perjantai 3. huhtikuuta 2020

Uusi normaali

Lucy: Nopeasti tähän uuteen normaaliin tottuu.

1. Aamulenkki

Se on aina sama. Emäntä tykkää päästä helpolla, kun ei tarvitse aamulla miettiä, mistä käveltäisiin.

Lunta! Onkohan tämä joku aprillipila?

No vaikka olisi, niin tästä pilasta minä pidän!
Lucy pois kierimästä keskeltä risteystä!
Ei täällä kylällä liiku enää ketään muita! Ei ainakaan ketään niin kiireistä, ettei joutaisi odottaa mäyräkoiran piehtaroimista valmiiksi.2. Työpäivä alkaa

Olemme todella vaivattomasti omaksuneet uuden kotitoimistokoiraroolimme. Roni hyppää joka tauolla mukaan keittiöön ja vessaan, mutta minä pidän silmällä työpuhelinta ja tietokonetta tässä selän takana sängyllä tai vieressä koiranpedissä. Meidän koirien aistithan on niin herkkiä, että saatan joskus pitää niitä silmällä myös silmät kiinni...

Roni: Reippasti vain Emäntä hommiin käsiksi! Eivät ne työt tee itse itseään!

Lucy: Joitain työpuheluita on käyty hoitamassa vaihtelun vuoksi myös olohuoneen sohvalla.
Yhdessä. Tietenkin.

Roni: Vieläkö se työpäivä jatkuu ja jatkuu? Tässähän alkaa jo kotitoimistokoira olla aivan uupunut tähän työn tekemiseen. No ehkä tässä kodin kalleimmalla, pään muotoja lämpötilan mukaan muotoilevalla tyynyllä juuri ja juuri jaksaa vielä hetken odottaa...

3. Päiväkävely ja treenituokio

Päivän paras hetki koittaa siinä vaiheessa, kun tietokoneen kansi napsahtaa kiinni. Työt on vihdoin taputeltu ja on aika vapauttaa kotitoimistokoirat velvollisuuksistaan (ja vessahädästään). Koska mitään muita harrastuksia tai menoja ei enää ole olemassa, niin on otettu tavaksi käydä pitkällä, jopa parin tunnin kävelyllä töitten jälkeen. Usein kävelyyn on yhdistetty joku pikku treeni, että meidänkin harmaat aivosolut saavat jotain puuhasteltavaa.

Esimerkiksi vesiriistakokeen laahausjälkiosiota harjoiteltiin muutamana päivänä. Tässä minun elämäni neljäs laahausjälki. (Minä tuskin osallistun koskaan viralliseen kokeeseen, mutta onhan hauska kuitenkin olla mukana treeneissä!)

Mites Roni sinun suorituksesi?
No tuota juu... oli siitäkin video, mutta Emäntä ei kuulemma ilkeä laittaa tänne sellaista videota, jossa mäyräkoirapoika leikkii minuutin verran itsekseen linnulla metsässä ennen kuin saa aikaiseksi tuotua sen ohjaajalle. Hänestä se oli epäonnistuminen. Minä kutsun sitä hauskanpidoksi!

Useimmiten on nyt käyty kiertämässä pururataa, kun siitä tulee sellainen reilu 6 kilometrin kävelylenkki ja vaikka joku tulisi vastaan, niin tuossa mahtuu ohittamaan toiset ihmiset turvavälin päästä.

Tässä lisää aprillipäivän lumisadetta.

Joku iltalenkki pyörähdettiin kylälläkin.

4. Iltapuuhat

Iltaruoka syödään nykyisin päiväkävelyn jälkeen. Kun Emäntäkin on syönyt, saatetaan vielä puuhastella jotain yhdessä. Meidät on ainakin yhtenä iltana harjattu oikein perusteellisesti ja eilen illalla pestiin hampaat. Sitten on vielä iltapissan aika ja sitten kömmitään sänkyyn saman peiton alle. (Emäntä epäilee, että meille tulee eroahdistus, kun hän joskus taas poistuu kotoa ilman meitä...)


Treenivinkki: kahvipussista saa leikattua ja taiteltua treeniherkkupussin, josta herkkupalan saa nopeasti ulos. Mitä nopeammin koira saa herkkupalan suuhunsa oikealla hetkellä tehtävän suorittaessaan, sitä nopeampaa on oppiminen. Niin ne kuulemma väittävät...


Tänään on satanut todella monenlaista lunta! Pieniä hiutaleita, isoja hiutaleita, märkiä hiutaleita, kuivia hiutaleita, rakeenomaisia taivaalta kohisten satavia hiutaleita ja pieniä palleromaisia ryynihiutaleita.

Katsopas Lucy! Mikäs se täällä maassa tuoksuu!

