 kommenttia:

 1. Hyvä, että Ronikin alkaa löytämään sisäisen vahvuutensa eikä anna pennun tehdä enää ihan mitä vaan. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo Demon pentukortti alkaa varmaan olla kohta täyteen leimattu. :D

   Poista
 2. Oi miten upeita kuvia taas koko laumasta! Teillä aina tapahtuu ;) Demo kasvaa vauhdilla ja siitä tulee iso persoona noin hyvässä koulussa. Lucy-neiti on sitkeä kaunotar, toivomme hänelle jatkuvaa vaivatonta elämää. Roni on ottamassa hieman tomeramman roolin jälkikasvunsa suhteen ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ihmeellisesti on vain Lucyn elämä jatkunut ja hämmästyttävän helposti on arki alkanut sujua kolmen koiran taloutena. Nyt olisi jo outoa kuvitella kotia ilman Demoa. :)

   Poista
 3. No johan on hienot kuvat kolomikosta :) Ee oo kuulema lastenkasvatus heleppoo. Roni alakaa olla jo tuossa isähommassa mestarj. Ja kyllä on hieno homma että Lucy-neeti jaksaa vuan jookossa matkassa virkeenä ja nättinä! Toevottavasti ruoka maestusj eelleennii ja ne verj´arvottii oes kohillaan <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Roni on osoittautunut oikein mainioksi isäksi. :D
   Lucyn veriarvot selviävät ihan näillä näppäimillä... Eläinlääkärissä olemme juuri. :)

   Poista
 4. Teidän emäntänne on todella taitava kuvaaja, hienoja otoksia! Kiva lukea teidän kuulumisia, kun en hetkeen ole täällä blogimaailmassa jaksanut käydä.

  Hipun ja Mytön emäntä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kehuista! Ilahduttaa aina saada palautetta. :)
   Mukavaa, että olet jaksanut vilkaista välillä blogimaailmaakin, vaikka täällähän tämä maailma odottaa, vaikkei sitä ihan aina jaksaisi katsoakaan. :)

   Poista