keskiviikko 1. maaliskuuta 2017

Lukutaidonlähettiläs Lucy


Kennelliitto järjesti viime viikonloppuna ensimmäisen lukukoirakoulutuksen ja Parempi Mestari otti siihen osaa. Hieman hassua, että hän kävi kurssin ja minusta tuli Kennelliiton Lukukoira, mutta toki minä jo osaan kuunnella, joten minun ei tarvinnut olla paikalla ollenkaan. Toivottavasti Parempi Mestari oppi koulutuspäivän aikana olemaan 15 minuuttia kerrallaan hiljaa. Yhteensä 20 koiraa sai viikonlopun aikana lukukoirahuivit, mukana mm. blogikamut Sylvi sekä Aatu ja Jiri. Onnea kavereille!

Koska Parempi Mestari rakastaa hupsuja tilastotietoja, niin hän laski, että jos yksi lukukoira tekee töitä kerran viikossa kaksi tuntia ja voi sinä aikana maksimissaan tavata 8 lasta (käytännössä ehkä mahdotonta, mutta niin on tämän laskutoimituksen tuloskin...), niin kun vuonna 2016 on ollut esiopetuksessa 62 400 lasta, niin tarvittaisiin 1950 lukukoiraa, että jokainen lapsi pääsisi lukemaan lukukoiralle kerran kuukaudessa. Että lisää vain lukukoiria Suomeen! Lukutaitoa tärkeämpää taitoa ei olekaan.

Lukukoira ja sen kaveri...koira

Miksi minun täytyy poseerata näiden kirjapinojen kanssa, kun tämä lukujuttu ei liity minuun millään tavalla...
 Muuten tämä viikko on sujunut leppoisasti. On lenkkeilty ja rally-tokoiltu omia aikojamme. Parempi Mestari on näin lomalla parempaa seuraa. Hän saattaa vain jäädä huvikseen rapsuttelemaan meitä tai peuhata kanssamme lattialla kesken kotitöiden.

Lucy ja rakkaista rakkain lelu Kirahvi.

No ei se tämä poseeraaminen aina onnistu meiltäkään!

8 kommenttia:

 1. Onnea tuoreelle lukutaidonlähettiläälle! Saas nähdä rapsahtaako Saulin linnaan kutsu itsenäisyyspäivänä. Avecina Ronikin sitten pääsee tepastelemaan punaiselle matolle. Hyvähän se oli, että Parempi Mestari kävi sen kurssin, ettei sinun Lucy-neiti tarvitse ryhtyä opettajaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin minun täytyy antaa jakamaton huomioni lukijalle, kun Parempi Mestari istuu hiljaa hihna kädessä, että kyllä minun hommani on vähän vaativampi, mutta onhan me tätä tehty jo aiemminkin, että eiköhän se onnistu vastakin. :)
   Linnanjuhliin joutaisi silti varmaan paremmin joku vieläkin kokeneempi ammattilainen... ;)

   Poista
 2. Onnee uuvvelle lukutaejjon lähettilläälle! Seon arvokasta työtä se. Kyllä pitäsj jokkaesen lapsen piästä lukukoeralle lukemmaan. Lukeminen on paras harrastus mualimassa. Sannoo äet. Tuo lukutookkiin lukutookka :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huolestuttavan moni on nykyisin sitä mieltä, että lukeminen on tylsää tai jopa turhaa! Jos vaikka lukukoira saisi näitä asenteita vähän myönteisemmiksi jo lapsesta lähtien, niin tulevaisuus näyttäisi valoisammalta. Kun totuus on, ettei täällä lukutaidottomana oikein hyvin pärjää...

   Poista
 3. No mutta kovasti Onnea lähettiläälle ! :) Tärkeän asian puolesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kunpa vain kaikki maailman lapset saisivat oppia lukemaan! Koiralla tai ilman... ;)

   Poista
 4. 1950 lukukoiraa! Siinäpä onkin tavoitetta :) Mutta lukukoirien määrä alkaa varmaan nyt lisääntyä, kun Kennelliittokin otti asian omakseen. Hieno homma!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä tuo on vähän optimistinen ajatus noin suuresta määrästä lukukoiria, mutta toisaalta Kennelliiton sivuston mukaan kaverikoiria on jo n. 1400, että varmasti lukukoiriakin tulee nyt jatkuvasti lisää. :)

   Poista