lauantai 11. tammikuuta 2020

Lauantaiaamu metsässä

Roni: Aamu valkeni kirkkaana ja kuulaana. Olin odottanut ulos pääsemistä jo liian kauan, mutta annoin aamuvetkuttelun Emännälle anteeksi, koska hän lupasi, että heti aamusta tehdään jotain kunnollista (ja koska minä nyt ylipäänsä annan aina Emännälle anteeksi. En minä osaa olla pitkävihainen.)

Lucy: En minä huomannut mitään vetkuttelua. Tuskin olin avannut silmäni, kun jo tarjoiltiin aamuruokaa, kuten joka aamu, ja kohta perään jo toppauduttiin uloslähtöä varten.

Roni: Tarkistettuamme lähitienoon ja merkittyämme oman reviirimme lähdimmekin metsään metsästysretkelle!Lucy: Emäntä kyllä kutsuu metsässä liikkumista "kävelyksi" tai "lenkiksi".

Roni: Jos poistutaan omalta reviiriltä, niin minun sisäinen suteni sanoo kyllä, että ollaan metsällä!

Lucy: Ja kuinkahan usein meidän laumamme on saanut kaadettua riistaa näillä "metsästysretkillä"?

Roni: Kieltämättä olen toisinaan miettinyt, että Emäntä ei taida olla kummoinen susilaumanjohtaja mitä metsästykseen tulee, koska riistaa on tullut harvakseltaan. Mutta täytyy sinunkin myöntää, että tälläkin kertaa se oli lopulta Emäntä, joka tarjoili meillekin saalistamiaan lihakuutioita. En tosin ehtinyt nähdä, missä vaiheessa hän ne nappasi...

Lucy: Minä huomasin. Hän nappasi ne kotoa lähtiessä pakastimesta.

Vau! Tosi hyvää tämä kuutioeläin! Missä välissä sinä ehdit Emäntä tämän pyydystää? Saisiko vielä toisen kuution?

Roni: Joka tapauksessa näissä pitkissä metsäretkissä on aivan oma tunnelmansa, kun ei voi tietää, mitä edessä odottaa. Aistit avoinna on vain juoksenneltava sinne tänne ja tutkittava kaikkea edessä aukeavaa.

Lucy: En minäkään laita yhtään hanttiin metsässä kävelyä, kunhan hiekoiteltulta pyörätieltä aina ensin sinne asti selviää. Terävä sepeli ei ole mieleeni. Yritin tänään jopa kurvata ajoradalle kävelemään, kun huomasin, että siellä ei ole hiekoitushiekkaa, mutta Emäntä käski pois autotieltä.

Tosi kivoja joo nämä jäätyneet lätäköt ja mukavaa, kun täällä ei ole hiekoitettu, mutta eikö voitaisi jo jatkaa matkaa? Ollaan täällä vielä huomennakin, jos sinä kuvaat jokaisen jäätyneen ojan ja lammikon pinnan...


Lucy: Muuten tuo kulkemamme polku on maisemiltaan kaunis, mutta yksi kohta on kokenut aika rankan muodonmuutoksen. Metsäteollisuus on tietysti kauhean tärkeä asia Suomelle ja ihmiset tykkäävät rahasta, mutta meistä tuo metsä oli kivempi sellaisena kuin se aiemmin oli...

Peikkometsä tammikuussa 2016

Sama metsä tammikuussa 2020Lucy: Suo oli sentään entisellään.


Roni: Tikkujen kuvaus sai minut jo pitkästymään ja yritin saada vähän leikkiä aikaiseksi. Lucy-neiti on kyllä melkoinen mamis, kun pakeni vain Emännän jalkojen juureen.


Lucy: Se on tervettä itsesuojeluvaistoa eikä mamoilua, jos ei halua tulla sinun riepottelemaksesi! Jätkä juoksee aina täysillä päin!


Roni: Niin no se on hauskaa!

Lucy: Ei minusta.Roni: Täytyy myöntää Lucy-neiti, ettei sinua vielä vanhuuden peikko vaani, vaikka torstaina tulikin vuosi lisää ikään! Kertaalleen halvaantuneeksi, sydänvikaiseksi mäyräkoiraksi taitoit reilun 10 kilometrin lenkin oikein reippaasti. Melkein yhtä reippaasti kuin minä!


