sunnuntai 26. marraskuuta 2017

(Mäyrä)koirien käypä hoito -suosituksia

1. Jos joku paikka on kipeä, nuole sitä.

2. Jos nuoleminen ei auta tai kipu on paikassa, jota et voi nuolla, syö heinää.

3. Jos heinän syöminenkään ei auta, makaa hiljaa paikallasi, kunnes olosi paranee.

4. Toista tarvittaessa kohdat 1 ja 2.

Älä missään olosuhteissa luota ihmisten lääketieteeseen! Taistele erityisesti suun kautta annettavia lääkkeitä vastaan, olkoonkin kyseessä vaikka "vain" maitohappobakteerivalmiste tai matolääke.


12 kommenttia:

 1. Voi, ootko sä kipeä? Lepää nyt kunnolla. Ja lääkkeet kannattaa ottaa. Me saadaan ne aina kinkkusiivuun "piilotettuna". No, kyllä me tiedetään, että ne lääkkeet on siellä sisällä, mutta kinkku on niin hyvää, että emännän mieliksi hotastaan koko satsi kerralla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotain pientä mahareistailua. Päivät sujuu hyvin köllötellessä, mutta öisin tekee mieli käydä ulkona haukkaamassa heinää. Emäntä ei oikein tykkää yöulkoilusta. On kuulemma yöjuoksunsa juossut jo ja haluaisi viettää yöt sängyssä nukkuen. Meillä kinkkutemppu toimii Lucyn kohdalla, mutta Roni onnistuu nakertamaan pillerit ulos ruuan sisältä.

   Poista
 2. Varmaan aika kovan suosion saa kaikissa koirapiireissä nuo hoito-suositukset, ihmisten määräämät pillerit maistuukin niin pahalle ! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos ei heinä, nuoleminen ja lepo auta, niin tauti on kuolemaksi... no ehkä joku on niistä lääkkeistäkin löytänyt helpotusta, mutta mitään ei myönnetä. ;)

   Poista
 3. Siinä tiivistettyinä parhaat neuvot. Niitä minäkin noudatan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Emäntä on joskus miettinyt, että voisikohan sitä kissoille kasvatettavaa heinää kasvattaa mäyräkoirillekin? Ei tarvitsisi aina lähteä yöllä ulos korsia mutustelemaan...

   Poista
 4. Nuin pittää toemia. Joka suupala on varmuuvveks vielä töpästävä lattijalle ja haesteltava ennenku sen syöpi ettee vuan immeenen oo piilottanna siihe mittää liäkettä. Vuan yks aene on semmonen ettee sitä nokka haesta ja seon se mahavaevaan annettava Silicea- keeli. Juutas ku pannoo äet sitä kermaviiliin ni männöö iha huomoomata alas. Suapi huijjattuva. Tiälä ee piäse ennee heenänsyöntiin ku on lunta. Kyllä oes oekeen hyvä uatos kylyvee kukkapurkkiin ommoo heenee talavevvaralle jos sattuu sen syötätysvimma iskemmään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo toki sellaiset kannattaa ottaa, mistä oikea hyöty on, mutta me on useimmiten tultu lääkkeistä vain entistä sairaammaksi, että silloin on vähän epäluuloja.
   Meilläkin on lunta, jos ei ole jo yön aikana sulanut taas pois! Meillä tosin on salainen paikka, josta jokunen kuiva korsi aina löytyy, vaikka olisikin lumi maassa. ;)

   Poista
 5. Aina on ikävää, jos mahassa möyrii, ja hyvä jos heinä helpottaa. Mutta tulipa mieleen laumamme edesmennyt pitkäkarvainen, joka vanhoilla päivillään halusi aina täyskuisina öinä ulos laiduntamaan. Tähän tapaan ei koskaan löytynyt syytä, mutta se jatkui vuosikausia (tai niin ainakin jälkikäteen muistellaan).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpa ollut erikoinen tapa tällä pitkiksellä! Kaikillahan meillä on omat pikku omituisuutemme. :)

   Poista
 6. Parempia vointeja, kuamat! Ja joo, koht ei oo heinää, mitä syyä, täytyy oottaa kevättä, paitsi meil ei oo kyl viälkään lunta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lumi on ihana elementti, jos ei tartu liiaksi turkkiin ja tassuihin, mutta se huono puoli lumessa on, että se peittää heinät alleen! Joku sisällä kasvava heinätukko olisi siksi mainio viherkasvi. :)

   Poista