Sivut

keskiviikko 9. maaliskuuta 2016

Mäykkyjen eroavaisuuksia osa 7

Lepo

Huilailu, nokoset, tirsat, unet, päikkärit, löhöily, torkut... Rakkaalla harrasteella on monta nimeä. Kuten monessa muussakin asiassa, mäyräkoirat eroavat myös levossa. Sen määrässä, laadussa ja paikoissa, joissa sitä nautitaan.

Kun Lucy oli pentu, päivärytmi meni jotensakin näin: herätys & aamupissa klo 6-7, leikkiä tunti pari ja koira unille siksi aikaa, kun menin töihin. Lucy oli aluksi yksin vain tunnin tai pari, vähitellen useammankin, muttei yleensä viittä kuutta tuntia pidempään. Kotiin tullessa koira tuntui aina heräävän syvästä unesta omasta sängystään. Sitten taas ulkoilua ja leikkimistä pari tuntia, minkä jälkeen Lucy nukkui taas (usein sohvalla vieressä tai sylissä), iltaruoka, ulkoilu ja lopulta yöunille, jolloin Lucy nukkui taas omassa sängyssään koko yön.

Maaliskuu 2013
Nyt aikuisenakin Lucy nukkuu aina, jos mitään erityistä ei tapahdu, kun se on yksin kotona tai sen panosta ei muuten tarvita meneillään oleviin juttuihin. Mahdollisuuksien mukaan Lucy nukkuu lähellä ihmistä (mieluiten sängyssä tai sohvalla, toisaalta vaikka pöydän alla jalan päällä), mutta myös alkeellisemmat makuupaikat ovat hätätapauksessa varteenotettavia vaihtoehtoja (esim. matto). Lucy on myös hyvin luova leposijan suhteen ja vaikkapa kassi täynnä vaatteita on sopivan pehmeä paikka.

Tammikuu 2014
Tammikuu 2016

Elämä oli siis leppoisaa ja levontäyteistä, kunnes Roni-boy saapui elämäämme.
"Eikö tämä pentu koskaan nuku?!" oli epätoivoinen ajatus ikiliikkujasta nimeltä Roni. Ensimmäisenä yönään Roni sai hepulin ja hyökkäsi sänkynsä kimppuun. Seuraavina öinä Roni olisi halunnut herätä keskellä yötä leikkimään. Muutaman tunnin ulkoilu ja leikittäminen ei saanut Ronia vetäytymään rauhoittaville unille, kuten Lucyn pentuna. Roni olisi halunnut leikkiä vielä vähän. Riehua vielä vähän. Olla ulkona... vielä vähän!

Lokakuu 2014
Marraskuu 2014
Tammikuu 2015

Nykyisin Roni osaa kyllä rentoutua, kun mitään ei tapahdu ja ollaan kaikki kotona, mutta harvoin se makaa aivan paikallaan pitkiä aikoja. Roni saattaa maata hetken sohvalla, vaihtaa olohuoneen matolle, mennä sitten keittiönovensuuhun lattialle ja kömpiä sen jälkeen makuuhuoneeseen yksin sänkyyn nukkumaan. Samoin yöllä Roni nukkuu ensin hetken vieressä, menee sitten lattialle, kipittää keittiöön omaan sänkyynsä, tulee aamuyöstä makuuhuoneen matolle ja aamulla, jos palvelu ei pelaa riittävän nopeasti, Roni hyppää sänkyyn ja käy makaamaan niskani päälle.


Yksin olleessaan Roni keksii aina jotain puuhaa, eikä nuku koko aikaa rauhassa kuten Lucy. Tuntuu, että Roni myös useammin nukkuu "koiranunta" ja pomppaa pystyyn pienimmästäkin syystä. Se on alati valppaampana kuin Lucy, joka ei vaikkapa kerran iltatorkuilleen nukahdettua haluaisi enää lähteä käymään iltapissalla.

Meinaatko jo käydä nukkumaan? Entä jos vähän vielä leikittäisi?
Lucy tuntuu toisinaan ennemmin kolmetoista kuin kolmevuotiaalta. Ronia sen sijaan on vaikea kuvitella rauhalliseksi, viisaaksi vanhukseksi...

4 kommenttia:

 1. Oottepa tosiaan erilaisia nukkujia, Roni ja Lucy. Roni taitaa olla ikiliikkuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siltä joskus tuntuu. Ronin kasvattajakin kyllä lupasi, että hänen kasvattinsa ovat aina olleet aktiivisia ja paikkansa on pitänyt. :)

   Poista
 2. hienoja köllöttelykuvia, on se vaan se paras harrastus syömisen jälkeen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se! Ainakin jos Lucy-neidiltä ja Emännältä kysytään. :) Roni saattaisi keksiä tähän äkkiseltään puolen tusinaa muuta hauskaa aktiviteettia, jotka ehkä tulisivat ennen nukkumista.

   Poista