perjantai 18. marraskuuta 2016

Mäyräkoiria ulkoilutettiin väkisin

(Huom. Tämä teksti on leikkiä eli fiktiota eli mielikuvituksen tuotetta. Tämä teksti ja siinä mainitut asiat eivät ole totta.)

Tänään iltakuuden jälkeen ohikulkija teki ilmoituksen tiellä väkisin ulkoilutettavista mäyräkoirista. Heijastinliivein ja kakkapussein varustautuneen naisihmisen nähtiin vetävän mäyräkoiria perässään selvästi vastoin koirien omaa tahtoa ja väkisinulkoilutus jatkui, vaikka koirat olivat jo tehneet tarpeensa ensimmäisen 50 metrin matkalle. Toista koiraa ilmeisesti myös kannettiin välillä eteenpäin.
-Tuonne ne menivät ja tuolta ne tulivat. Varmaan olivat ainakin tunnin, kertoo tapahtuneesta mieluiten nimettömänä pysyttelevä silminnäkijä.
-Eihän tällaisella ilmalla pidä ulkoiluttaa mäyräkoiraa! puuskahtaa vihaisesti myös paikalle sattunut rouvashenkilö ja jatkaa, -Pakkanen on lauhtunut plussakeliksi, lumi on sulanut loskaksi ja vedeksi ja ilma on sumuinen ja pimeä. Kyllä pitäisi ihmisen paremmin tuntea koiransa, eikä suin päin lähteä niitä ulos lenkkeilyttämään.
    Puhelimitse tavoitettu eläinsuojeluviranomainen myöntää, että syksyisin ja keväisin on havaittavissa piikki ilmoitetuissa mäyräkoirien väkisinulkoilutuksissa, mutta korostaa, että kyse on aina yksittäistapauksista eikä mistään ilmiöstä voida puhua. Sateisina kesinä väkisinulkoilutus voi olla aivan ympärivuotistakin.
    Mäyräkoirapoliisi toivoo, että kaikki tapaukset ilmoitettaisiin ja kirjattaisiin, jotta ongelman laajuus paljastuisi ja tietoisuus lisääntyisi. -Valitettavan usein väkisinulkoilutusta seuraa vielä suihkutus, mutta näitä ilmoitetaan huomattavasti vähemmän, koska suihkuttaminen tapahtuu kodin seinien sisäpuolella ja ulkopuoliset eivät tätä näe. Järkyttyneet mäyräkoirat eivät aina itse osaa ottaa yhteyttä mäyräkoirapoliisiin, suree poliisimestari Sisu.
    Myös Suomen Mäyräkoiraliiton sivustolta edelleen puuttuvasta dokumentista käy ilmi, ettei mäyräkoiraa saisi koskaan lenkkeilyttää vesisateessa, märällä tai loskaisella tiellä, yli -20 asteen pakkasella tai milloinkaan, milloin mäyräkoira ei itse halua lenkkeillä. Sen sijaan mäyräkoiralla tulisi aina olla saatavilla raakoja lihaisia luita ja lämpöisiä vuoteita.

Mäyräkoiran hampaat eivät ole vain koirankeksien nakertamiseen tarkoitetut koristeet, vaan niillä voi oikeasti myös paloitella vaikkapa hirveä. Kuvan mäyräkoira liittyy tapaukseen.

14 kommenttia:

 1. Aivan! Pitäskö meijän tehä yhteinen vetoomus? Jonnekin, ei tiietä kyl minne ja siihen samaan vetoomukseen vois tehä alotteen, että pitäs lopettaa kellojen kans vekslaaminen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottomasti! Heti kun keksitään, että minne se pitää tehdä, niin vetoomus lähtee liikkeelle! :D

   Poista
 2. Minä tulen heti allekirjoittamaan vetoomuksen. Samaa mieltä joka kohdasta, myös kellojen viisareiden kieputtelusta! Palvelijatar nauraa vedet silmissä ja hokee, että olipas loistava postaus taas. Mitä Se nauraa? Silkkaa asiaa tarinssa joka sana.
  Mutta onpas tosi mahtavat eväät teillä kamut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukaan joukkoon vaan! Muutama samanmielinen vielä, niin voidaan tehdä koirakansalaisaloite. ;)
   Tuo palanen oli muka liian iso kerralla syötäväksi, joten se otettiin kesken kaiken pois...

   Poista
 3. Tiälä yks kaltoenkoheltu ilimottaatuu allekirjottammaan! Mahottoman hyvästi kirjotettu juttu kyllä. Ja kaekille kaltoenkohelluille tuommoset iltaseks ku tuossa alimmassa kuvassa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kunnon luu on vähintä, mitä moisen koettelemuksen jälkeen voi koiralleen lepyttelylahjana antaa!

   Poista
 4. Täällä kaksi mäykkypoikaa valmiina kuin partiolaisen allekirjoittamaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa mukaan riveihin! Nyt laitetaan tämä ulkoilutusasia kerralla kuntoon yhdessä! :)

   Poista
 5. Ehkä joillekin olisi vaan parempi hankkia se juotava mkoira.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me uskalletaan kyllä väittää, että oikeasta omin jaloin juoksevasta mäyräkoirasta riittää seuraa ja iloa pidemmäksi aikaa. ;)

   Poista
 6. Olen uusi saitilla, tämä ilmeisesti joku vitsi... Kannattaa olla varovainen, joku saattanee ihmetellä tosissaan mistä eläinrääkkäyksestä kyse :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me ollaan vaan kaksi mäykkyä, jotka kertoilee täällä elämästään. Emäntä sanoo, että tämä on vitsi, jossa leikitellään uutisen tekstilajilla ja usein huomatulla asialla, että mäykyt eivät tykkää ulkoilla märällä. Meidän näkökulmasta on tietysti ikävää, kun jalat kastuu.
   Mediakriittisyys on kultaakin kalliimpaa näinä aikoina, ystävä rakas. :)

   Poista
 7. Tällaista rääkkäystä esiintyy myös vinttikoiria kohtaan! Ihan hirveääni että pikku mäykkyjä kohdellaan näin kaltoin. Saako kaltoinkohdellut märät holkkipolvet liittyä valitukseen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilman muuta! Täällä ei olla roturasisteja, vaan märkien tassujen ongelma on yhteinen. :)

   Poista