maanantai 8. kesäkuuta 2020

Kuvakimara mökkeilystä

Koska Emännällä alkoi kesäloma ja koska mejä-kokeisiin valmistautuminen vei hänellä niin paljon aikaa jälkien suunnistamisineen ja verettämisineen, niin olimme vajaan viikon mökkeilemässä Ninnin ja Moonan ja heidän ihmistensä kanssa. Pääasiassa siis Emäntä hyppäsi metsässä ja me mökkeilimme.

Kerrostalokoiralle on eksoottista ottaa nokoset pitkästä aikaa nurtsilla.


Ninni ja etenkin Moona olivat riemuissaan, kun lauma oli taas kasassa. Vaikka he ovatkin oma lapinkoiralaumansa ja me oma mäykkylaumamme, niin aika sujuvasti me sulaudumme aika ajoin yhdeksi sekalaumaksikin.

Ninni houkuttelee Moonaa hyökkäämään ja Moonaa ei tarvitse kauaa houkutella.

Moona täytti toukokuussa 2 vuotta ja Ninni 5 vuotta. Tytöillä on synttärit melko lähekkäin.

He ovat kuin siskokset, vaikkeivät sukua toisilleen olekaan.

Minä, Queen Lucy, olen lauman armoitettu johtaja, johon kukaan ei kajoa.

Katselen yleensä tyynenä alamaisteni temmellystä.

Temmellys saattaa tosin toisinaan pyyhkäistä ylitseni kuin musta karvainen pyörremyrsky.

Tällöin lapintytöt, Ninni varsinkin etunenässä, muistavat aina pyytää minulta anteeksi ja hyvitellä minua nuolemalla suupieliäni. (Tosin Ninni liioittelee joskus ja ottaa koko kuononi suuhunsa... onko se nyt sitten alistumista vai alistamista, mene ja tiedä...)

Sitten riehuminen voi taas jatkua, kun Suuri Johtaja on saatu lepyteltyä.
Välillä Roni lähtee mukaan mustien hippaleikkiin, mutta nykyisin enää harvemmin. Alkaakohan Roni käydä vanhaksi, kun hän ei enää jaksa tulla tyttöjen listimäksi niin usein?

Juoksujen aikaan Moona on Ronin mielestä parasta maailmassa, mutta muuna aikana vuodesta on yleisempää, että Moona astuu Ronia... Välillä Moona aivan turhautuu, että miten tämän pienen makkaran saisi taas riehumaan ja kiinnostumaan hänestä!

Ninnikin haluaisi leikkiä Ronilla... tai siis Ronin kanssa.

Loppuu se virta onneksi joskus näistäkin siskoksista. He saattavat usein tehdä asioita samalla tavalla.

Maalaiselämä on ihmeellistä. Mökillä saattaa aamulla vesikupista löytyä vaikka pieni sammakko!

Mejä-kokeista Emännällä oli tuomisinaan hirven sorkka! Sillä kokeiltiin meille kokeisiin pääsemättömille koirille sorkan laahausjälkeä. Emäntä laittoi sorkalle pisaran verta ja veti sitä sitten metsässä. Jotenkin siihen tapaanhan Ruotsissa tehdään kai verijäljet kokeissa.

Moona pääsi kokeilemaan tällaista uudenlaista jälkeä ensimmäisenä. Hän lähti vakuuttavasti matkaan ja eteni hyvin jäljellä tai sen läheisyydessä. Jälki oli lyhyt ja tuore, vain noin 200 metriä pitkä, mutta siinä oli pari kulmaa, jotka Moona selvitti itsenäisesti. Oli aika kuuma keli ja yhdessä vaiheessa Moona meinasi vähän antaa periksi, mutta kun hänen emäntänsä käski hänen vain jatkaa vielä työskentelyä, niin hän jatkoi hyvin sorkalle asti.

Sorkan löytyminen olikin Moonalle aika jännä juttu, kun vaikka hän on kalunnut montakin sorkkaa omalla pihallaan, ei niitä koskaan ennen ole ollut hänen jälkensä päässä. Hänen jälkiharjoituksissaan on jäljen päässä ollut aina herkkupurkki. Kun Emäntä veti vähän sorkkaa edellä, että Moona olisi saanut leikkiä sorkalla, niin se suorastaan vähän hirvitti Moonaa.

