Sivut

lauantai 29. lokakuuta 2016

Turvallisuusupseeri-Ronin lokikirja: 29102016

00.30 1. tarkastuskierros: Kaikki kunnossa. Siirryn tarkkailemaan nukkumaan keittiöön.

02.43 2. tarkastuskierros: Edelleen kaikki kunnossa. Kuorsausta makuuhuoneesta. Todennäköisesti Mestari ja sivuäänenä kenties Lucy-neiti. Siirrän tarkastusasemani olohuoneen sohvalle.

05.36 Lucy-neiti hyppää sängystä. Fyysinen pakottava tarve päästä ulos. Tarkennettuna: vatsavaiva. Toimenpiteet: Paremman Mestarin tuijottaminen pimeydessä. 
Tuijotus toimii ja Parempi Mestari herää. Lähden mukaan ulos turvaamaan selustaa.
Näemme naapuritalon pihalla lehdenjakajan. Uhkaluokitus 12,3. Toimenpide: muutama karkoittava haukahdus.

09.02 Siirryn Mestareiden vuoteeseen tarkkailemaan elintoimintoja. Myös Paremman Mestarin uni on tänä aamuna yllättävän syvää.

10.38 Suoritamme lähialueiden tarkastuksen. Mukana myös ylemmän kenraalikunnan jäsen Lucy-neiti. Tervehdimme kukkakaupan tätiä, jonka jälkeen Lucy-neiti tekee havainnon arveluttavasta liikehdinnästä. Lucy-neiti tekee turvaluokan 2C hälytyksen ohikulkevasta saksanpaimenkoirasta. Lisään kohtaamiseen muutaman oman suojahaukahdukseni. En vieläkään tiedä, miksi Lucy-neiti vihaa juuri tuota sakemannia niin paljon. Jotain outoa siinä täytyy olla. Ei Lucy-neiti turhaan nostaisi hälytystensä turvaluokituksia.

12.25-13.40 Parempi Mestari poissa kotoa. Palatessa fyysinen suoritustaso on hieman alentunut, aistin lievää verensokerin laskua ja mahdollista kuivumista todennäköisesti jonkin fyysisen rasituksen jäljiltä. Henkiset ominaisuudet ovat normaalit.

14.50 Ääniä rappukäytävässä. Uhkaluokitus 43,6. Toimenpiteet: voimakasta puolustavaa haukkumista lähietäisyydellä asunnon ovesta. (Uhkaluokituksista lue liite 1a.)

16.45 Mestarit ovat poissa. Samalla rappukäytävästä kuuluu taas ääntä, uhkaluokitus 14,1. Toimenpiteet: pari haukahdusta. Vastauksena rappukäytävästä kuuluu: "Nyt Roni hiljaa! Minä olen vain siivoamassa häkkivarastoa!" Äänirekisteristä löytyy vastine Paremman Mestarin äänelle. Ei siis välitöntä vaaraa. Ihmettelenpä vain, miksei minua ole otettu mukaan häkkivaraston tarkastukseen...

17.15 Pidempi tarkastuskierros keskusta-alueella. Kaupalle asti tavanomaisia koirakansalaisten merkkausjälkiä. Satamassa lisäksi sorsien ulostejäämiä sekä jokin kiinnostava, tuore jälki, joka jää kuitenkin selvittämättä.

17.33 Rusakkohavainto. Yritämme Lucy-neidin kanssa tavoittaa rusakkoa, mutta turhaan. Turvallisuustriomme kolmas jäsen ei saa jalkojaan tarpeeksi nopeasti liikkeelle. Kuinka ihmeessä ihmislaji on säilynyt täällä maapallolla jo tuhansia vuosia vain kahdella jalalla? Merkkamme tienylityskohdan ja toteamme rusakon menneen viereiseen puutarhaan. Emme voi tehdä tällä kertaa enempää puutarhoja terrorisoivalle rusakkoliikkeelle.

