perjantai 14. tammikuuta 2022

Operaatio Jäniksenkäpälä

 -Kiitos kaikille tähän pikapalaveriin näin nopealla aikataululla saapuneille. Mennään suoraan asiaan. Agentti Mustaturkki on luvannut esitellä meille lyhyesti pääkohdat.

-Kiitos Pinkki Pomppa! Löysimme siis viime viikon lauantaina 8.1.2022 klo 12.29 salaisesta lokaatiosta koodinimeltään "Rinnepelto" kappaleiksi räjähtäneen jäniksen jäänteet. Sain jäänteistä visuaalisen havainnon lisäksi haju- ja makumuistot. 

Agentti Pinkki Pomppa jäänteiden löytöpaikalla "Risukkorinteessä"

Sunnuntaina 9.1.2022 klo 11.28 teimme Pinkki Pompan kanssa havainnon jäniksen alaraajoista ja kappaleesta selkärankaa. Vaikutti siltä, että jänis oli alkanu hajota osiksi ja palaset kulkeutuivat vähitellen etäämmäksi tapahtumapaikasta. Otin mukaani objektin tutkiakseni sitä tarkemmin Päämajalla. Erimielisyys E:n kanssa johti siihen, että objekti katosi lumihankeen.

-Tiistaina 11.1.2022 E otti partiointiretkelle ainoastaan Mustaturkin mukaan, koska E:n sanoin "ulkona oli liian kylmä" minulle.

Agentti Mustaturkki vastustaa rohkeasti E:n vaatimusta ohittaa jäniksenkäpälän löytöpaikka ilman lisätutkimuksia.

-Kyllä. Tiistaina olin yksin partiokeikalla, mutta E esti pääsyni jäniksenkäpälän löytöpaikalle. Paluumatkalla kuitenkin löysin hajututkimuksia tehdessäni aiemmin hankeen hukkaantuneen kohteen. Tällä kertaa sain kuljetettua objektin Päämajalle asti. Johtajamme E houkutteli minut sisälle ja jätin objektin Päämajan etuportaille. Epäilykseni sisäpiirin sabotaasista heräsivät siinä vaiheessa, kun pääsin takaisin pihalle ja jäniksenkäpälä oli kadonnut. E vaikutti esittävän tietämätöntä.

-Keskiviikkona kuitenkin uusimme tutkimuksen kohteessa "Risukkorinne" ja minä löysin uuden jäniksenkäpälän ja Pinkki Pomppa selkärangan. E häiritsi Pinkki Pompan näytteen haltuunottoa siinä määrin, että selkäranka katosi löytöpaikkansa läheisyydessä. Minun onnistui kuljettaa jäniksenkäpälä Päämajalle. Ehdin tutkia sitä jonkin aikaa, kun jälleen E halusi minut sisälle ja sama kuvio toistui. Jäniksenkäpälä jäi ulos ja katosi seuraavaan ulkoiluun mennessä. Vaikutti siltä, että E systemaattisesti häiritsi ja sabotoi Operaatio Jäniksenkäpälää!

Agentti Mustaturkki kenttätyössä

-Tämähän ei kuitenkaan päättynyt tähän, vai kuinka agentti Mustaturkki? 

-Torstaina sain kuljeskella rauhassa Päämajan lähettyvillä ja löysin äkkiä jäniksenkäpälän aivan Päämajan nurkilta! Tällä kertaa jätin reagoimatta E:n käskyihin, kuten "Jätä", "Irti", "Tänne" ja "Nyt Roni perkele!" Syöksyttyäni pimeyteen jäniksenkäpälän kanssa sain vihdoinkin mutustella tai siis tutkia näytettä rauhassa. Etkös sinäkin agentti Pinkki Pomppa tehnyt joitakin tutkimuksia objektille?


Osa tutkimuksista suoritettiin hämärän tai jopa pimeän aikaan.

-Kyllä. Jäniksenkäpälä oli jakautunut kahdeksi osaksi, joten minäkin pääsin vähän maistelemaan tai siis analysoimaan näytettä.

-Tänä aamuna kävi ilmi, että myös toinen jäniksenkäpälä oli päätynyt samalle suunnalle Päämajan läheisyyteen. Iskimme innokkaasti molemmat kiinni tutkimuskohteeseen, joka jälleen katkesi käytännöllisesti kahdeksi kappaleeksi. E kuulosti mutisevan jotain siitä, mitä koirien raakaruokintasuositukset mahtavat sanoa mädäntyneen jäniksen luiden syömisestä.

