lauantai 30. tammikuuta 2021

Lenkkejä ja leikkejäRoni: Tämän viikon teema on ollut lumi. Sitä on tullut joka päivä ja pihan kolaaminen on ollut Emännän jokailtainen iltapuhde. Välillä me ollaan oltu pihalla mukana, mutta... No välillä meidät on sitten laitettu sisälle, kun meillä on vähän erimielisyyttä Emännän kanssa siitä, missä mäyräkoirat voivat viettää aikaansa ulkona ollessaan. Meistä ainoa mielenkiintoinen paikka on autokatos ja Emännästä siellä voi olla vaarallista ja siellä ei tarvitsisi olla. Siinä eivät oikein intressit kohtaa.


Roni: Viikolla ei juuri omaa tietä pidemmäs ehditty. Yhtenä iltana käytiin otsalampun valossa naapurin postilaatikolla kääntymässä. Se on meidän enkat pimeässä lenkkeilyä. Sinnekin Lucy-neitiä sai vähän patistella ja nyhtää hihnasta. Paluumatka tulee keveästi. On toisaalta kyllä alamäkikin...

Hei tästä on mennyt hirvi!

Lauantaiaamuna päästiin vihdoin kunnon lenkille Emännän kanssa.

Jätettiin varmuuden vuoksi Lucy-neitikin kotiin, ettei hänen takiaan tarvitse kääntyä takaisin kesken kaiken. Jopa aurinko paistoi hieman pitkästä aikaa! Upea keli ulkoilla.

Laitetaan väliin vähän hihnakuviakin, ettei tule sellainen väärinkäsitys, että täällä ihan valloillaan juoksenneltaisiin ympäri kyliä. Tuossa omalla tiellä irrotellaan vähän hihnatta, kun meidän talo on ainoa talo sen tien varressa, joten liikennettä ei juuri ole. Pääasiassa kuljetaan ihan tavallisen koiran tavoin narussa, mutta silloin kuvaaminen on hankalampaa, niin usein tulee kuvia joko alkumatkasta tai loppumatkasta omalta tieltä...

Häh? Näenkö oikein? Hiihtääkö tuo ihminen meitä vastaan tietä pitkin?

Roni: Kylätiekään ei ole kovin vilkkaasti liikennöity. Oltiin 1,5 h kävelyllä ja ainoat vastaantulijat olivat eräs pariskunta, jotka olivat lähteneet tielle hiihtolenkille. Illalla kävimme kirkonkylällä ja kun tulimme parin tunnin jälkeen takaisin, olivat ainoat auton jäljet tiellä meidän automme jäljet. Täällä on sellainen mukava oma rauha!

Erään muutoksen Emäntä on huomannut meidän käytöksessämme täällä maalla asumisen myötä: me olemme alkaneet taas leikkiä enemmän yhdessä. Siihen voi olla sellainen selvä syy, että aiemmin meillä ei ollut paikkaa, jossa leikkiä. Sisällä ei oikein sopinut leikkimään ja meitä on aina enemmän rohkaistu sisällä rauhalliseen oleskeluun. Kerrostalon pihalla ei juurikaan oltu irrallaan ja hihnassa riehumistakin on aina yritetty hillitä. Koirapuistossa oli niin kiire tutkia, ketä kaikkia siellä on käynyt, eikä se ollut meidän oma turvallinen reviirimme, joten ei siellä oikein osannut käydä hippasille. Nyt kun on tämä mainio oma piha, jossa voi tallustella kiireettä irrallaan, on enemmän tilaisuuksia käydä pikku painiskeluihin. Huomion arvoista on myös se, että yleensä leikkialoite tulee Lucy-neidiltä. Hän alkaa tökkiä ja näykkiä minua ja olenhan minä yleensä aina valmis pieneen leikkituokioon.

Roni: Kuten jo mainitsin, niin mekin pääsimme tänä iltana mukaan kauppareissulle. Emännän mukaan meidän oli aika päästä käymään kirkonkylällä kävelyllä, ettemme aivan metsittyisi.

Hetkinen... Tämän tienhän minä tunnen melkein kuin omat tassuni!

Lucy: Ihanaa! Maailmassa on vielä katuvaloja!

Kylä näyttää olevan entisensä...


Tästä käännytään vanhaan kotiin!

Roni: Se oli pettymys, ettemme palanneetkaan enää vanhaan kotiin. Ilahduimme valtavasti, kun olimme tutussa paikassa ja jalat veivät tuttua iltalenkkitietä kevyesti, mutta sitten kaikissa kotiin vievissä risteyksissä Emäntä nyhti meitä vain eteenpäin ja lopulta palattiin autolle, hän pakkasi meidät kyytiin ja ajettiinkin pimeän läpi uuteen kotiin.

Mutta kyllä me täällä taas pihalla ilahduimme, että olemme saapuneet kotiin!

10 kommenttia:

 1. Hauska katsella kahta onnellista mäyräkoiraa viilettämässä lumisella tiellä! On teillä siellä tuhannen taalan paikka asustella kaikessa rauhassa luonnon keskellä. Ja emäntäkin saa ihan ilmaista lihastreeniä lumikolan kahvassa ;) Kuvitelkaa miten kiva on seurata kevään tuloa noissa maisemissa!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On täällä oikein mukavat puitteet elellä mäyräkoiran elämää. :) Kieltämättä kevättäkin odottaa uudella tavalla, kun on uusissa maisemissa!

   Poista
 2. Lumitöitä on nyt riittänyt. Täällä etelässäkin on melko paljon lunta ja ainakin parkkipaikkaa on itse hoidettava, kun huoltoyhtiö ei ehdi auraamaan aamuisin. Muuten jää auto parkkiin. En voi kuin huokailla ja kateellisena lukea teidän elämästä nyt siellä maaseudulla. Yritän lohduttautua sillä, että keväällä päästään taas mökille.

  Mukavia ja iloisia talvipäiviä teille!

  Hipun ja Mytön emäntä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huoltoyhtiö on kyllä yksi asia, jota eniten kaipaa kerrostaloasumisessa. :D Nyt kun on oltava itse itsensä kiinteistöhuoltaja... Onneksi teilläkin on se mökki odottamassa taas keväällä! :)

   Poista
 3. Eipä ihme, että leikit maistuu, kun ei tarvitse vain ankeita pyöräteitä tallustaa ja pelätä vauhdilla ohi kiitäviä. Vapaus on ihanaa, ja teillä on nyt siihen mahdollisuus koko porukalla, siitä tulee myötähyvä mieli.

  Tuo alamäki kotiin päin tuntuu olevan monella rotukamulla, maastosta riippumatta :) Minulla on riittänyt eniten virtaa yleensä kodista pois päin, mutta kiva sinne on palatakin, silloin haluan ottaa kunnon loppuspurtin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Leikki on ihan hyvä mittari koiran mielenlaadusta ja terveydestä. Kun kaikki on hyvin, voi laittaa leikiksi vaikka aikuinen koira onkin. :)

   Meillä on aina askel vienyt joutuisammin kotiin päin. Tiedetään, että on monia koiria, joita joutuu kiskomaan takaisin kotiin, mutta meillä on toisin päin. Kun on saanut nyhdettyä meidät riittävän kauas, niin kotimatka taittuu yleensä helposti. :D

   Poista
 4. Lumj´töetä on piisanna kyllä. Immeeset suapi kävelyttee lumikolloo tosissaan :) Vuan kylläpä teellä on sielä hyvästi aaratut tiet! Meellä ee ihan nuin hyväks niitä puhisteta. Vuan ompaan tuota kuitennii piässynnä liikkeelle enimmäkseen.
  Kyllä kottiimpäen männään kuulkee vaahilla, poekkeenpäen sieltä tuas meleko nihkeesti :D
  Naatiskelkee tääsillä kuomat talavesta ja vappaavvesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh... Tuosta porhalsi noin puoli tuntia ennen kuvan ottoa aura, niin siksi tie on vielä noin puhtoinen. :D Ei täälläkään yleensä ihan noin nuoltua tietä pitkin pääse lenkkeilemään. :)

   Poista
 5. Kyllä, teijän uus koti on kyl ku nakutettu puuhakkaille mäyriksille, kuomat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo täällä on kyllä monenlaista tutkittavaa. Ja mukava tuparilahja oli toki se supi aitan alla, vaikka Emäntä siitä ei oikein pitänytkään... :D

   Poista