keskiviikko 8. heinäkuuta 2015

Mäykkyjen eroavaisuuksia osa 1

Kun otimme toisen mäyräkoiran, ymmärsin toki, että otamme toisen mäyräkoiran. Kun toinen sitten saapui, huomasin kuitenkin jollain tavalla odottaneeni, että otamme toisen Lucyn. Jo heti alussa tuli kuitenkin selväksi, että Roni on samasta rodusta huolimatta aivan erilainen mäyräkoira kuin Lucy. Toinen on punainen, toinen on musta. Toinen on narttu, toinen uros. Muita eroavaisuuksia on tarkoitus esitellä tässä juttusarjassa.

Laatikkoon piilotetut herkut

Hauska leikki jo pentuajoista on ollut tyhjiin pahvilaatikoihin piilotetut herkut.

Lucyn tavoitteena on tässä leikissä maksimaalinen tehokkuus vähimmällä mahdollisella vaivalla. Tarpeeksi tehokkaalla kuono-tassu-yhteistyöllä laatikkoa ei ole välttämätöntä edes repiä, vaan sen voi vain aukaista ja napsia herkut pohjalta. Lucy myös mielellään ratkaisisi Ronin laatikkodilemmat omiensa lisäksi, mutta kiinnostus laatikoihin riittää vain siksi aikaa, kun irtonaisia herkkupaloja on mahdollista löytää. Tehtävän jälkeen on parasta vetäytyä torkuille, koska koskaan ei tiedä, mitä elämä tuo tullessaan ja on paras kohdata uudet haasteet aina hyvin levänneenä.


Ronille sen sijaan herkkujen löytyminen on vain yksi osa leikkiä. Kun herkut on syöty (ja varsinkin jos Lucy on ehtinyt käydä tyhjentämässä laatikon Ronin nenän edestä), on hauska keskittyä vain repimään laatikkoa mahdollisimman pieniksi suupaloiksi.


Ja kun oma on silppuna, voi vielä sipeltää Lucyn laatikon. Ja sen jälkeen ehkä vielä vähän pahvilaatikkoa, joka on eteisessä aina tarjolla... Sitä hauskempaa, mitä pidemmäksi aikaa tekemistä riittää. Levätä ehtii myöhemminkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti