sunnuntai 20. joulukuuta 2015

Mäykkyjen eroavaisuuksia osa 5

Tässä juttusarjassamme paneudumme niihin pieniin eroihin, joita samanrotuisten eri yksilöiden välillä voi olla ja jotka tekevät jokaisesta mäykystä oman persoonallisen yksilönsä.

Kuivattelu

Kun turkki valitettavasti kaikesta lätäköiden kiertelystä huolimatta on lenkillä kastunut, täytyy kotiin palatessa kuivatella jalkoja ja turkkia. Lucy tarttuu toimeen päättäväisen määrätietoisesti heti alaovesta sisään astuttuaan. Se köllähtää rauhallisesti kyljelleen ja karvoja ja hiekkaa kavahtamatta pieni kieli alkaa tarkasti käydä läpi rintaa, varpaiden välejä, vatsaa, kylkiä... Minne vain kosteutta on päässyt ja kieli ulottuu.
    Erimielisyyttä meinaa syntyä siinä, kun Mestareiden mielestä kuivattelut voisi hyvin hoitaa sisälle asuntoon päästyä ja vaikka pyyhkeellä, mutta Lucy saattaa rauhassa viettää pari minuuttisen alhaalla kuivattelemassa kaikesta kutsumisesta välittämättä. Sisällä asunnossa nuoleminen ja ravisteleminen jatkuvat, kunnes Lucy on saavuttanut mielestään siedettävän kosteustason.
Roni sen sijaan lähestyy samaa teemaa paljon ronskimmin. Ensinnäkin sitä turkin ja jalkojen kastuminen ei usein ole alunperinkään haitannut niin paljon, vaan se on päin vastoin saattanut itse kahlata lätäköissä ja ojissa tai vähintään loikkinut heinikoissa ja pusikoissa, jolloin koko koira on märkä korvantauksia myöten.
    Aluksi Roni ravistelee turkkiaan voimakkaasti ja hieroo itseään oven suussa seinään ja rappuun:


Kun alaovi avataan, Roni ottaa vauhtia ja heittääntyy juoksusta kyljelleen alakerran kuramatolle ja liukuu kyljellään mattoa pitkin:


Tämän liikkeen Roni toistaa joitakin kertoja kummastakin suunnasta hangaten itseään välillä myös seiniin selkä köyryllä kuin kissa.
    Kylkien kuivaamisen jälkeen Roni siirtyy kuivaamaan rintakehää. Se työntää itseään maton päästä päähän rinta maassa kuin pieni aura. (Ilmeisesti tästä tavasta johtuen Ronilla on rinnassaan kohta, jossa on vain lyhyeksi hankautunutta karvaa.)
    Joka välissä Roni tietenkin edelleen ravistelee itseään ja piehtaroi myös koko selällään matolla:Seinään hankaamista jatkuu joka kerroksessa aina ylös asti ja lopulta vielä omassa eteisessä. Myös matolla piehtarointi alkaa uudestaan keittiön ja eteisen karvalankamatoilla. Mieluiten Roni huipentaisi kuivattelurituaalinsa Mestareiden sänkyyn Paremman Mestarin tyynylle, johon olisi hyvä torkahtaa onnistuneen lenkin ja voimia vievän kuivattelun jälkeen. Tämä tosin aiheuttaa toisinaan kiljahtelua ja pahaa mieltä, jolloin Roni usein joutuu tyytymään omassa sängyssään köllöttelyyn.

2 kommenttia:

  1. Hianosti oot, Roni, keksinny kuramaton perimmäisen tarkoituksen. Respektit. Otatteko yhteishepulit lopuksi?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toisinaan, jos Lucy-neiti on peuhaustuulella. Toisinaan hän on niin pahoillaan kastuneista koivistaan, ettei innostu riehumaan.

      Poista