Sivut

maanantai 11. huhtikuuta 2016

Mäykkyjen keväthuolto

Me jouduttiin pesulle! Ja siis ei millekään "huuhdellaan tassut ja vatsa" -pesulle vaan oikealle "kastellaan ja vaahdotetaan koko koira" -pesulle.

Minusta oli tarpeeksi kamalaa, että ensin harjattiin turkit ja leikattiin kynnet. Mutta että vielä suihkuun! Ja siksi koska minun kainalokuoppani näyttivät likaisilta.

Sinun syytäsikö se olikin? En muistanut, koska olin viimeeksi kokenut vaahtokylvyn ja tärisin vähän kauhusta.

Miksi ihmeessä koirashampoon täytyy tuoksua jollekin? Ei kukaan järkevä koira halua tuoksua kookokselle! (Kuten meidän tapauksessamme on nyt käynyt.) Jos siellä on markkinahenkilöitä kuulolla, niin nyt tulee tuotekehittelyidea. Koirashampoon toivetuoksuja olisivat lehmänlanta, mädäntynyt kala ja erilaiset lumen alta paljastuneet ruhot ynnä muu ryönä, joka on alkanut syksyllä mätänemisensä ja jatkanut sitä kevään tullen. Siltä koira oikeasti haluaisi tuoksua!

Suihkuhuoneesta vapauduttuani aloitin raivokkaan kuivaamisen.


Nyt on aika lähellä, että Paremman Mestarin -titteli siirtyy toiselle Mestarille...


Arvaapa, kenellä saattaa olla "ripuli" ensi yönä ainakin kolmesti...
No tapahtui tänään sentään kivojakin asioita. Aamulla saatiin nauttia auringosta ja vielä vähän yöpakkasen kovettamasta hangesta.


Ja sitten käytiin Doriksen kanssa kävelyllä. Roosa-tädin ja Doriksen ensikohtaaminen ei ehkä ollut ihan lämpimän ystävyyden alku, kun Doris pelkää isompia koiria, eikä Roosa-tätikään aivan naama peruslukemilla sulata sitä, että joku pikku tirppa tulee irvistelemään ja murisemaan kuonon alle, mutta kävellessä erimielisyydet unohtuivat ja lenkki sujui rauhallisesti.


8 kommenttia:

 1. Kuomat, meil ei oo mitään lisättävää tohon samppoojuttuun eli nasakasti määrittelitte koiraa miällyttävätä samppoohajusteet. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jospa nää uutuustuoksut ehtis joulumarkkinoille, niin kerrankin ois miellyttäviä suihkuhetkiä luvassa kodeissa! :)

   Poista
 2. Siinä onkin paljon kuivateltavaa kun on noin paksu ja pitkä turkki :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olihan siinä nuolemista ja ravistelemista. Mutta lopulta hautauduttiin molemmat Mestareiden sänkyyn ja annettiin lakanoiden imeä loppu kosteus. :)

   Poista
 3. Kookosta on kerran jouduttu haistelemaan täälläkin, eikä kyllä ole mitenkään miehekäs tuoksu! Tuo kuivaushepuli näytti aikalailla samalta minkä minä suoritin pesun jälkeen. Hyvä idea hautautua Mestareiden sänkyyn lakanoiden väliin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuntuu kuin turkki kuivuisi nopeammin, kun juoksee ja riehuu oikein kovasti. Uidessa kastuminen on paljon mukavampaa, kun sen saa itse valita!

   Poista
 4. Nuo keväthuollot on ...sanonko mistee! Justiisa jottae haju-hajuva on meelläe samppoossa. Kyllä ee vakkaesen mieskoeran tarvihe ruusunkukille haesta. Tyttöen juttuja. Vae mittee oot Roni mieltä?
  Pesun jäläkeen paras paekka kuivuuseen on huushollin pehmein matto taekka sittä immeesten peti. Oon käättännä minnäe tätä jäläkimmäestä :)Että otan ossoo kuomat tuosta huoltopäevästä....teellä seon vielä hankalampoo ku on tuommonen paksu turkki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuoksukylvyn jälkeen ei pitkään aikaan muuta haistakaan, kun oman ruusuisen turkkinsa! Ja mitä tututkin sanovat! Naapurin Lalli varmasti nauraa, kun haistaa meidän puhtoisen turkin pihalla. Onneksi katupöly tarttuu pian takaisin ja tuttu tunkkaisuus palaa.

   Poista