Ninnillekin sorkalla tehty jälki oli ensimmäinen, mutta se tuntui motivoivan Ninniä jopa enemmän kuin pelkkä verellä tehty jälki. Ninni meni aivan jälkeä pitkin nenä maata myöten.

Ninni oli myös sorkan löytymisestä huomattavasti innostuneempi kuin Moona, mutta liikkuva sorkka oli Ninnistäkin hieman arvaamaton.

Sitten oli sentään minunkin vuoroni. Sydänlääkitys tai ei niin kyllä jälkikoira on aina jälkikoira.

Jäljellä ei ollut mittaa tuskin sataa metriä, mutta kylläpä tuntui mahtavalta päästä oikeisiin töihin!

Minua ei sorkka jännittänyt. Kävin siihen ahnaasti kiinni ja yritin roikkua siinä hampain ja tassuin, kun Emäntä veti sitä tiellä. Ehdin minä pienen palan luun reunasta murtaa irtikin.

Sitten meillä oli myös sellainen hauska ohjelmanumero kuin Ronin uittaminen. Me kaikki nartut osallistumme siihen mielellämme ja täysin palkein. Moona on erikoistunut ajamaan takaa rannalla kuivattelevaa, sinne tänne juoksentelevaa Ronia.

Ninni toimii lähettäjänä rannalla ja haukkuu ja ärisee Ronille, että hän menisi nopeammin uimaan. Ninni auttaa myös anastamalla patukan rantaan uivalta Ronilta.

Minun erityisalaani on vahtia rannalla tai laiturilla Emännän veteen heittämiä noutopatukoita ja yrittää estää Ronia pääsemästä noutamaan niitä. 

Tällaisen eläkeläiskoiran erityisetuihin kuuluu, että ei tarvitse uida noutoesineelle, vaan sinne kyyditään kanootilla.Varovasti nyt, ettei törmätä laituriin!

Roni joutui suorittamaan noudon tavallisesti uimalla.Kotiin palattuamme Emäntä kävi hakemassa parvekekukat täksi kesäksi. Tänä vuonna parvekkeellamme taistelevat hengestään huovinkukka, orvokki, surfinia ja daalia. Kommentteihin voitte jättää arvauksenne siitä, mikä kukista menehtyy ensimmäisenä ja mikä sinnittelee pisimpään! Lupaamme pitää teidät ajantasalla kesäkukkien elämänkaaresta. Eihän sitä tiedä, jos innostutaan vaikka joku palkintokin pätkäisemään parhaalle veikkaajalle syksyn tullen...


16 kommenttia:

 1. Mökkeily on ihan parasta ja teillä oli vielä oivallinen lomaporukkakin. Kyllä kelpasi lomailla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mökkeily on kyllä mahtavaa! Saa omassa rauhassaan käpsehtiä pihamaalla ja loikoa auringossa tai varjossa oman mielen mukaan. :)

   Poista
 2. Onpas teillä ollut mukava viikko siellä mökkeilemässä! Te näytätte olevan jo hyvinkin rauhallisia ja oman arvonne tuntevia mäykkyjä, kun lapinkoirat saavat remuta vain keskenään. Hyville tavoille heidät on opetettu, kun käyvät anteeksi pyytämässä jos sattuvat liikaa riehumaan.
  Noista kukista sanoisin, että koska kaikki ovat tuollaisia sitkeitä lajikkeita (Huovinkukasta en tiedä), niin uskon jokaisen olevan hengissä syksyllä. Vedenpuutteessa lotkahtavat, mutta nousevat kastelun jälkeen taas ilostuttamaan teitä! Hyvää kesää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meistä on kovaa vauhtia tulossa lauman vanha kaarti, joka keskittyy vain olennaiseen eli oleskeluun. :D Lucy on jo pentuina opettanut Ninnin ja Moonan kunnioittamaan itseään ja hyvin se kunnioitus on säilynyt aikuisenakin.

   Kiitos kesäkukkaveikkauksestasi! Katsotaan, kuinka käy! Kukkakauppias varmaankin tarkoituksella valitsi meille kestäviä lajikkeita, kun Emäntä esitteli parvekkeemme olosuhteet hänelle. :)

   Poista
 3. Mökkeily on kyllä ihan parhautta. Saa mennä ja olla mielensä mukaan. Ja touhuta kavereiden kanssa. Teillä näytti kuvista päätellen olleen oikein kiva mökkireissu, sopivasti aktiviteettia ja köllöttelyä.

