sunnuntai 10. kesäkuuta 2018

Viime viikkojen harrastelukooste

Onpas aikaa kulunut viime päivityksestä. Emännällä on ollut muka niin kiireitä, ettei ole ehtinyt kaikesta kirjaa pitämään. Eikä mitään niin kovin maata mullistavaakaan ole tapahtunut, ettette ole mistään isosta jäänyt paitsi, mutta ehkä tässä voisi nyt päällimmäisiä purkaa.


Verijälkiä on käyty muutaman kerran treenailemassa. Snoopyn kanssa ja Ninnin kanssa. Tai Roni niitä lähinnä on tyttöjen kanssa reenaillut. Minulla on ollut vain yksi harjoitus. Snoopy oli luonnonlahjakkuus ja Ninnikin muisti viime kesältä, mitä se on tämä jäljestäminen. Lupaavia mejä-neniä Emännän mielestä.


Snoopyn kanssa käytiin tervehtimässä myös hänen lähes laumatoveriaan Börjeä. Börje ja Roni puhuivat äijäjuttuja välillä vähän isoon ääneen, mutta turkkeihin ei tullut reikiä.


Minä supisin Börje-herran kanssa vähän hillitymmin.


Ninni on saanut todella veikeitä kavereita tontilleen! Siinä ihmeteltiin toisiamme aidan puolin ja toisin. Näille ei kuulemma saanut haukkua, mutta hauskaa kotkotusta sai aikaiseksi myös aivan hiljaa aitaa kohti hypähtäessä. Ninnin uutuuden viehätys oli jo kaikonnut, eikä hän jaksanut tulla enää edes kotkottajia katsomaan.


Ronin kunniakirja tuli myös postissa jokin aika sitten. Nyt hän on aivan virallisesti tittelin haltija ja hänen armonsa nimi kirjoitetaan nykyisin muodossa:
FI JVA Salamantelin Jäljen Jättiläinen
Kunniakirjaa enemmän hän oli itse mielissään toisesta postilähetyksestä:


Emäntä on yrittänyt edelleen opettaa Ronia noutamaan patukan vedestä ja tuomaan sen hänelle suorinta tietä käteen. Harjoituksen alla on myös niin kutsuttu tyhjän veden haku. Siinä koiran pitäisi itsenäisesti tarkistaa vesialue haulikon kantamalta. Roni tekee tällä hetkellä sellaisen kaksivuotiaan lapsen pallon heiton kantaman tarkistuksen, että vähän on tekemistä heillä siinä asiassa. Helpommalla pääsee, kun on alunperin tehnyt selväksi, että minä olen rintaa myöten kahlaava koira, niin ei ole tuollaisiin vesiriistahullutuksiin tarvinnut osallistua.

Yhtenä päivänä jouduttiin eräänlaiseen luonnetestiin. Olimme mukana autopesulassa!


Roni kesti sen hiukan haukotellen ja läähättäen, mutta täytyy myöntää, että itselläni kauhu ui puseroon ja Emäntä otti minut syliinsä tärisemään, että selvittiin pahimmasta.


Ei ole koiran paikka olla tuollaisen jyrinän ja hurinan keskellä.


Minä jouduin taas käymään lekurissa. Kolme viikkoa huilailin lenkkeilystä, mutta ei se jalka oikein noussut reippaasti senkään jälkeen. Virtsakin tutkittiin, ettei ole virtsakiviä. Ei ole, mutta näytteenotto oli aika jännä tapahtuma. En olekaan ennen pissannut soppakauhaan! Eläinlääkärin tunnustelun tuloksena oli, että yksi kohta selässä kuumottaa ja antaa pienen kipureaktion. (Jännitin siinä kohtaa vatsalihaksiani. Ei muuta reaktiota.) Nyt nappailen sitten kipulääkettä ja lenkkeilen edelleen rennosti vain pikku lenkkejä.

Muuten elämä on ihan mallillaan.

10 kommenttia:

 1. Onnea Ronille kunniakirjasta! Hieno suoritus. Me katseltiin silmät renkaina teidän vedessä tepastelua. Minähän en tassujani kastele missään olosuhteissa. Ei kyllä ole yritetty lahjontaa. Ollaan nykyisin harvoin meren äärellä sopivassa paikassa.
  Voi miten kenkkua, että selkä vihottelee. Pikaista paranemista Lucylle ja kaikille hienoa alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa viikkoa teillekin!
   Kuumalla ilmalla on ihan hauska vähän kahlailla vedessä ja ajella aaltoja suullaan. :) Selän kipeytyminen on harmistuttava asia, mutta ei auta kuin odotella, josko se vielä paranisi.

   Poista
 2. Siinähän on koiralla nimi juuri kohdillaan harrastukseen, Jäljen Jättiläinen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aluksi oli vähän paineitakin, että jos nimi ei olekaan enne, mutta nyt voi jo huokaista helpotuksesta. ;)

   Poista
 3. On se kesä vaan mahtavaa aikaa kun voi harrastaa vaikkapa uimista ja autopesulassa käyntiä :)
  Hyvin suoriuduttu, Nero ei koskaan ole ollut ja luulenpa että olisi pientä paniikinpoikasta.
  Paras on kyllä tuo pesäksi vallattu laatikko :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Autopesula ei ehkä ollut ihan niin hauska harrastus, että ottaisimme sen tavaksi.:D Kunnon laatikkoon on sen sijaan aina kiva kömpiä!

   Poista
 4. Onnee tittelistä ja kunniakirjasta! Hieno suavutus.
  Sielä on teellä tuas ollunna vaekka minkälaesta mukavata tapahtummoo. Ihan tässä ruppee piätä huimoomaan tämmösellä hilijasemman paekan asukilla :) Tuo aatopesula ee kyllä ehken oes meekäläesenkää suosikki. Pikasta selän kuntootumista ja ilosta viikojjatkoo sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :)
   Jotain pientä aivojumppaa yritetään aina viritellä, ettei käy aika pitkäksi. Meidän elintilammehan on paljon pienempi kuin vaikka sinulla, eikä meillä ole sellaista mahtavaa omaa pihaakaan, jossa maailman menoa seurailla. :)
   Mukavaa viikkoa sinnekin!

   Poista
 5. Onnittelut Ronille hienosta kunniakirjasta! Teillä on ollut kaikenlaista kesäistä puuhaa ja harrastusta. Ihanan aktiivisia olette.

  Typyn ja Hipun emäntä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Mejää ei voi harrastaa talvella, niin ollaan niin mielissämme, kun nyt vihdoin taas pääsee jäljestämään! Tai ketkä pääsee ja ketkä ei... ehkä Lucykin taas loppukesästä.

   Poista