perjantai 10. huhtikuuta 2020

Uusi lenkkipolku


Lucy: Luulisi, että tässä vaiheessa elämäänsä olisi jo tullut kierrettyä kaikki lähitienoon lenkkipolut, jotka ovat kävelyetäisyydellä kotoa, mutta eipä vielä ollutkaan! Emäntä väitti kuulleensa tuosta luontopolusta jo aiemminkin, mutta koska "kävelyetäisyydellä kotoa" on hieman joustava käsite, niin hän ei koskaan aiemmin ollut jaksanut lähteä etsimään luontopolkua, jonka alkuun jo on meiltä matkaa 2,5-3 km.


Nykyisessä maailmantilanteessa meillä ei kuitenkaan ole muuta kuin aikaa, niin otettiin tämä luontopolku pitkäperjantain kohteeksi. Hieman huonosti kohteesta löytyi tietoa internetistä ja "hieman huonosti" tarkoittaa siis tässä yhteydessä, että ei ollenkaan. Sanaakaan. Mutta valistunut arvaus ja muistikuva polun alkupään ohi kulkemisesta joskus menneisyydessä auttoivat meidät perille.


Roni: Luontopolun alussa oli frisbeegolf-ratakin, jota ei olla käyty testaamassa, mutta tällä kertaa ei jääty viskomaan frisbeetä, vaikka niitä olisi ollut maassa korissa tarjolla lainaksi, ettei olisi tarvinnut kuin heitellä. Minä olin uudesta polusta niin innoissani, että kiskoin hihna suorana koko matkan!


Yhdellä aukolla polun paikkaa oli siirretty tulvaa karkuun, mutta merkkaaminen oli tehty ihmissilmä huomioiden kehnosti. Välillä suorastaan ihmetyttää, ettei Emäntä vieläkään tajua ulkoilevansa kahden jäljestämisvalion kanssa! Minä menin edellä ja Emäntä tuli kiltisti perässä, mutta totesi sitten jossain vaiheessa, ettei hän yhtään tiedä, missä polun paikan pitäisi olla ja kehtasipa vielä epäillä, että löydetäänköhän polun jatkoa ollenkaan aukon toiselta laidalta. Ja samalla hän hihkaisi yllättyneenä, että tässähän se polku juuri meneekin, kun aukon reuna häämötti. En kai minä olisi jälkikoira enkä mikään, jos en yhtä polun kohtaa erottaisi hakkuuaukolla! Kyllähän nyt polku haisee ihan erilaiselta kuin muu metsämaa. Tietenkin minä olin johdattanut meitä koko ajan polkua pitkin, vaikkei se ihmissilmin juuri polulta näyttänytkään. Kun jatkoimme matkaa, kävin vielä merkkaamassa siirretyn polun alkuperäisenkin kohdan, mutta ehkä lähinnä vain Emännälle brassaillakseni, että kyllä täältä kuule polut löytyy.


Polkunne, madam! Ei kestä kiittää. Tiedän, että olen alani huippuja.

Lucy: Matkan varrella oli ilmeisesti aika monta infotaulua ihmiskielellä, mutta onneksi Emäntä ei jäänyt kovin montaa lukemaan. Tai ei hän oikein olisi voinutkaan jäädä, kun me kiskoimme koko ajan niin lujaa eteenpäin...


Tämä puro oli kai jonkinlainen luontonähtävyys tällä luontopolulla. Tästäkin me tahdottiin vain mahdollisimman nopeasti yli nähdäksemme, mitä on puron toisella puolella!


Luontopolku oli 3,3 kilometriä pitkä ja kotimatkalla tekikin jo mieli pulahtaa ojaan juomaan ja vilvoittelemaan. Emäntä kyllä vähän nyrpisteli sille mutaojassa vilvoittelulle ja ihmetteli, miksei juomista voi tehdä sillein ojan reunalta kuivin tassuin, mutta kotimatkaa oli vielä sen verran jäljellä, että oltiin kotiin päästyämme taas kuivia.