  Hipun ja Mytön emäntä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ulkona oleminen ja vapaus on mökillä mukavinta. :)

   Poista
 4. Kivoja kuvia! Meilläkin on jäljen päässä ollut aina - niinä harvoina kertoina - namirasia. Ihan eka treenissä ikinä oli sorkka, mutta se ei vaikuttanut Wiimasta oikein palkinnolta tuntuvan, joten vaihtui lennosta ruokaan. Jälki vedettiin tuolloinkin ihan verestetyllä sienellä.

  Minua nauratti tuo Ronin kohtalo "hän ei enää jaksa tulla tyttöjen listimäksi niin usein?", että se taitaa aina olla se yhteisten leikkien lopputulos :D?

  Kukkasista en tiedä mitään, mutta luin ensin ekan kukan muovikukaksi, joten veikkaan sitä :) , ne minulla ainakin parhaiten kestää, muut ei niinkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saivat tytöt sorkan lisäksi sentään lihapulliakin. :)

   Roni jää aika usein pienimpänä alimmaiseksi ja jostain syystä kaikki tytöt mieluiten upottavat leukansa juuri Ronin kylkeen. Lucyki niinä harvoina kertoina, kun innostuu leikkimään. :D

   Kiitos kesäkukkaveikkauksesta! Kirjataan yksi ääni "muovikukalle"! :D

   Poista
 5. Meillä tuo daalia menisi ensimmäisenä, muistaakseni se on aikmoinen vesijuoppo, ja ihmisellä(ni) tunnetusti lyhyt muisti ;)
  Mahtavan aktiivinen mökkiloma! Kuningatar Lucy on juuri mäykyn arvolle sopivasti alamaisten lepyteltävänä ja yksityiskuljetuksella kanootissa. Noin minäkin sitten haluan itseäni kohdeltavan, kun olen vanha herra – tai vielä vanhempi kuin nyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Palveluahan on tarjolla, kun sitä osaa vain vaatia! ;)

   Kiitos kesäkukkaveikkauksesta! Viimekesäinen daalia oli yksi heikoimmista lenkeistä ja se kuivettui aika nopeasti, että saatatte olla oikeassa. Tänä kesänä daalia ei ollut edes hankintalistalla, mutta sitten tuo väri ja kukkien monikerroksisuus sai ihmisen taas houkuteltua hankkimaan sellaisen heräteostoksena. Viimevuotinen joutui tosin elämään muiden kukkien kanssa samassa astiassa, että nyt on kokeilussa, kuinka daalia pärjäisi yksiössä. :)

   Poista
 6. Mahtavat kaverukset sielä! :) Tuo on kyllä oekee määräkoeriin paratiisi tuo teejjän lomapaekka! Ihanku oesin sanonna sammoo männäkesänähhii... :) vuan niin seon.
  Kukista en ossoo sannoo mittää. Meellä ee ykskää kukka elä niin kaavvan että oppisin sen tunnistamman oekeen nimeltä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tätä paikkaa kelpaa vuodesta toiseen kehuakin! Omistajat ovat laittaneet paikan hienoon kuntoon ja koirilla on pihalla kaikenlaista kivaa puuhaa. :)

   Poista
 7. Siinä on lauma tosi onnellisia koiria. On lajitovereita ja aktiviteetteja, mukavaa vapautta ja sopivasti työtäkin. Kyllä siellä kelpaa koiruuksien mellastaa!
  Meidän valistumaton arvauksemme on, että daalia nuivahtaa ensimmäisenä ja pisimpään sinnittelee huovinkukka. Noista ei ole omakohtaista kokemusta kuin daaliasta ja orvokista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun on vapautta, puuhaa ja seuraa, niin siinä on aikalailla kaikki, mitä koira voi toivoa. :)
   Kiitos kesäkukkaveikkauksestanne! Teillä on niin paljon kokemusta kaikenlaisista parvekekukista, että veikkauksenne kuulostaa oikein luotettavalta! :)

   Poista
 8. Voi että, ku tultiin mekin hyvälle tuulelle ja unohettiin muuttopuuhat, ku katteltiin teijän ilosii ja menokkaita kuvii. Aivan huisin hauskaa teillä näyttää olevan. Jee! Kesä! Sammakko! Parhautta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä mökkielämä aina kotiolot voittaa! :) Tsemppiä teille muuttopuuhiin! Montako muuttolaatikkoa tarvitsette teidän leluille vai joudutteko karsimaan käytetyimpiä pois matkasta? :)

   Poista