Sivut

perjantai 5. maaliskuuta 2021

Lintubongailua kotipihassa

 Roni: Emäntä haluaa nyt ehdottomasti näyttää, että on hän saanut parempiakin lintukuvia aikaiseksi. Hän sai taas pidemmän objektiiviputken lainaan, niin sillä jo melkein saa järkeviä kuvia. (Ostaisi jo oman, kun hävettää aina lainata Moonan ja Ninnin emännältä...)

Meillä oli ensin Emännän kanssa vähän erilainen näkemys lintubongailusta. Hän laittoi maahan siemeniä ja minä ajattelin olla mukava ja asetuin vahtimaan, etteivät mokomat linnut varasta hänen siemeniään. Piti kuulemma siirtyä kuistille, kun siemenet oli tarkoitettukin linnuille.Roni: Sitten huomasin, että linnut nokkivat talipalloja ja menin puolustamaan taliaarretta. Ei kiitelty siitäkään.


Roni: Jouduin sisälle. Ei arvostettu taaskaan mäyräkoiran osallistumista harrastuksiin...


"Mitähän sitä tänään söisi?"

"Auringonkukan siemeniä vai auringonkukan siemeniä..."

Punatulkku suostui kuvattavaksi vasta ikkunan läpi myöhemmin alkuillasta.
"Kaverit vaihdetaan jo! Minä olen ollut vahdissa jo vaikka kuinka kauan..."
"Ihan kohta."


"Vaihdetaan jo! Vaihdetaan jo!"
"Joo joo! Ihan kohta! Odota nyt!"

14 kommenttia:

 1. Ooooh, aaah, waude! hihkui eukko noita kuvia katsellessaan. Sekunnin ajan jo unelmoi omasta pitkästä putkesta, kunnes onneksi muisti, että ensin pitäisi opetella tietyt lainalaisuudet yleensä kuvaamisesta. Sehän oli hamassa nuoruudessaan (ennen suurta vedenpaisumusta) kahdessakin kuvaamossa töissä kopistina. No, se homma ei kyllä anna pätevyyttä itse kuvaamiseen. Mutta siellä teillä asustaa selkeästi oikea kuvaaja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! Varmaan tuurillakin oli osansa... :) Mutta jostain amatööreille tarkoitetusta ammattilaisen valokuvausblogista Emäntä kaivoi ohjeet manuaalikuvauksen pyhään kolminaisuuteen (ISO-arvo, aukko ja valotusaika) ja sitten eri yhdistelmiä kokeilemalla kirkkaalla säällä jokunen kuva oli jo omastakin mielestä ihan kiva. :) Ja tämä lainaobjektiivi antaa vähän oikeamman kuvaustunnelman myös. :D

   Poista
 2. Onkohan kaikkien mäyräkoirien äipät valokuvaharrastajia, Lucy ja Roni? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän tällainen atleettinen, virtaviivainen persjalkainen houkuttelee tarttumaan kameraan ja kuvaamaan. :D Vaikka vaikea mäyräkoiran koko olemusta on kuitenkaan kuviin vangita... ;)

   Poista
 3. Oih, nyt tuli minullekin vähän innostuksen ja huonon omatunnon ristiriita. Minulla on kanssa järkkäri tuolla kaapissa, mutta on vierähtänyt jo pitkä aika kun olen sitä viimeksi ulkoiluttanut. Kännykkä on niin paljon helpompi ja aina mukana, mutta onhan ne järkkärikuvat aina aivan eri maailmaa ihan jo syvyydenkin osalta. Järkkärin ongelma on kanssa se paino, joka kaulalla sitten roikkuu :)
  Tässä asiassa minunkin pitää kuitenkin kunnostautua!

  Paljon lintuja lintulaudallanne! En olekaan tullut yhtä tarkalla silmällä seuranneeksi meillä vierailevia tyyppejä, paitsi talitinttejä ja varpusia käy, sen tiedän. Punatulkut ovat ihania <3!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ihan päivittäiseen kuvaamiseen järkkäri on vähän raskas, mutta välillä on kiva ottaa vähän "parempia" kuvia. :)

   Poista
 4. Ompa hienoja lintukuvat!! Ja tietennii määräkoerakuvat :) Immeeset ee aena ossoo arvostee tehokasta määräkoeroosa...ohan se selevä että tietennii vahitaan sitä mittee immeenen pihalle jättää! Tijjä mitenkä tärkeetä nehhii pallukat on jos ee sanota eiltäkäsin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Monesti käy niin, että mäyräkoira ymmärtää, että jotain tässä on tekeillä, mutta sitten on se kielimuuri, jolloin viimeistely saattaa epäonnistua. Tai siis ihmisen mielestä... Omasta mielestään mäyräkoira tekee aina priimaa. ;)

   Poista
 5. Etpä suotta olekaan lainannut objektiivia, vau mitä kuvia!
  Mäyräkoirilla on vissiin ihan omat säännöt linnunsiemenien suhteen ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Linnunsiemenetkin ovat periaatteessa ruokaa ja mitään ruokaa ei periaatteessa jaeta noin vain pois. :D
   Kiitos kuvakehuista! Kuvaajasta tuntuu mukavalta saada positiivista huomiota. :)

   Poista
 6. Aivan upeita kuvia sekä linnuista että koiruleista! Ei onnistuisi täällä vaikka olisi minkälaiset vehkeet.

  Hipun ja Mytön emäntä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Satunnaista harjoittelua useina vuosina se on vaatinut, että jotain on kuvaamisesta oivaltanut. Sääolot olivat myös erittäin suotuisat, kun oli paljon kirkasta valoa, niin silloin tumpelompikin voi onnistua. :D

   Poista
 7. Tuli mieleen kaveri, joka viime kesänä yritti ottaa pihassaan pesivästä telkästä kuvaa, kun se kurkistaa pöntön suulta. Meni pihalle pensaan taakse piiloon odottamaan, mutta sai odottaa ja odottaa ja odottaa, ja aina, kun hän viimein luovutti ja meni takaisin sisälle, sai samantien katsoa ikkunasta, kun telkkä kurkistaa pöntöstä ja lähtee lentoon. Kerran hän sitten oli ovela ja meni kytikselle jo ennen kuin telkkä oli pesässä, jolloin se ei huomannutkaan hänen läsnäoloaan ja sitten sai kuvattua pönttöön lentämistä ja pöntöstä pois lentämistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luonnon eläinten kuvaaminen vaatii pitkää pinnaa, luovuutta ja hyvää tuuria! :D

   Poista