Sivut

maanantai 16. marraskuuta 2015

Mäykkyjen tehtävät: Kodinturvajoukot

Eräs mäykkyjen ehkä vähiten arvostetuista tehtävistä on kodin vahtiminen ja turvaaminen. Jokainen rappukäytävästä kuuluva askel voi olla hyökkääjä ja jokainen oven kolahdus voi olla luvaton tunkeilija. Tietenkään myös erilaisten onnettomuuksien mahdollisuutta ei voi sulkea pois. Useimmiten kyse on ehkä väärästä hälytyksestä (99,9% tapauksista, tähän mennessä kaikissa tapauksissa), mutta jos joskus haukku osuukin oikeaan, niin sitten kyllä ollaan sovittamassa sankarikoiran viittaa harteille. Kodinturvajoukot eivät siis voi koskaan levätä tai laiminlyödä tehtäväänsä.

Mäyräkoira on ilmoittava vahtikoira (näin todetaan myös SML:n lyhyessä rotuesittelyssä.) Voimankäyttöön ne eivät sentään alennu. Vieraiden haiseviin nilkkoihin ei ole mitään tarvetta kajota. Paitsi ehkä saunan jälkeen lipumalla. Pieniksi koiriksi mäykyillä on kuitenkin vakuuttava ääni, jota ei oven läpi tunnistaisi alle 30-senttisen koiran haukuksi. Tähän asuntoon ei siis huomaamatta sujahdeta. (Eikä muuten naapureihinkaan!) Satunnaisen kaupustelijan kasvoilta voi lukea kauhun ja helpotuksen sen sekunnin aikana, kun hän tajuaa oven aukeavan jonkin pelottavasti haukkuvan edestä ja sen pelonaiheuttajan olevankin vain kaksi suuriegoista nakkia. Naapureiden riemuksi äänimaailmaa luovat lähes päivittäin Lucyn kirkkaana soiva ulvahteleva hälytys ja Ronin käheänrosoinen baritoni.

Mestarit yrittävät jatkuvasti saada mäyräkoirat unohtamaan tämän yhden niiden vaistonvaraisista tehtävistä. Napakoita kieltoja ja maanittelevampia "hiljaa"-käskyjä ropisee karvakorville harva se päivä. Myönnytyksiäkin on tehty. Esim. öisin haukkumisesta mäykyt ovat pitkin hampain suostuneet luopumaan ja näin ollen vain lehdenjakaja enää tietää, milloin on käynyt aamulehden naapureille jakamassa. Tähän osoitteeseen aamulehteä ei tarvitse tilata. Sen saapumisen kuulisi naapurirappukin.

Ollos huoleton, mäykkys valveil' on!
(Tai no jos ei nyt satu juuri nukkumaan sikeästi. Tai olemaan ruokakupilla. Tai jotenkin muuten vähän hajamielisellä tuulella... Että voit kyllä joutua haukkumaan sitä naapurin rouvaa itsekin postiluukusta.)


Hajaantukaa! Täällä ei ole mitään nähtävää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti