keskiviikko 13. kesäkuuta 2018

Oodi nännikumille

Ollaan Emännän kanssa löydetty mahdollisesti paras lelu, jota maa päällään kantaa! Lypsykoneen nännikumi! Tämä ei ole meidän keksintömme, vaan ihmiset ovat kautta aikojen (lypsykoneaikojen) käyttäneet käytettyjä kumeja koirien leluina, mutta minä olen päässyt vasta hiljan tutustumaan tähän lelumaailman ihmeeseen. Joku ystävällinen sielu on aika ajoin toimittanut nännikumeja koirapuistoomme ja voi veljet, mikä riemu niillä leikkiessä on!Nännikumeilla on monia hyviä ominaisuuksia. Ensinnäkin muotoilu on ensiluokkainen. Pitkulaa on helppo heittää, helppo kantaa, turvallista kiskoa ihmisen kanssa ja kätevä sujauttaa treenitaskuun. (Tai olisi, jos meillä olisi ikioma. Tähän asti olemme leikkineet vain koirapuiston yhteisillä.)

Materiaali on kestävää ja sopivan joustavaa, ettei hampaiden vuoksi tarvitse olla huolissaan. Toki jos tällaista jää ihan asiakseen järsimään, niin saahan siitä hampaan läpi ja joskus lapsuudessaan Emäntä näki jämtlanninpystykorvan kaluavan nännikumia kuin lakritsipatukkaa, mutta tavallisissa nouto- ja vetoleikeissä ovat melko kestäviä.Ja huono ominaisuus ei ole sekään, että tällaisessa hyvin palvelleessa nännikumissa on vielä tallella sulokas lannan leyhähdys ja aavistus lehmän utareen makua... Ainut kysymysmerkki ovat näiden lelujen kellumisominaisuudet, eli voiko niitä hakea myös vedestä.

Tänään koirapuistossa leikimme juuri yhdellä nännikumilla, kun äkkiä en nähnytkään, mihin kumi lensi. Emäntä käski etsimään ja hetken päästä löysinkin lelun, mutta Emäntä sanoi, ettei se ollut se, jolla alunperin leikimme ja käski etsimään vielä. Kohta löysin kumin taas, mutta huomasin jo heti itsekin hajusta, ettei se ollut sama, joka oli aiemmin suussani. Vein senkin kuitenkin Emännälle ja jatkoin etsimistä. Lopulta vasta neljännellä yrittämällä löysin oikean nännikumin!


Tässä näitä nyt olisi! Voisitko jo jonkun taas heittää, että saisin hakea?


Minä en ymmärrä moista kohkaamista jonkun kumipalan takia. Eihän Musta alamainen saa edes herkkuja palkaksi juoksemisestaan!

14 kommenttia:

 1. Moi pitkästä aikaa!
  Muistan joskus blogiaikojemme alussa nähneeni tuollaisia jossain blogissa, juurikin mäyräkoiran hampaissa. Hyväksi on haukuttu, itse en ole päässyt testaamaan. Hyvin löydetty, Roni, 4 kpl yhdellä heitolla ;)
  Ikävää, että Lucyn selkä on vihoitellut, mutta toivottavasti se on jo parempi. Ei silti tosiaan kannata liikoja riekkua, jätetään ne hommat suosista nuorisolle ;)
  Muiskuja molemmille! -Elli-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Elli! Kiva kun tulit käymään taas! :) Välillä aina mietitään, mitä sinullekin kuuluu, että kiva kun annat välillä kuulua itsestäsi.
   Lucyn riekkumispäivät alkavat olla elettyä elämää, mutta kun vain vielä lenkillä jaksaa päivästä toiseen töppöstellä mukana, niin mikäs on ollessa. :)

   Poista
 2. No jopas nyt jotakin, nännikumi lelkkuna, kuamat! Meijän lähellä on opetusnavetta, ny kyllä mennään kerjuureissulle aneleen nännikumeja. Meinaan vaikuttavat melko onnistuneilta lelkuilta. Joo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pieni varoituksen sana, että kuten varmaan lelun muodosta huomasitte, niin tämä lelu ei ole pallo, että jos vain pallo on ainut oikea lelu, niin tämä voi olla pettymys, mutta jos olette avarakatseisia lelun muodon suhteen ja pitkulaisetkin lelut käyvät, niin suosittelemme ehdottomasti kokeilemaan! ;) :)

   Poista
 3. Ei kellu vedessä.
  Terv. nimim. Kokemusta on :D

  VastaaPoista
 4. Hyvin keksitty uusi lelu ! Ne tuoksut saa varmaan ihan villiksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tuoksun perusteella nämä on myös helppo löytää pidemmästäkin heinikosta! :)

   Poista
 5. No het pittää tuommonen suaha minunnii! Tiälä mualla onneks on nuita navetoeta ni piäsöö kerjuulle :) Vaehteluna mänisj oekeen hyvästi tuommonen ku saes viskellä ja ehtijä.
  Voe tokkiisa ku on kurja homma tuo Lucyn selekäkippee :( Sitä kaet ee aata muu ku männä semmukkaan mittee se selekä luvan antaa. Ja ohan tuota ohjelmata ku kahtoo mitenkä nuorempi kolleeka riehuu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi selkä ei näytä juuri muuta elämää haittaavan, mutta lenkit etenevät hitaasti. Siinäkin on ehkä vähän niin ja näin onko vika selässä vai korvien välissä, mutta ehkä se on vähän jäykkä tai kipeä oikeasti se selkäkin...

   Poista
 6. Ei olla ikinä nähty kuvaakaan moisesta vempulasta. Luettu kyllä on jostakin blogista aikanaan, että kovasti on kestävää lajia. Olispa hienoa jos jossain noita olisi myynnissä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maatalouskaupoissa ja nettikaupoissa niitä on myynnissä. Neljän kappaleen setteinä, koska utareissa on neljä nänniä. :) Silloin tosin jää autenttinen tuoksumaailma puuttumaan.

   Poista
 7. Onpas kivoja koirapuistoilijoita teillä päin, kun jättävät leluja puistoon muidenkin iloksi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puistossa on harvoin leikkikavereita, niin on mukavaa, että on edes leluja, joilla leikkiä. :)

   Poista