sunnuntai 6. joulukuuta 2015

6. joulukuuta


Tänään vietetään siis kaikkien mäyräkoirien kunniaksi tätä itsepäisyyspäivää. Päivän tarkoituksena on juhlistaa kaikkia mäyräkoiria ja heidän omalaatuista luonnettaan. Päivä on tietenkin liputuspäivä ja usein perheissä muistetaan mäyräkoiria maittavalla juhla-aterialla, viettämällä aikaa yhdessä ja polttamalla kahta sinivalkoista kynttilää. Itsepäisyyspäivää on vietetty Suomessa vuodesta 1917.

Lucy-neiti se on itseNäisyyspäivä.

Mitä?

Niin Suomen itsenäisyyspäivä. Ei itsepäisyyspäivä. Minä äsken tarkistin kalenterista.

Itsenäisyyspäivä? Mitäs tekemistä sillä sitten on mäyräkoirien kanssa?

No... ei sillä ilmeisesti mitään tekemistä meidän kanssamme olekaan...

Milloinkas meitä sitten juhlitaan? Onhan nyt joku päivä oltava meitäkin varten? Näytäpä sitä kalenteria.

4. lokakuuta oli ilmeisesti Eläinten päivä, että ehkä se sitten...?

Eläinten päivä? Että kaikkia mahdollisia eläimiä juhlitaan ja sitten siinä sivussa vähän mäyräkoiriakin? Ei kovin loisteliaalta kuulosta...

Tai jos ajatellaan, että Eläinten päivänä juhlitaan mäyräkoiria ja siinä sivussa vähän kaikkia muitakin eläimiä?

Niin... no kai se sitten sopii sillä tavalla. Ensi vuonna sitten kyllä muistetaan viettää Eläinten päivää.

Tänään ei oikein tullut lenkkeilystä mitään, kun satoi vettä. Minä en noussut sängystä ollenkaan, kun kuulin, että sataa, Roni lähti mukaan, mutta kieltäytyi kävelemästä tien liittymää pidemmälle, kun satoi ja lopulta Emäntä haki minutkin ulos, että mentäisiin edes koirapuistoon leikkimään, mutta ei suostuttu kävelemään sinnekään asti. Lopulta leikittiin vähän aikaa pihalla, kun sateisena pyhäpäivänä ei ollut tässä pihallakaan ketään liikkeellä. Sitten Emäntä piilotti meille koiranmakkaramuruja pitkin kämppää.

Se on minusta paras leikki ikinä!
Joku olisi tietysti voinut sanoa, että minun korvaani on jäänyt lehti kiinni...

2 kommenttia:

  1. Heh,minä junttaavvuin nyt iltasilla sängyn alle ku ee huvittanna lähtee pihalle. Lumj olj märkee ja ne isot jälet sielä lenkkitien varressa eppäelytti sevverra etten lähtennä. Että ee määräkoera vähässäkummassa käpsijjään kastele :) Mikä kumman ytty seon nuilla emännillä satteella koerasa pihalle viijjä!? Kyllä sitä ee aena immeestä ymmärrä...Vae mittee ootta mieltä? :)

    VastaaPoista
  2. Meidän Emäntähän oli alussa vähän huolissaan, että onko meissä jokin vikana, kun Suomen mäyräkoiraliiton sivuilla sanotaan, että mäyräkoira on iloista lenkkiseuraa säässä kuin säässä. Nykyisin hän ottaa jo vähän rennommin, kun on ilmennyt, että muutkaan mäyräkoirat eivät märästä niin pidä. Se on raukka tutustunut meihin mainioihin mäyräkoiriin vasta aikuisiällä ja varttunut suomenlapinkoirien kanssa, jotka ovat sellaisia lenkkeilyhulluja, että lähtevät häntä heiluen lenkille, vaikka sataisi saavista kaatamalla tai pakkasta olisi -30 astetta.

    VastaaPoista