keskiviikko 27. tammikuuta 2016

Tapaus: Puruluu

Puruluun antaminen. "Helppo homma!" saattaa nyt joku ajatella mielessään, "Otat luun kätköstään, ojennat sen koiralle ja mission complete." Kahden koiran kanssa sama toiston kanssa.

Mutta älähän hätäile! Annas, kun kerron, kuinka tapahtuu puruluiden antaminen eräässä kaukaisessa valtakunnassa, jossa hallitsevat mäyräkoirat Lucy ja Roni.

Kaikki alkaa siitä, kun jompikumpi Mestari saa ajatuksen palkita koiria puruluilla. Herkkukaapin ovi narahtaa ja iso ja pieni kuono ovat salamana paikalla. Puruluut otetaan pussistaan ja molemmat koirat ovat asemissaan. Lucy ei ota luuta. Puruluu ojennetaan Ronille. Se ottaa luun suuhunsa, mutta jää seisomaan paikalleen vilkuillen Lucy-neidin suuntaan. Toinen puruluu ojennetaan Lucylle ja se saattaa avata leukojaan juuri sen verran, että saat pujotettua nahkarullan sen hampaiden väliin. Lucy pudottaa puruluun suustaan.

Roni ottaa aran askeleen luu suussaan. Sen ilme kertoo, että se odottaa koko ajan. Ja sitten isku tulee. Lucy-neiti hyökkää Mustaa alamaistaan kohti ja murahtaen tai ilman murahdusta nappaa kiinni Ronin suusta tököttävästä luusta. Roni luovuttaa luunsa Lucylle, joka kiirehtii sänkyyn tai johonkin muuhun yhtä mukavaan lokaatioon ja aloittaa puruluun työstämisen.

Roni jää seisomaan paikalleen. Lattialle jäänyt puruluu nostetaan Ronin suuhun. Luu ei kelpaa. Puruluu heitetään toiseen huoneeseen. "Ole hyvä, Roni! Mene tuonne syömään luutasi!" Roni katsoo luuta lattialla ja palaa Lucy-neidin luo tuijottamaan, kuinka Lucy-neiti ahnaasti järsii luun päätä. Toinen puruluu haetaan ja nyt Ronia jo käsketään tarttumaan luuhun. Kun luu koskettaa Ronin hampaiden kärkiä, Lucy-neiti singahtaa yliluonnollisella nopeudella ja kaarella kiinni luun toiseen päähän. Roni irrottaa otteensa ja tyytyväinen Lucy-neiti kantaa toisenkin luun pesäänsä. Lucy aloittaa uuden luun päästä kaluamisen.

Tässä vaiheessa ihminen hermostuu epäreiluuteen ja Lucylta otetaan ensimmäinen luu pois. Se ojennetaan Ronille, joka ihme kyllä nappaakin nyt päästä aloitetun, limaisen luun halukkaasti, juoksee toiseen huoneeseen ja alkaa onnellisena kaltata Lucy-neidin pehmittämää puruluuta.

Toisinaan vaihtoja tehdään useampiakin, mutta lopulta kumpikin koira syö tyytyväisenä puruluurullansa loppuun asti. Ihmetystä aiheuttaa se, onko Roni liian arka ja kohtelias, liian tyhmä pitääkseen puolensa oman luunsa kanssa vai niin älykäs, että se antaa Lucyn ensin pehmittä luun häntäkin varten, jolloin valmiiksi imeskellystä luusta saa makua ja paloja paremmin!

Lucy-neiti vai lohikäärme Smaug?

2 kommenttia:

  1. Onneksi minä olen vain yksin. Tuo taistelu kuulostaisi tosi kurjalta, mutta ehkä Roni on ajatellut juuri noin, että hän ottaa sen sitten kostutettuna ja maustettuna. Mun kyllä käy vähän sitä Ronia tuossa hommassa sääliksi. t. Eka

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin Mestaritkin välillä säälivät, mutta onnekseen Roni ei paremmasta tiedä. Näinhän asia vain on aina ollut...

      Poista