Sivut

keskiviikko 14. syyskuuta 2016

Lapsia ja koiria

Tiistaiaamu valkeni aurinkoisena. Heräsin tavalliseen tapaani Emännän jälkeen, kun hän haki minut hellästi vuoteesta aamuruualle. Aamulenkin suunta oli toinen kuin yleensä. Kuljimme rantaa kohti, mikä on yleensä iloinen asia, vaikka siellä joskus voikin joutua uimasilleen. Kiskoimme siis hihnoissa riemuissamme.
    Ennen rantaa suunta kuitenkin muuttui ja tahti rauhoittui. Hyvin epätavallisen lenkkimutkan jälkeen emme päätyneetkään lopuksi kotiin vaan alueelle, jossa oli paljon lapsia pihalla omissa leikeissään. Emäntä jätti meidät koripallotelineeseen kiinni odottamaan ulos, kun meni itse sisälle suureen rakennukseen.


Pienen odottelun jälkeen Emäntä saapui takaisin luoksemme LAPSILAUMAN kanssa! Tilanne yllätti meidät täysin Mustan alamaisen kanssa. Myös ystävämme russelityttö Snoopy tuli paikalle emäntineen. Lapset seisoivat siistissä rivissä ja he juttelivat Emäntämme kanssa koirista. Erikoinen tilanne sai meidät Mustan alamaisen kanssa toimimaan, kuten kuka tahansa rauhallinen, hyvin koulutettu aikuinen koira toimisi tuossa tilanteessa: laitoimme kertakaikkisen mylläyspainin pystyyn hihnoissamme. Lapset hihkuivat riemusta, mutta Emäntä kiskoi meitä erilleen hikikarpalo otsallaan.
    Lopulta tylsä teoriaosa oli ohi ja päästiin käytännön juttuihin. Lapset tulivat jonossa yksitellen kyykyssä silittämään meitä. Oltiin edelleen aika hämillämme tämmöisestä uudesta jutusta, mutta lapset ovat aina kiinnostaneet meitä, joten tutustuttiin heihin mielellämme.


Paras osa oli, kun lapset taluttivat meitä pienen matkan ja jokaisen kierroksen jälkeen sai herkkupalan lapsen kädestä! Mäyräkoira on omistajaansa kiintyvä ja uskollinen koira, mutta näistä ominaisuuksista voidaan hyvin joustaa, jos jonkun toisen kädessä on ruokaa tarjolla. Lapset käskivät meitä myös istumaan ja koskaan ennen ei koiran istuminen ole herättänyt niin suurta ihastusta! (Tosin mäyräkoiraan tottumattomalle voi olla hankalaa huomata, koska mäyräkoira istuu. Eräskin lapsi käski minua monta kertaa istumaan, kunnes vierestä seuraavat lapset sanoivat, että sehän istuu jo. Näin on käynyt joskus aiemminkin...)
    Lopuksi lapset heittivät Snoopylle palloa ja Mustalle alamaiselle frisbeetä ja nämä kahjot juoksivat pitkin kenttää kuin reikä päässä. Minä istuin katselemassa ja keräämässä suosionosoituksia.


Kerrassaan mielenkiintoinen ja jännittävän erilainen päivä, josta varmaan jäi hyvä mieli kaikille osallisille!

8 kommenttia:

 1. Aivan loistava juttu, että lapset pääsee tutustuun koiriin. Joo. Mahtavaa! Ja erittäin ylpäköitä ollaan siitä, että ootte noin hianosti edustaneet mäyräikäisten rotua. Respektit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yritämme aina muistaa käyttäytyä mäyräkoirarodun arvon mukaisesti! :D

   Poista
 2. On ollut kiva päivä sekä rapsuttajilla että rapsutettavilla :)
  Hyvin näköjään menee talutushommatkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan ei ehkä aina ollut selvää, taluttiko lapsi koiraa vai koira lasta, mutta pääasia, että eteenpäin mentiin ja lopuksi herkkupala löysi koiran suuhun. :)

   Poista
 3. Pienet ihmiset ovat kivoja! Nykyisin yhä useampi kysyy ensin 'saako sitä silittää?' ja vasta luvan saatuaan lähestyvät mukavasti ilman hyökkäilyjä. Sellaisesta minä tykkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tätä mekin oltiin mm. opettamassa uusille ihmisille, että ensin kysytään lupa ja sitten lähestytään vierasta koiraa rauhallisesti ja varsinkin pienen koiran kohdalla mieluiten kyykyssä, ja että ensin rapsutellaan rinnasta eikä yritetäkään ensimmäisenä taputtaa koiraa päälaelle. Lapset osaavat tämän yleensä hienosti. Heillä on ehkä itselläänkin kokemusta, miltä tuntuu, jos yhtäkkiä iso vieras aikuinen tulee taputtamaan päätä.

   Poista
 4. Olipas teillä mukava päivä! Tuollaista minäkin voisin tehdä, paitsi etten niin välitä ulkona siitä rapsuttelusta. Silloin mulla on mielessä ihan muut jutut. Hyvää viikonloppua! t. Eka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä lapsia voisi tavata sisälläkin. Joku olisi kuulemma voinut olla meille allerginen, niin siksi oltiin ulkona varmuuden vuoksi.
   Mukavaa viikonloppua teillekin!

   Poista