Sivut

sunnuntai 18. lokakuuta 2020

Tavallisempia aikoja


 Lucy: Nyt ollaan vihdoin selvitty aiemmista ikävyyksistä ja uudet ikävyydet toivottavasti antavat vielä odottaa itseään, joten on mukavan tyven hetki elämän aallokossa. Emäntä on kuulemma lomalla ja loman kunniaksi säätiedote tietää erilaisia sateen laatuja koko viikoksi. Onhan mukavaa, että hänellä on kerrankin aikaa tunnustella rauhassa lenkeillä erilaisia sateen asteita pienestä tuhnuisesta tihkusta rankempaan saavista kaatoon ja mahdollisesti märkään räntäräpäskään asti. Itse aion luonnollisesti viettää tämän viikon sisätiloissa, mutta ehkä Roni osallistuu näihin saderetkiin.

Kuluneella viikolla minäkin olen toki käynyt lenkkeilemässä. Laskeskeltiin Emännän kanssa, etten ole tainnut käydä pururadalla lenkillä elokuun jälkeen, joten oli jo aikakin käydä nuuskimassa vähän kuntoradan reunuksia. Mitään kokonaista tai edes puolikasta kierrosta ei tokikaan vielä käyty tekemässä, mutta kunhan vähän höntsäiltiin sinne ja takaisin. Kummasti se vain tuo metsä sopii metsästyskoirarotuiselle koiralle lenkkeily-ympäristöksi. Sitä ikään kuin herää eloon uudella tavalla oikeassa elementissä!

Felix 5 kk


Felix: "Moi, minä olen Felix! Oletko sinä tyttö vai poika?"
Roni: Hmm...

Eilen tapasimme toista kertaa uusimman sukulaiskoiran eli Felixin. Tapasimme hänet ensimmäisen kerran kesällä. Siitä tapaamisesta voit lukea tästä. Felix on nyt 5 kuukautta vanha. Tapasimme hänet Moonan ja Ninnin luona, joten meitä oli yhteensä viisi koiraa paikalla. Ninni on jostain syystä päättänyt, ettei hän halua tutustua koko pentuun. Hän karttelee Felixiä ja irvistelee, jos Felix menee lähellekään. Minä olen toisinaan iloisen kiinnostunut hänestä, mutta pääasiassa välinpitämätön paitsi joka kerta, kun hän työntää pienen kuononsa häntäni tyveen. Silloin ärähdän hänelle. Hänen täytyi päivän aikana kokeilla monta kertaa, että vieläkö tuo arvon rouva ärähtää ja joka kerta minä vastasin samalla tavalla.

Moona oli edellispäivänä leikkinyt Felixin kanssa, mutta nyt hän oli ilmeisesti Ronista mustasukkainen tai kiihtyi muuten tilanteesta, että hän meinasi leikkiä vähän kovaotteisesti pennun kanssa. Niinpä Moona vietti enemmän aikaa erossa Felixistä. Ronista Felix sai kuitenkin kivan leikkikaverin. Toki Ronikin lanasi pennun välillä kumoon omalla vauhdikkaalla leikillään, mutta sitten Roni myös antoi Felixin ajaa itseään takaa ja se oli Felixistä todella hauskaa, kun aikuinen viiletti vauhdilla karkuun. Kun pihalla tarhassa kuopsutteli vielä kanoja ja kukko kiekui tuon tuostakin, niin pennulla oli varmasti oikein elämyksellinen päivä!


Felix: "Uusia aikuisia koiria! Nyt täytyy ottaa kaikesta mallia!"

Felix: "Okei aikuiset, mitä me nyt tehdään?"
Lucy: Onko tuo todella noin pösilö... Tämähän on tietysti nuuskimista. Me tutkimme maata nuuhkimalla, koska täältä voi löytyä vaikka jotain syötävää. Tai merkattavaa.

Felix: "Hei, Roni-setä leikitäänkö?"

Roni: No näytäpä, mitä sinä osaat.

Felix: "No osaan hyökätä takaa päin."

Felix: "Ja sitten osaan nousta toista koiraa vasten."


Felix: "Ja sitten..."
Roni: Okei okei...

Roni: Otapas ipana vähän iisimmin!

Felix:"Olitko sinä se, jota kutsutaan Lucy-neidiksi?"
Lucy: Katsos pentua. Muistat sentään jotain viime tapaamisesta!
Felix: "Ja sinun hännän alustaa ei nuuskita, eikö niin?"
Lucy: Ei todellakaan!


8 kommenttia:

 1. Oho mitä elämäniloa ja formulakisaa siellä Felix ja Roni esittelee videoilla!! Lucy-neiti säilyttää arvokkuutensa ;) Noita videoita voisi katsella pitkin päivää aina vain uudelleen.
  Meillä elellään hidastetusti, katsellaan vähemmän näyttöjä ja telkkaria ja jumpataan niskaa. Lenkit ovat sattuneesta syystä lyhyitä, mutta päiviin on lisätty ylimääräinen lenkki, jotta päivän saldo olisi sama kuin normaalitilassa. Mukavaa alkanutta viikkoa teille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Reippailla koirapojilla ei päätä huimaa eikä niskoja kiristä! Eivät ole kyllä katselleet ruutujakaan, että heistä olisi hyvä ottaa mallia...
   Toivotaan teille parempaa jatkoa, että huimaus hellittäisi! :)

   Poista
 2. Terve kanssakärsijä! Mulla on myös vapaata tällä viikolla ja ilahduin samasta asiasta kuin sinä, että nyt saa tosiaan opetella eri sadesäiden tunnuspiirteitä ihan antaumuksella :) !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänään aamupäivällä ei satanutkaan! Pessimisti ei pety. :D Saatiin lenkkeillä ja treenailla jopa ajoittain aurinkoisessa säässä. Nyt toki sataa jo tasapainon säilymiseksi...
   Mukavaa lomaa sinnekin päin Suomea!

   Poista
 3. No ny kyl oli menoo ja meininkii pihan täydeltä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi on tilava piha, niin mahtuu viilettämään! :)

   Poista
 4. Felix Onnellinen on aikas söpöläinen. Hienosti, Roni, jaksat olla lapsenlikkana ja leikittää häntä.
  Ja kyllä se niin taitaa olla, että koiraneitien peräpäähän on asiattomilta pääsy kielletty. Olkootkin vain kuinka pentu ja tietämätön tahansa. Kouluttakaahan pentu hyvin tavoillenne!

  VastaaPoista
 5. Iloista ja hauskaa menoa näytti teillä riittävän. Tokihan pikkuinen pitää välillä palauttaa ruotuun ja muistuttaa ikä- ja arvojärjestyksestä. Hippu varmasti osaa samaistua Roniin, kun Myttö on välillä turhankin innokkaasti Hilpusen kimpussa haastamassa leikkiin. Leppoisaa loman jatkoa teille!

  Hipun ja Mytön emäntä

  VastaaPoista