Noita tuossa katselevi,
katselevi, kääntelevi
"Mikä tuostaki tulisi,
noista hauin hampahista,
leveästä leukaluusta..."

"Näistäpä toki tulisi
kalanluinen kanteloinen,
kun ois osoajata
soiton luisen laatijata."
--
Itse loihe laatijaksi...

Roni irti! Hyi, jätä se siihen!

No joo joo... miksei ikinä saa tehdä mitään hauskaa...
(Runo: Kalevala)


Viime viikonloppuna veresteltiin mejä-taitoja ensimmäistä kertaa tänä vuonna. Viime syksynä alkanut makausten tehotreeni jatkuu. Treenijälki olikin tällä kertaa enemmän purkkirata, kun metsässä oli pelkkiä makauksia ja verta siis vain niillä makauksilla. Kun makaukselle pysähtyi, kuului naksautus ja sieltä löytyi aina myös herkkupurkki, josta sai märkäruokaa. 


Voisikohan tänä viikonloppuna olla jotain samankaltaista ohjelmaa? En laittaisi yhtään pahakseni!

10 kommenttia:

 1. Rankkoo se voepi olla tuo toemistokoerana olo! Koko aejjan pittää olla silimät selässähhii että immeenen tekköö töetä :)
  Hyvästi on teelläe lunta tullunna. On suanna vähä selekeesä siinä hierasta :)
  Ja sehä on nii että liikenne pysähtyy siks aekoo että määräkoera kerkijjää tärkeet hommat hoetoo! Nuapurihhii jootu meellä seesattammaan aatosa siks aekoo ku meekäläeselle sattu isompi tarvis keskellä kylätietä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei se tarve katso paikkaa! Se on tehtävä silloin, kun iskee kohdalle ja autoilijat voivat odottaa. ;) Meidän Emäntää aina hävettää, jos autot joutuvat väistämään, kun hän kiskoo vastahankaista mäyräkoiraa suojateillä ja tienristeyksissä, mutta useimmiten autoilijoita on kyllä näyttänyt naurattavan ja hymyilyttävän tilanne kuin suututtavan. :)

   Poista
 2. Kyä teil on taas ollut monipualista eloo, oloo ja reenii, Lucy ja Roni. Kyä teijän kelpaa, ku on noin aktiivinen äippä (toisin ku eräillä). Onks hauet oppineet lentään, vai kui se pää sinne polulle eksy?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin monipuolista kuin täällä kotona ja sen välittömässä läheisyydessä voi elo olla! :D
   Tällä kylällä on vuosien mittaan usein todistettu tällaista ilmiötä, että kalat tai ainakin niiden osat ovat siirtyneet lentäen paikasta toiseen! Milloin on tullut vastaan pyrstöä, kalannahkaa tai ruotoja isompina tai pienempinä paloina. Tämä saattoi olla ensimmäinen hauen leukaluu. Tästä on muotoutunut tällainen yhteinen hauska leikki, että me etsimme kalanraatoja ja yritämme syödä ne ja Emäntä yrittää kiljuen estää meitä. ;)

   Poista
 3. Teillä sitä aktiviteetteja ja seikkaluja riittää :) kivalta näyttää tuo lumessa kieriskely vaikka itse en tohtisi.
  Mukavaa kevätaikaa teille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Elämä on seikkailu! :D
   Lumessa kieriminen on kivaa, kun siinä puhdistuu turkki. :)

   Poista
 4. Ei ole teillä syytä valittaa, Lucy ja Roni. Hurjan hyvä tuuri on käyny, kun olette saaneet noin mahtavan energisen ja fiksun emännän. Niitä kuulkaa ei kasva ihan joka oksalla. Eikä ole huono tuuri ollut emännälläkään, kun sai teidät elämäänsä. Ei ole ihme, että pokaaleita ja ruusukkeita huushollista löytyy.
  Hauskaa viikonloppua teille kaikille upeuksille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) <3
   Hyvä tiimi on kyllä tärkeä. Silloin jaksaa tehdä ja puuhata, kun koirat innostavat ihmistä ja ihminen koiria! :)

   Poista
 5. Teillä on taas piisannut mukavaa menoa ja meininkiä. Ihanan aktiivisia jaksatte olla. Lumessa kieriminen on hauskaa puuhaa. Harmi, kun täällä etelässä se jäi tänä talvena väliin.

  Hipun ja Mytön emäntä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitää tässä jotain puuhaa keksiä, ettei aivan tylsisty. Vähän heikolta näyttää tuo virallinen kilpailutoiminta tänä kesänä, että taitaa mennä treenaillessa vain aika.
   Harmi, että teiltä jäi lumet välistä tänä vuonna. Toivottavasti ensi talvena sitten saatte lunta kierittäväksi asti sielläkin! :)

   Poista