Roni: Päiväkävelylle tuli matkaa siis sellaiset 9 kilometriä, että kylläpä nyt on ollut hyvä viettää sen jälkeen pitkäperjantaita sängyssä tassut kohti kattoa!
HYVÄÄ PÄÄSIÄISTÄ KAIKILLE!!!14 kommenttia:

 1. No on siinä on ainakin näkyvä ja selkeästi erottuva lähtökyltti luontopolulle! Ei tarvi arvailla, kuten joissakin paikoissa. Ja ollaanpa siellä lokoisina sängyssä. :D Minä oon kans vähän laiska kävellen lähtemään tutkimaan uusia paikkoja, joista ei ole varmuutta, mutta viime kesänä Mestan kanssa maastopyöräillessä oli kätevä ajella metsäpolkuja sinne ja tänne ja löytää uusia reittejä kävelylenkeillekin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uusia polkuja on kyllä kiva kävellä, mutta niiden etsiminen on vähän niin ja näin. :) On kiva, jos joku vinkkaa valmiiksi jostain kivasta polusta, kuten tässä tapauksessa kävi, niin sitten on mukava mennä kävelylle uusiin maisemiin. :)

   Poista
 2. Voe mitenkä mukava poloku lööty :) Hyvä yllätys tuommosen löötyminen, tulloo vaehtelua lenkkihommaan. Kyllä meekäläestä aenahhii kyllästyttää aena sammoo tietä tallata. Onneks minnäe piäsin uuvvelle polulle tänäpäevänä :) Vaekka kyllä tuo teejjän poloku on ollunna paljo mielenkiintosempi.
  Unj maestuu nuin kaaheen pitkän lenkin jäläkeen , seon selevä. Ku maestu niät lyhyvemmännii jäläkeen minkä uamusilla kävin.
  Oekeen hyvvee ja ilosta piäsijjäestä teellehhii! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä tuntuu niin kuin olisi käynyt vähän vieraammassakin paikassa, kun samaa kylää koluaa vähän toisesta suunnasta ja toista reittiä kuin yleensä ;)

   Poista
 3. Kerrassaan hienoa maastoa! En yhtään ihmettele, että taluttimen hihna suorana siellä mentiin ;) Ja tuo viimeinen kuva on niin hieno, että melkein kuulee teidän tuhisevan untenmailla siinä mukavassa asennossa. Täydellinen reissu ja lepo mäyräkoirien malliin ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä hauska saada vaihtelua lenkkeilyyn! Aika paljon on viime aikoina kierretty vain läheistä pururataa, kun sinne on helppo mennä ja siellä me ei ainakaan kieltäydytä kävelemästä, kuten joskus asfalttitiellä voi käydä. ;)
   Emäntä on välillä vähän kateellinen siitä, miten nautinnollisesti me osataan ottaa ilo irti elämästä. :D

   Poista
 4. Minä myös lähden mielelläni tutkimaan uusia polkuja, ja harrastankin sitä aika paljon. Arkisin kun tulee pyörittyä pääsääntöisesti tutuissa lähinurkissa, niin vähintään viikonloppuisin lähden vähän pidemmälle. Piristyn kun saan uutta katsottavaa :) .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täälläkin olisi varmasti metsät täynnä hienoja polkuja, mutta ensin täytyisi ajaa autolla jonnekin ja siinä iskee vähän laiskuus. Usein lenkkeillään vain sinne, minne kotipihasta kävellen pääsee. Onneksi niitäkin paikkoja on paljon! :)

   Poista
 5. Hyvää Pääsiäistä teillekin! :) Teillä on aina niin hienot maisemat metsälenkeillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Korvessa asumisen hyviä puolia, että hienoa metsää ja luontoa on kaikkialla ympärillä! :D

   Poista
 6. Näyttipä mukavalta tuo metsäreitti. Kivaa ja letkeän leppoisaa pääsiäisen jatkoa teille!

  Hipun ja Mytön emäntä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Pääsiäinen on kulunut mukavasti lenkkeillen ja lepäillen. :)

   Poista
 7. Olipa teillä taas hiano retki, kuamat! Komeita maisemia ja viäl pääsitte vähän polskimaanki.

  VastaaPoista