Sivut

tiistai 30. kesäkuuta 2020

Sydänasiaa

Lucy: Kesäkuun alussa uutisoin minulle määrätystä sydänlääkityksestä: Sydän suruja. Alku ei ollut lupaava, vaan vatsan suojaksi määrätystä Omeprazol-lääkkeestä huolimatta oksensin 9 päivää, kunnes Emäntä päätti eläinlääkärin luvalla keskeyttää lääkityksen, jotta vatsa saisi rauhan. Minulle ei enää oikein ruokakaan maistunut ja olo alkoi olla heikko muutenkin jatkuvasta oksentamisesta ja sitä myötä jo pienestä kuivumisesta.

Yritettiin myös ottaa lääkettä aivan pieneksi jauhettuna ja Omeprazol-kapselitkin Emäntä avasi ja ravisteli sisältä lääkeaineet märkäruuan sekaan, koska eläinlääkäri kertoi joskus syynä olevan mekaanisen ärsytyksen eli kun vatsa tuntee siellä olevan jotain kovaa ylimääräistä (esim. luun palanen), niin se tulee normaalisti oksennuksen mukana ulos, jottei suoli tukkeudu. Tästäkään ei ollut apua. Heti kun lääkkeiden antaminen lopetettiin, oksenteluni loppui ja olokin koheni. Viikon verran paranneltiin masua ennen uutta yritystä. Eläinlääkäri oli sanonut, että jonkinlainen rinnakkaisvalmistekin olisi olemassa, mutta jos mikään lääke ei sopisi minulle, niin sitten olisi oltava ilman lääkitystä siihen asti kuin elämä on elämisen arvoista.

Koska olin saanut koko ajan kahta lääkettä yhtä aikaa, halusi Emäntä varmistaa, ettei huonovointisuus johdu sittenkin vatsansuoja-aineesta, jonka haittavaikutuksissa myös mainittiin oksentelu ja pahoinvointi. Uusi yritys aloitettiin siis kolmena ensimmäisenä päivänä pelkällä vatsansuoja-aineella. Ei oksentelua. Neljäntenä päivänä Emäntä lisäsi sydänlääkkeen mukaan ja oksentelu alkoi jo samana iltana. Näytti melko varmalta, että sydänlääke ei sopisi minulle ja kaikkeen yltiöoptimistisesti suhtautuva Emäntä suunnitteli jo mielessään minulle hautapaikkaa. Hän päätti kuitenkin tehdä vielä yhden testin, koska mitään hävittävää ei enää ollut. Hän jätti vatsansuoja-aineen pois ja antoi seuraavana päivänä minulle pelkän sydänlääkkeen. Hän odotti koko päivän, että alkaisin oksentaa kahta kauheammin. En oksentanut. En edes iltalääkkeen jälkeen yöllä sänkyyn, kuten jo useamman kerran olin tehnyt aiemmin. Seuraavana päivänä otin sydänlääkkeen taas ilman vatsa-ainetta, enkä oksentanut.

Olen nyt syönyt sydänlääkettä viikon verran, enkä ole oksentanut enää kertaakaan. Jostain syystä pahoinvointi johtui siis sydänlääkkeen ja vatsansuoja-aineen yhteisvaikutuksesta. Viime viikolla oli juuri superhelteitä koko viikon, joten ei pystytty tekemään mitään, mutta tänään viileämpänä sadepäivänä käytiin taas viitisen kilsaa kävelemässä ja oikein hyvin jaksoin kävellä ja välillä vähän juostakin. Entiseen malliin, etten sanoisi. Toki sitä hautapaikkaakin vielä jonakin päivänä tarvitaan, mutta ei se enää ole onneksi päällimmäisenä mielessä, eikä aivan lähiajan tavoitteena.

Helteillä ulkoiltiin näin. Kyllä tuossa omalla pihalla varjossa istuessakin kaikenlaista haukuttavaa kulki ohi!

Sunnuntai-iltana osallistuin mäykkykerhomme vesiriistatreeneihin. Ei sentään pakotettu ottamaan lintua suuhun. Minä noudin uimalla tutumpaa ja vähemmän ällöttävää patukkaa.

Emäntä asetti pöytätuulettimen sopivalle korkeudelle, jotta se puhalsi hellepäivinä sopivasti tähän sängylle.

Tänään tarkeni taas lenkkeillä, kun oli viileämpi sadepäivä. Ei ollut ruuhkaa.

