torstai 6. tammikuuta 2022

Alkuvuoden aktiviteetteja


Roni: Kylläpä on tullut lunta! Eilen illalla meidän tiellä oli niin paljon lunta, ettei mäyräkoiralla meinannut enää yltää pää pinnalle. Emäntä oli kaukaa viisaana ottanut pulkan mukaan. Viime vuonna jo pihalla harjoiteltiin pulkassa istumista ja nyt sillä taidolla oli käyttöä. Vähän matkaa lumessa jaksoi loikkia, mutta sitten oli annettava periksi ja tehtävä osa iltalenkistä pulkassa istuen. Ihan hyvin voi haistella ja kuulostella illan pimeydessä pulkankin kyydissä. Mestari tuli puolessa matkassa vastaan autolla, joten sen jälkeen oli helpompi kulkea renkaanjälkiä pitkin.Lucy: Luutalkoita jatkettiin tänään pyhäpäivän ratoksi. Näistä riittää riemua moneksi kerraksi, kun saadaan puolisen tuntia kerrallaan syödä, ettei mene maha sekaisin.


Lucy: Tässä video minusta pyörittelemässä aktivointilelupyramidia. Vuosien harjoitus on tuottanut tulosta ja olen nykyisin melko näppärä pyörittelemään ruokanappulat ulos pyramidista. Minä saan välillä ruokani tästä lelusta, että Ronilla olisi enemmän aikaa syödä omansa ilman, että olen vieressä kyttäämässä.


Lucy: Tällä videolla esittelen keilaustaitojani. Kun Roni joutui pitämään lenkkeilytaukoa, Emäntä keksi kokeilla meillä tämmöistä koirakeilausta. Mistä lie idean bongannut... Hän ajatteli, että uuden taidon opetteleminen olisi hauskaa vaihtelua sisällä paikallaan kököttämiselle. Video on minusta, koska kävi niin, että minä hoksasin nopeammin tämän Ronille tarkoitetun aktivointipuuhan.


Lucy: Tällä videolla olen lenkillä ypöyksin... Siis Emännän kanssa.


Lucy: Tänään vihdoin Ronikin pääsi oikealle lenkille. Vähän tässä loppumatkasta kuvatulla videolla näyttäisi olevan ontumista, mutta se voi johtua myös tassuihin pakkaantuneesta lumesta. Vähän väliä piti pysähtyä puhdistamaan tassuja lumesta. Tai minä en lopulta antanut koskea jalkoihini, koska Emäntä tukisti minua nyhtäessään lumipaakkuja, joten kuljin ennemmin paakut jaloissani.

6 kommenttia:

 1. Haluvvaa pulukkakyytiin kansa! :) Het äet pulukkakaappaan. Näätästää mukavalle kyyvville.
  Ja tuo keelaas näätästää kansa jännälle. Pitäsköhän kokkeella :)
  Ompa mukava ku on Roni nyt selviytynnä kaveriks lenkille. Ee näätästä hilipeelle itekseen mänö. Ja eekaet se ookkaa semmosta ku on tottunna kaverin kansa mänemmään. Lumj´puakut käpälissä on sittä vihovviimisijä :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pulkka on pelastus, kun lunta on paljon. :)
   Mukavampi on nyt taas kahdelleen lenkkeillä. Vaikka ihan kiva, että tuli tuota keilaamistakin opeteltua! :)

   Poista
 2. Hyviä ja mukavia uutisia, että Ronikin pääsi taas lenkille mukaan ja jalka on parempi. Te matkustatte pulkassa kyllä oikein mallikkaasti. Mitenhän meillä kävisi, pitänee ehkä kokeilla.

  Hipun ja Mytön emäntä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Roni on onneksi taas parantunut. Pitää varmaan Roninkin alkaa ottaa vastaan säännöllisiä hierontoja Emännän toimesta, ettei kroppa kipuile.
   Ihan kylmiltään mekään ei pulkkaan istahdettu, vaan viime talvena jo pihalla harjoiteltiin paikallaan olevassa pulkassa istumista ja pientä pulkan liikettä. Jotenkin sen nyt sitten tajusi umpihangen keskellä, että tässä pulkassa on vain paras olla... :)

   Poista
 3. Minä oon tuolle bologneselle miettinyt pulkkaa tai kantoreppua, kun on mälsää jättää se kotiin, jos lähtee umpihankilenkille metsään isojen koirien kanssa, mutta on mälsää ottaa se mukaankaan, kun liikkuminen suuressa lumimäärässä on sille niin raskasta, vaikka tulisi joukon viimeisenäkin. Ei olla sitten metsäilty tänä talvena juuri ollenkaan enää ihan alkulumisateiden jälkeen, jolloin vielä jäi sellainen polku, että pienikin pystyi kulkemaan.

  Hienosti keilaa Lucy! Meillähän aikanaan Sebastian-kani tuli mukaan keilaamaan, kun sitä taitoa silloiselle koiralle opetin, ja kani halusi osansa herkuista. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti pikku koira oppisi istumaan pulkassa hankiretkillä!

   Hauskaa, että kanikin on oppinut keilaamaan! :D

   Poista