maanantai 27. huhtikuuta 2020

Hammaspesulle!


 Mikäs ihmeen härveli se tuo on! 

Sähköhammasharja? Onkohan se nyt aivan välttämätöntä? 

Ai siitä saisi karkkia, vai? No näytäpäs sitä nyt sitten vielä tänne päin. 

En minä tiedä... Enkös minä vasta syksyllä käynyt hammaslääkärissä? Onko ne hampaat nyt ihan joka vuosi puhdistettava? 

Emäntä hankki siis itselleen uuden hammasharjan, niin tämä vanha varsi siirtyi koirien käyttöön. Useampi hammaslääkäri on jo patistanut hampaita pesemään, mutta Emäntää iljetti käyttää edes samaa vartta (harjaosa olisi tietenkin ollut eri), mutta nyt kun hän osti itselleen uuden, niin ei ollut tätä ällötysestettäkään enää hammaspesun tiellä. Sitten vain pussillinen herkkupaloja esille ja naksuttelemaan naksuttimella. 

Minut värvättiin opetusvideopojaksi, kun ihmisellä on nykyisin liikaa aikaa täällä kotona keksiä kaikenlaisia höpötyksiä... 


Pestiin niitä hampaita todistettavasti minultakin! 


Voihan niitä hampaita tuolla harjallakin puhdistaa, mutta minusta tämä vanha tapa on kuitenkin parempi kuin pussillinen uusia. 

10 kommenttia:

 1. Hienosti istutte paikoillanne. Minut nostetaan aina työpöydälle ja eukko on sitten edessä etten pääse alas hyppäämään. Vähän aina pitää päätä kääntää pois, ihan periaatteesta. Kyllä minustakin vanha kunnon puruluu on parempi kuin tylsä pörisevä harja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä ei ole oikein muita kunnon pöytiä kuin ruokapöytä ja sille Emäntä ei ole ihan periaatteesta halunnut meitä nostaa eli hän sitten ryömii lattialla meidän perässä. :D

   Poista
 2. Jaahas...sitä suattaa kohta jootuva koekanniiniks tiälä tuon mamman vanahan sähköharjan kansa kuhan äet tämän lukkoo :) Vuan kyllä hienosti ootta siinä pesuhommassa. Meekäläenen paeneloo sängyn alle ku näkköö tavallisen harjannii...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hampaista on hyvä pitää huolta! Meilläkin voitaisiin siinä kyllä olla kai ahkerampiakin...

   Poista
 3. Hammaspesu on tärkeä juttu. Hienosti tuo teillä näyttää sujuvan. Tunnen piston sydämessäni, pitäisi meidänkin tyttöjen hampaita hoitaa paljon paremmin.

  Hipun ja Mytön emäntä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin niitä pistoja piti tuntea useampia ennen kuin tätä lähdettiin edes harjoittelemaan. Vieläkin ahkerammin pitäisi hampaita kyllä hoitaa... mutta alku se on tämäkin. :)

   Poista
 4. On kyllä häpeillen tunnustettava, etten harjaa Wiiman hampaita :( .Aloitin joskus, mutta kun se ei ollut hänestä ollenkaan kivaa, niin homma jäi sitten puolitiehen ja loppui kokonaan. Tyhmästi tehty minulta.
  Siinä pitäisi ottaa uusi alku. Palkan kanssa tietty viimeksikin tehtiin, mutta en usko tai ainakaan muista, että olisin hammaspesua hoksannut naksutella. Sitä voisinkin kokeilla :) .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo en ymmärrä niitä, jotka sanovat, että koira jonottaa hammaspesulle tai tulee kerjäämään hammaspesua herkkujen toivossa. Ei se nyt niin hauskaa ole koirista kuitenkaan. Ainakaan näistä koirista. :D Naksutin on ollut tässä ihan hyvä. Ainakin Lucy on niin ahne, että se naksahduksen toivossa antaa pestä vähän aikaa rauhassa hampaitakin. :)

   Poista
 5. Minä Mestan pentuna opetin hampaidenpesuun, mutta en sitä sitten kovin kauaa jaksanut tehdä, kun Lumeksellakin on ihan kohtuupuhtaina pysynyt hampaat ihan muutenkin. No, Mestallepa se hampaidenpesu olisi sitten ollutkin tärkeää, koska sillä alkaa olla sen verran hammaskiveä, että pitäisi kiikuttaa lääkärille puhdistukseen. Laiskasta päästä kärsii jne. Seuraavan koiran kanssa pitää oikeasti ottaa ohjelmistoon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ronin hampaat ovat tummuneet paljon nopeammin kuin Lucyn. Ja itseasiassa tuntuu vähän siltä, että Lucyn hampaat alkoivat tummua vasta nyt, kun aloin harjata niitä. Ettei sittenkin tuo hammastahna sekoittanut jotenkin hyvää tasapainoa suussa... No oli siellä Lucynkin suussa vähän tummaa jo ennestään, että ehkä se olisi tummunut joka tapauksessa. Sekin täytyisi käyttää myös ihan eläinlääkärin hammaspuhdistuksessa.

   Poista