17.58 Tumma, huppupäinen vaappuva henkilö. Todetaan tuijotustestillä vaarattomaksi ja päästetään ohi haukkumatta.

20.00 Saunavuoro. Meinasin missata, kun olin unosilla Mestareiden sängyssä. Viime hetkellä ehdin livahtaa oven raosta Paremman Mestarin perään. Joskushan se täytyy minunkin nukkua.
Ensi yönä on 735. perättäinen yövuoroni tässä laumassa. 26.10. tuli näet kuluneeksi kaksi vuotta siitä, kun saavuin pohjoisesta Mestareiden turvaksi, ja tätä pyyteetöntä työtäni olen tehnyt aivan ensimmäisestä yöstä lähtien.


Liite 1a: Uhkaluokitukset. Kaikille uhkaaville aistein havaittaville tapahtumille annetaan uhkaluokitus tilanteen uhkaavuuden mukaan. Asteikko on 0-120, jossa maksimiarvo 120 on oletettu suurimman mahdollisen uhan arvo. Luonnossa maksimiarvo voi kuitenkin elää ja olla jopa suurempi. Uhkaluokitukset tehdään pääasiassa äänen, liikeen ja hajun, joskus myös maun ja tuntoaistin mukaan ja paremman täsmällisyyden saavuttamiseksi toimenpiteiden osalta, annetaan arvoja kymmenesosan tarkkuudella.

10 kommenttia:

 1. Mikäpä on porukan elellessä, kun on huippuluokan turvallisuusupseeri talossa! Väkisin tässä piti korjata asentoaan ja vetää tassua lippaan kunnioituksesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lepo vaan! Eiköhän kollega siellä ole myös jo ylempään kenraalikuntaan edennyt turvallisuusalan asiantuntija ja rautainen ammattilainen! :)

   Poista
 2. Tiälä toenen lippaan vetäjä! Kyllä jiäpi meekäläesen Salanen Akentti hävijölle kirkkaasti. Kyllä sielä on molemmilla Mestarilla hyvät olot ku on nuin hyvä vartijjoenti. Vapise Verisure virma :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Elähän mitään... ainahan akentteja tarvitaan! Jos jotain outoa kuitenkin pääsee tapahtumaan, niin täytyyhän jonkun nekin pulmatilanteet ratkaista!
   Verisuressa on tietysti se pieni etu meihin mäyräkoiriin nähden, että sen voi jättää yksin kotiin valvomaan vaikka viikon loman ajaksi. Mäyräkoiravartiointi täytyy ottaa mukaan tai sijoittaa toisaalle siksi ajaksi.. ;)

   Poista
 3. No ei tarvitse mitään ulkopuolisia hälytysjärjestelmiä eikä vartiointipalveluja kun on omasta takaa ! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tarvita joo. Osin myös siksi, että meidän kallein omaisuus on enemmän tuollaista henkistä laatua... :D
   Ihan varmoja ei olla, mitä sitten tehtäisiin, jos joku kamala, uhkaava rosmo vaikka sisälle tunkeutuisi kaikesta hurjasta haukkumisesta huolimatta. Ehkä yritettäisiin tukehduttaa se suukkoihin?

   Poista
 4. Roni, sussa olis ainesta upseeriks ja turvamiäheks. Joo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainakin minulla on se soveltuva ominaisuus, että voin herätä koska vain ja olen aina heti täynnä tarmoa toteuttamaan tehtäviä. :)

   Poista
 5. On se hyvä, että sinä Roni pidät huolen perheestä silloin kun muut nukkuvat. Tuollaisia turvatarkastuksia minäkin hoidan tässä taloudessa. Päivisin kun kaikki muut ovat poissa, meikäpoika hoitaa hipiäänsä pitkillä päiväunilla. Tänään tuli sentti lunta, joten mitään mullistavaa talven tuloa ei vielä tapahtunut. t. Eka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Päivisin ehtii hyvin nukkua! Täälläkin on vähän enää/taas luminöyhtää maassa, joten vielä ei olla lumeen hukkumassa täälläkään. :)

   Poista