Sivut

keskiviikko 30. syyskuuta 2015

Lucyn nälkäpäivät

- Päivää. Onko eläinsuojeluviranomaisella?

- Päivää. Kyllä vain. Kuinka voin auttaa?

- Haluaisin tehdä ilmoituksen nälkiinnytetystä mäyräkoirasta.

- Ahaa. Minkäslaisesta tapauksesta on kyse?

- Minulle ei ole enää muutamaan viikkoon annettu kunnolla ruokaa. Herkkupalat ovat jääneet käytännössä kokonaan välistä. Puruluut, porsaankorvat, kaikki...

- Selvä. Ja minkäs asteisesta nälkiintymisestä on kyse? Minkälaisia tuntemuksia on ollut?

- Noh. Olen ehkä tuntenut itseni vähän energisemmäksi ja reippaammaksi kuin ennen. Portaiden kulkeminen on kevyempää ja ehkä metsässäkin tulee juostua vähän enemmän, kun se on helpompaa. Mustan alamaisen kanssa on myös tullut varmaan leikittyä jonkin verran useammin. Ylipäätään olen hieman iloisempi ja aktiivisempi, mutta pelkään, että jos kaikki rasva sulaa kyljistäni, niin sittenhän kuka tahansa voi tuntea kylkiluuni turkin läpi.

- Vai niin. Kuulkaapa meille tulee aina aika ajoin näitä yhteydenottoja huolestuneilta mäyräkoirilta, jotka ovat huolissaan omasta tai toi... no yleensä omasta ruokinnastaan ja varsinkin näin syksyisin grillimakkarantäyteisen kesän jälkeen nämä "nälkiintymistapaukset" lisääntyvät. Kyseessä on 99 %:ssa tapauksista normaali laihdutuskuuri, jolla pyritään turvaamaan mäyräkoiran jalkojen kantavuus. Kehottaisin sinua nyt ottamaan vain rauhallisesti ja nauttimaan kevyemmästä olostasi. Ja jouluhan on aivan nurkan takana, jolloin taas piparia ja kinkun rasvaa riittää varmasti mäyräkoirillekin ripuliksi asti.

- Jaaha. No kiitoksia. Ehkä minä jotain pientä onnistun sentään vielä kerjäämään aamu- ja iltaruuan lisäksi. Kuulemiin.

- Olkaa hyvää ja älkää soittako tänne enää turhan takia...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti