Sivut

lauantai 29. elokuuta 2015

Avoin kirje

Arvoisa Koirakuiskaaja!

Kiitos mielenkiintoisesta ohjelmastasi ja työstäsi, jota teet meidän koirien hyväksi! Katselemme ohjelmaasi usein Paremman Mestarimme kanssa, ja koska näyttää, että sinulla on suuri vaikutus hänen koiranhoitomenetelmiinsä, toivoisimme, että voisit auttaa meitä eräässä asiassa.

Mielestämme olet oikeassa siinä, että koira tarvitsee päivittäin liikuntaa, mutta erään seikan voisit tuoda vahvemmin esiin ohjelmassasi, jolloin lukuisten mäyräkoirien elämänlaatu kohoaisi vielä paremmaksi siitä elämänlaadusta, jonka useat mäyräkoirat ovat jo varmasti kovalla työllään saaneet aikaiseksi. Vallalla on näet ilmeisesti sellainen väärä tieto, että mäyräkoira lähtisi mielellään lenkille säässä kuin säässä. Sinun kaltaisesi koira-asiantuntija varmasti ymmärtää, että eihän mäyräkoiraa voi viedä ulos sateella! Tällaista harhakuvitelmaa ruokkii esim. tärkein kattojärjestömme ja edunvalvojamme Suomen Mäyräkoiraliitto, joka sanoo nettisivuillaan: "Satoi tai paistoi. Mäyräkoira on aina valmis liikkumaan." (Suomen Mäyräkoiraliitto)

Eilen viimeeksi tapahtui seuraavaa: Olimme viettäneet mukavaa, joskin hieman pitkää, päivää kahdestaan Mestareiden sängyssä loikoillen, kun Parempi Mestari viimein tuli kotiin röistä (tai jostain sellaisesta...) Hän vei meidät heti ulos. Ulkona satoi. Kävimme pikaisesti tarpeillamme ja palasimme sisään. Köllöttelimme yhdessä Paremman Mestarin kanssa sängyssä ja kaikilla oli lämmintä ja mukavaa. Me koiraset aloimme painia silkkaa mielihyväämme, jolloin Parempi Mestari teki päätelmän: olette olleet koko päivän sisällä, teillä on tylsää, teidät on vietävä lenkille. Ja ulkona satoi! Hän retuutti meitä väkisin monta kilometriä pitkin sateisia katuja, eikä antanut periksi, vaikka yrittimme joka välissä kääntyä takaisin kotiin ja harata vastaan hihnoissamme. Pelkäämme, että syksyn tullen tämä sateessa ulkoilu tulee yhä vain lisääntymään!

Emme  myöskään ymmärrä sanonnan "koiranilma" merkitystä ja alkuperää. Kuinka kukaan voi kuvitella, että sateinen sää olisi jotenkin koiran mieleen? Meistä Suomen kielen perussanakirjaan täytyisi liittää mukaan käsite "mäyräkoiranilma" merkityksessä "puolipilvinen tai pilvipouta, +15-+20 astetta, mahdollisesti kevyt eteläinen tuuli, joka hulmuttaa turkin parahultaiseksi".

Ymmärrämme, että liikunta on hyvästä, ja että rodunomainen toiminta on hyvästä, mutta sateessa ulkoilu ei ole mäyräkoiralle rodunomaista toimintaa. Jollei kyse ole jäljestämisestä. Tai metsästyksestä. Mutta tarpeettoman mäyräkoirien märässä ulkoiluttamisen on loputtava!

Toivoisimme siis, että voisit viedä asiaamme eteenpäin ja kertoa ihmisille ohjelmassasi, että mäyräkoiria ei ole tarpeellista ulkoiluttaa sateessa. Näin ehkä meidänkin Mestarimme ymmärtäisivät tämän asian ja säästyttäisiin paljolta mielipahalta ja märiltä tassuilta.

Ystävällisin terveisin: mäyräkoirat Lucy ja Roni

Ps. Tässä vielä kuvasarja eiliseltä sadelenkiltä. Ehkä näistä voisi vaikka ideoida jonkinlaisia "Ethän ulkoiluta mäykkyä sateessa" -kampanjatarroja tai -julisteita...?Ei kommentteja:

Lähetä kommentti