perjantai 16. joulukuuta 2016

Jatkoa riiviöinnille

Nyt menee jo liian pitkälle! Täällä ei ilmeisesti saa enää haukkua postillekaan! Eilen Emäntä olikin kotona postin saapuessa, ja jo kun posteljoonin ensimmäiset lumienkopisteluaskeleet kaikuivat rappukäyttävässä, hän kiilasi eteemme eteisessä.
    Musta alamainen yritti kerran päästä Emännän ohi, mutta kun ei onnistunut, niin se luovuttaja haukotteli turhautuneena ja kävi saman tien pitkäkseen. Minäkin yritin päästä ohi, mutta turhaan. Sen sijaan murisin ja kurisin ja istuin paikallani yli kymmenen minuuttia. Tuijottaa napitin ovea tiiviisti Emännän jalkojen takaa. Kyllä siinä sappi kiehui sisälläni, mutta minkäs teit.
    Lopulta keräsin ylpeyteni rippeet ja hyppäsin sohvalle niin muina koirina kuin mahdollista ja tein sinne pesän itselleni. Emäntä ehkä voitti taistelun, mutta sota Oven Haukkujan Herruudesta ei ole ohi!

No joo... Myöskään pöydällä ei saisi ilmeisesti enää seisoskella. Eikä varsinkaan seisoa keskellä pöytää haukkumassa, kun Emäntä tulee kotiin. Minulle ei koskaan ole sanottu niin rumasti! Olihan siinä tietysti vähän muutakin, mitä oli tullut tehtyä...
    Osittain se on kyllä mielestäni Emännän vika, kun hän ei lähtiessään jättänyt meille kongeja nuoltavaksi! Että kun ei siinä ollut sitten mitään puuhaa, niin tuli kurkattua pöydälle, että mitäs kivaa siellä olisi ja miten lie sitten sattuikin se ulkolämpömittari hampaisiin, vaikka iät ja ajathan se on siinä ikkunalla ollut tähänkin asti. Sitä sitten eteisessä järsiessä kävikin niin, että se pahalainen alkoi pitää niin maan pirullista ulvontaa, että aivan siinä meinasi korvat mennä. Yritettiin lymyillä sitä pahaa ääntä piilossa Lucy-neidin kanssa keittiössä, kun se maailmanlopun härveli huusi eteisessä. Sen metelin läpi sitten ei kuullut kunnolla, koska Emäntä oli asunnon ovella, enkä ehtinyt hypätä ajoissa pöydältä. Eikä sen vekottimen ohi olisi ovelle uskaltanut mennäkään.
    Emäntä meidät lopulta pelasti irrottamalla patterit mittarista, jotta sisään painunut nappi ei pitänyt ääntä enää, mutta ei hän varsinaisesti päätä silittänyt tämän keissin jälkeen...

Oikeisiin rally-tokotreeneihin ei menty tälläkään viikolla, mutta ollaan harjoiteltu itsekseen. Harjoitukset sentään ovat onnistuneet hyvin. Mitä nyt Emäntä kokeili yhden ratatreenin tänään kummankin kanssa ilman hihnaa... Rata meni hienosti, mutta kun se oli tehty ja Emäntä yritti laittaa minut hihnaan odottamaan Mustan alamaisen suorituksen ajaksi, niin minäpä en antautunutkaan kiinni! Rupesin aivan hillittömästi vehtaamaan Emännän ympärillä ja hyppelin kuin villi aropupu. No jäin minä sitten lopulta kiinni, mutta Emännän kuvitelma, että tottelevaisuuslajeja harjoittelemalla koirasta tulisi tottelevainen myös arkielämässä, on nyt viimeistään romuttunut totaalisesti.

Me taidetaan myös tietää jo, mitä me saadaan joululahjaksi. Oltiin mukana hakemassa postipakettia ja viisi sekuntia myöhemmin, me arvattiin, mikä meidän lahja on! Nyt se laatikko odottelee eteisen hyllyn päällä. Me välillä nuuskitaan hyllyn luona, että laatikko yhä on siellä. Todella järkevää hankkia koirille syötäviä joululahjoja! Tai siis toki järkevää ja mieluisaa, mutta turha kuvitella, että se pysyisi yllätyksenä! 

Emäntä sanoo, ettei nyt ole edes tuoreita kuvia "mokomista riiviöistä". En tiedä, ketä hän mahtaa tarkoittaa, mutta kuvamateriaali ei näköjään nyt ole tarjolla.

10 kommenttia:

 1. No. Tekövälle sattuu, tekemättömälle ee mittää :) Voes emäntä olla ilonen nuin omatoemisista määkyistä. Jotka ossoovat ihteesä viihyttee ku henkilökunta on semmosen unneottanna... Vuan eepä ne immeeset, etennii naespuoliset, semmosta liijjemmin ossoo arvostee.Oon huomanna omakohtasesti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivoa sopii, että jauhelihatarjoilu kongeista kotoa lähtiessä ei enää unohdu! Naapureista tuo Emäntä tuntui myös olevan huolissaan ja heti yhdeltä oli tivaamassa, että oliko kuulunut ja mitä oli kuulunut. Naapuri ei ollut huomannut mitään erikoista meteliä meiltä kuuluneen, joten ihan turhaa huolehtimista taas. Ja meille jäi vielä toinen melkein samanlainen toimiva lämpömittari, että mitään vakavaa ei taaskaan tapahtunut!

   Poista
 2. No onpa hyvä, että teillä on toinenkin lämpömittari, siltä varalta jos kongit taas unohtuu täyttämättä ;) Jännityksellä odotan millä keinolla te saatte sen maukkaalta tuoksuvan joululahjapaketin alas hyllyltä. Arvaan, ettei siihen kauan mene, kun paketti on avattuna eteisen lattialla... heh.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh heh... se olisikin jo temppu! Hylly kun on Emännän päätä korkeammalla, mutta eihän sitä tiedä, mitä täällä keksitään, kun on tarpeeksi aikaa ja viisaat mäykyt lyövät ovelat päänsä yhteen! ;)

   Poista
 3. No teillähän nyt todella sattuu ja tapahtuu mutta eipä ole ainakaan tylsää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Emäntä väittää, että tontut kurkkii ikkunoista ja näkee, kuinka tuhmia ollaan... No miksi muuten minä olisin siellä pöydällä seissyt, kuin vahtinut niitä mokomia tonttuja! Yrittäköön vain kurkkia meidän ikkunoista, niin saavat lähdöt! ;)

   Poista
 4. Jopas siellä on oltu toimelijaita, kuomat. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me ei pelätä olla tuhmia joulun alla! Yrittäkööt vain tontut mustamaalata meitä pukille. Me katsotaan pukkia söpöillä, kiiltävillä silmillämme ja varmasti saadaan lahjoja enemmän kuin Mestarit yhteensä. ;)

   Poista
 5. No johan on, jos ei vahtikoira saa suorittaa esteettä virkaansa. Ja jos se vaatii pöydälle nousemista jalkojen jatkeeksi, siihen ei pitkäkinttuisilla ihmisillä saa olla nokan koputtamista.
  Heh, teilläpä kävi hyvä tuuri, kun vainusitte oman joululahjanne. Täällä nimittäin tuotiin kotiin herkkuluu, joka haisee koiran nenään, mutta on menossa muihin suihin, isompaan kitaan joululahjaksi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus tuntuu, että nuo ihmiset olisivat ennemmin lelukoiraa kuin oikeaa vailla. Mikään mitä me tehdään ei ole hyvä. Mutta onneksi näitä päiviä on harvemmin.
   Tuossakin laatikossa on ilmeisesti lahjat myös Ninnille ja Roosa-tädille. Inhottavaa jakaa... Lucy-neiti olisi ainakin valmis pitämään kaikki itsellään. :D

   Poista