Sivut

maanantai 26. heinäkuuta 2021

Mejä-mestari 2021

Roni osallistui viikonloppuna paikallisen mäykkykerhomme kerhonmestaruusmejä-kokeeseen. Harmillisten sattumusten kautta aivan kaikki kerhon parhaat voittajaluokan koirat eivät päässeet osallistumaan, joten kilpailu mestaruudesta käytiin lopulta kahden mustan pojan kesken. Samalla kisattiin myös avoimenluokan parhaan koiran kiertopalkinnosta.

Roni oli hallitseva mestari viime vuodelta ja haastajana oli viime vuonna avoimenluokan voittanut Kasperi. Kasperille koe oli ensimmäinen voittajaluokassa ja Ronille yhdestoista. Kokemuksen tuoma etu oli siis Ronin puolella. 

Roni lähti alkumakaukselta jälkeä pitkin ja jäljellä tai sen välittömässä läheisyydessä hän kulki koko matkan. Pieni mejä-veturi puksutti yli varvikoiden ja risukoiden kuljettaen perässään ohjaajan, tuomarin ja jäljen oppaan letkaa. Katkokulman Roni ratkaisi rengastamalla (varmuuden vuoksi molemmin puolin, että saattoi olla varma suunnasta) ja tavalliset kulmat pienillä taustatarkistuksilla. Makauksilla Emäntä kuuli tuomarin huokaisevan pienesti. Lopussa hän sanoikin, että oli harmillista, ettei Roni malta merkata makauksia, kun jälkityöskentely olisi muuten lähes täysien 50 pisteen arvoista. Harmillista todella. (Tuomaria nauratti Ronin yhden makauksen "merkkaaminen", kun Roni käveli aivan makauksen vierestä ja vilkaisi sitä ohimennen: "Tuossa se on, mutta en todellakaan aio siihen pysähtyä kupeksimaan.") Lopussa kaadolla paras palkka oli saada kupillinen vettä Emännän taskussa matkanneesta vesipullosta.

Tällä kertaa kokemus ratkaisi kilvan. Kasperin jäätyä nollille tuli Ronista kerhonmestari tuloksella VOI1 40/50p.


11 kommenttia:

 1. Onnea mestaruudesta, Roni! Hienot palkinnot hienolle koiruudelle. Osaat poseerata tyylikkäästi kaikissa kuvissa. Ilo katsella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kameralle poseeraaminen on ihan kivaa, kun siitä saa herkkuja. :D

   Poista
 2. Onnea Roni ja Ronin 'mamma'! Hienoa työtä! Ja minustakin se on vaan älykästä ettei turhaan kuhni makauksilla, jos tietää missä ne on. Jos tuomari ei tiedä, niin ottakoon selvää. Hienoa työtä teette!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :)
   Norjassa on mejässä sellainen sääntö, että ohjaajan pitää osoittaa makaus tuomarille kädellään (niitä on jäljellä vain yksi). Meille se tyyli sopisi paremmin, kun jäljestys on niin tarkkaa, ettei yksikään makuu kokonaan jää piiloon, vaan ohjaaja näkee ne aina matkan varrella. ;)

   Poista
  2. No niinpä, jotenkin maikäläinen tässä asiassa ihan maallikkokin ajattelisi, että lajissa pitäisi riittää se, että ohjaaja pystyy makauksen koiraansa tulkitsemalla osoittamaan.
   Mutta mestari kuin mestari, joka tapauksessa :)

   Poista
 3. Lämpimät onnittelut upeasta saavutuksesta!

  Hippu, Myttö ja emäntä

  VastaaPoista
 4. Hurraa-huuvvot ja kumarrukset mestarille! Kerrassaan kommee mestarj kuvassa :)

  VastaaPoista
 5. Onneksi olkoon - olette kyllä mestareita!

  VastaaPoista