Lucy: Pyh... Minä sinulle vielä peikot näytän! Ei minussa ole mitään vikaa!

Hyvä lenkki! Mitäs seuraavaksi?!

10 kommenttia:

 1. Vuan ompa kommeita kuvija teejjän emäntä ottanna! Parraat tietennii nuo misson kaks uljasta määräkoeroo vuan jo tok on hienoja nuohhii luontokuvat :)
  Kyllä se niin pahalle tuntuu ku kaanista mehtee kuajetaan ja kaekki mukavat polut hävijjää. Meelläe on tuas kuatunna mehtee oekeen kunnolla tuola toesen tien varressa. Sielä olj mukavat muastot kulukee vuan eepä nyt yhtää ennee huvita. Törkysen näköstä vuan on :(
  Ootta työ kyllä meleko kovakuntosta sakkija ku nuivvuan hujjaatitta 10km lenkin! HUH!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on harmi, kun hyvät maastoreitit katoavat puiden kaatamisen myötä.:/
   Rauhakseltaan kun taitetaan matkaa, niin kilometrejä kertyy joskus enemmänkin. :)

   Poista
 2. Olette olleet hienolla metsäreitillä! Varmasti on aistit koko ajan valppaana. Teillä on kova kunto kun tuosta vaan yli 10 kilsaa. Varmaan maistui sen jälkeen päivätirsat pienessä käppyräasennossa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ei tarvinnut tuona päivänä paljoa muuta tehdä kuin maata kiepillä kotosalla. :)

   Poista
 3. Ai mitä seuraavaks? No, uus lenkki täytty! Joo. Vaan onpa tosiaan maisemat teillä muuttuneet, karuks paikoitellen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuon lenkin jälkeen Ronin masu tuli pipiksi, joten ei olla päästy seuraavalle lenkille. Muuten se olisi ollut ehdottomasti seuraavana listalla!

   Poista
 4. Upeita, talvisia kuvia! On teidän emäntä kyllä taitava kamerankäsittelijä. Teillä oli varmasti kiva metsäretki. Harmi, kun hienoja maisemia myllätään. Peikkometsä oli aivan toisen näköinen kuin 2016. Mutta eipä silloinkaan lunta näyttänyt juuri olevan. Toivottavasti Ronin vatsa on jo kunnossa.

  Hipun ja Mytön emäntä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siksipä olikin hyvä kuvapari 2016/2020, kun lumitilanne oli samanlainen. :D Toki tuota metsäpolkua ei voi lumisena talvena kulkeakaan, kun siellä ei ole talvikunnossa pitoa, jos ei itse käy hangessa tamppaamassa ja meillä ei taitaisi siihen sentään kunto riittää... :)
   Masu on onneksi taas terve, joten ruoka maistuu jälleen. :)

   Poista
 5. Ensimmäisiä kuvia katsoessa ajattelin, että ei teillä sielläkään kovin kummoinen talvi ole, mutta sitten eteenpäin kuvia katsoessa alkoi näkyä myös lunta ja jäätä - joita siis täällä meillä ei ole näkynyt vielä ollenkaan. Pöh.
  Sääli tuota teidän metsäkaistaletta, niin kutsuvan näköinen metsätie vielä vähän aikaa sitten. Aika pian siihen alkaa taas lehtipuuta kyllä kasvaa, mutta aikaa menee, ennen kuin se on oikea metsä. Olisi hyvä, kun kaataisivat vain joka toisen puun, niin silti jäisi metsää jäljelle eläimille ja meille luontonautiskelijoille.

  Hauska teksti, ihan täsmälleen kävi ilmi neitosen ja poikasen luonteenpiirteet lukijallekin :) !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Metsässä oli tässä välilläkin lunta tallessa, vaikka taajamassa ei enää niinkään. Nyt tänne satoi viikonloppuna taas lunta. Saas nähdä säilyvätkö nyt maassa pidempään.
   Kiva, jos luonteiden erilaisuus välittyy lukijallekin. :)

   Poista