Treenailtiin vähän noutoa. Piti näyttää Ronille mallia, kun sillä on joku ongelma näiden esineiden ja lintujen tuomisessa suoraan Emännän käteen. Ei se tämän vaikeampaa ole. 

Sitä nopeammin saa palkkaa, mitä nopeammin toimittaa noutoesineen perille!Vielä nousee jalka lenkillä:


Ja loppukevennykseksi Ronin linkousvaihe lenkin jälkeen:

13 kommenttia:

 1. Olipa kiva kuulla, että emäntäsi on keksinyt sopivan ratkaisun lääkkeen ottamiseen, ja sinä voit nyt paremmin. Toivottavasti maha kestää hyvin eikä sille suojalääkkeelle tule edes tarvetta.
  Hauskoja videoita, vapaana tassuttelua ja linkousta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi tuo lääke nyt sitten sopiikin. Oli ilmeisesti lääkärin sanoin ainoa lääke, jonka on todettu hidastavan sairauden etenemistä. Perästä tuleva "lopputuote" on näyttänyt pysyvän ihan kiinteänä ja normaalin värisenä ym, joten toiveikkaita ollaan. :)

   Poista
 2. Onpa hienoa, että oksentelu loppui, kun jätettiin vatsansuoja pois. Onneksi Emäntä on järkevä ihminen, joka ei helpolla luovuta, ja lopulta hoksaa mikä mättää! Me ollaan tosi iloisia, että sinä Lucy voit taas hyvin. Meillä pidetään peukkuja, ettei mitään kurjia oireita enää tule.
  Hauskat videot!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi Emännällä on ollut aikaa näin lomalla valvoa ja pohtia asiaa, että saatiin ongelma ratkaistua! :D Meistäkin on mukavaa, että lääkitys nyt ehkä sittenkin toimii. Monta kivaa asiaa loppuu sen myötä, mutta jospa henkikulta säilyisi vielä vähän pidempää. :)

   Poista
 3. Hyvä homma että on löötynnä konsti millee maha kestää tuon liäkkeen :) Kurjoo kaet seon ku jootuu liäkettä syömään vuan hyvä että siitä apu on ja voepi sen turvin tassutella etteempäen.
  Onneks nuo helteet on aenahhii toestaseks ohi ni on mukavampoo elellä eekä nii ota syvämmen piälle se puahe ja kuumuus. Ilosta männöö näätästää nuissa kuvissa olovan. Ronin linkoos on takkuulla tehokasta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siinä toivossa täällä elellään, että lääke auttaisi. Ihmiselle se tietää tietenkin taas uutta muistettavaa asiaa joka päivä ja Lucylle kahta ylimääräistä herkkupalaa. Toiselle tämä on siis ainakin ihan mukava bonus. :)
   Onneksi tosiaan helteistä päästiin! Ilman sydänvaivaakin helteet ovat kurjia ja Emännällä tulee helposti pää kipeäksi, jolloin kaikki toiminta lakkaa kuumuuden aikana.

   Poista
 4. Voi vitsi kun olikin kiva lukea tätä kirjoitusta! Mahtavaa, että saitte lääkityksen alulle ja Lucy-neiti voi paremmin. Kyllä vaan kannatti testata eri vaihtoehtoja, kun kuten kirjoitat, hävittävää ei juuri ollut, mutta voitettavaa senkin edestä. Ei tainnut lääkärilläkään olla kokemusta juuri kombinaation vierastamisesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun seuraavan kerran käydään kontrollikäynnillä, niin täytyy ehkä muistaa mainita eläinlääkärille, kuinka näiden lääkkeiden kanssa meni, niin ehkä hänkin osaa sitten jatkossa neuvoa muita, jos samanlaisia pahoinvointiongelmia tulee muillekin. :)

   Poista
  2. Joo, voisi olla hyvä ajatus :) !

   Poista
 5. Kyä toi teijän äipä on viksu! Hyvä ku lääke ny osuu ja uppoo, Lucy. Ilosta toi teijän elo ja meno näyttää olevan. Muiskut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo oli hyvä, että lääke saatiin kestämään sisällä, että nyt on taas toivoa siitä, että elämä jatkuu. :) Muiskuja teillekin! :)

   Poista
 6. Kiva kuulla näin mukavia uutisia! Toivottavasti mitään ikäviä oireita ei enää tule ja lääkitys toimii.

  Hipun ja Mytön emäntä

  VastaaPoista