-Loppujen lopuksi Operaatio Jäniksenkäpälä oli siis menestys, ja näytteet saatiin analysoitua lähes viimeistä murua myöten. Joitakin loppupäätelmiä vielä odotellaan suolenmutkasta saapuvaksi huomisaamuun mennessä, mutta alustavat tulokset ovat olleet lupaavia. Näyttäisi siis siltä, että tarvittaessa agentti pystyy ravitsemaan itsensä räjähtäneellä jäniksellä.

Paljaat jäniksen varpaat

-Valitettavasti vaikuttaisi kuitenkin vahvasti siltä, että operaatio on paljastanut E:n olevan epäluotettava ja todennäköisesti vieraan vallan agentti. Ehdotamme agentti Pinkki Pompan kanssa, että äänestämme E:n luottamuksesta, ja jos ja kun hän ei enää nauti kenttäväen luottamusta, käynnistäisimme seuraavaksi operaation Viisaat Mäyräkoirat, jonka tarkoituksena on kaapata valta Päämajassa ja valloittaa maailma. 

11 kommenttia:

 1. Onnittelut loistavasta agenttityöstä haastavissa olosuhteissa. Ulkopuolisina kannattajajäseninä annamme Palvelijattaren kanssa äänemme teille ja toteamme, että E on useaan otteeseen pettänyt luottamuksenne ja toiminut epäreilulla tavalla. Valta teille, kamut!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos luottamuksestasi! Ylenet suoraan neuvonantajakaartimme kenraalikuntaan! :)

   Poista
 2. Onpa teillä jännittävää menoa siellä! Olen dekkareiden ystävä, ja pääsin hyvin tunnelmaan selontekoanne lukiessani. Vähän kuin olisi Remestä lukenut kun oli vieraan vallan sabotoijakin mukana, hienoa, että saitte hänet aika ajoin karistettua :)!
  Ja sokerina pohjalla - enpä ole jänöjussin varpusia ennen nähnyt :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :)
   Koirien kanssa ei ikinä tiedä, mitä lopulta kohtaa. :D Jäniksen varpaista tuli vähän broilerin luut mieleen, joten varmuuden vuoksi loput kerättiin talteen. Vaikuttaisi kuitenkin, ettei luiden syömisestä ollut mainittavaa haittaa. Kai metsissä olisi enemmän menehtyneitä kettuja, jos jäniksen syöminen raakana olisi jotenkin erityisen vaarallista... ;)

   Poista
  2. Totta! Noita kuolleita kettuja ei tosiaan kauheasti näy ja ei ikinä ensimmäistäkään sellaista, jolla törröttäisi jänönkäpälä suusta :D. Että kaipa siitä jänönkin syömisestä hengissä selviää :)

   Poista
 3. Hui, teillä on ollut siellä jännittävää meininkiä. Kiitos tarkasta ja hyvin kuvaillusta selostuksesta. Ette te kyllä huonoja agentteja ole ollenkaan!

  Hipun ja Mytön emäntä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Parhaamme mukaan yritämme kertoa totuuden ja vain totuuden. ;)

   Poista
 4. No nyt olj semmonen juttu että voettaa kaekki telekkarin saksalaeset tekkarj´sarjat joeta äet syynee joka pyhäilta! Parempi ku se Kettu ja Syyttäjä yhteesä :D
  Kertakaekkisen taetavat akentit on sielä ratkassunna rikoksen!
  Vuan nyt en luottas tuohon Eehen...ettee vuan oes toellaan joku sapotoejja ja valeakentti soluttaatunna sinne teejjän laamaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Huh... Onpa kunnia tulla verratuksi tuollaisiin klassikkosarjoihin! :D
   E on jäänyt vähän epäselväksi tarkoitusperiltään. Eilen hän tarjosi sitten näet makkaraa ja sai sillä aika paljon pisteitä takaisin puolelleen. ;)

   Poista
 5. Aivan mahtavaa salapoliisi toimitaa, kuamat! Ou jee. Mut hei, totta totisesti paatte ton E:n (oletettu naishenkilö?) ruatuun. Valta mäykyille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä E on naisoletettu. :D
   Joko sovinnoneleenä tai sitten hämätäkseen lisää hän tarjoili eilen avokätisesti makkaraa agenteille ja se sai hänen pisteensä toisaalta taas nousemaan... Varuillaan on silti aina oltava! ;)

   Poista